![]() |
Snooker & bilard - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Snooker & bilard (/showthread.php?tid=369) |
- Red - 05-05-2007 13:19 Ja tam licze na Maguire'a ![]() ![]() - man utd fan - 06-05-2007 11:38 Mark Selby pokonał Shauna Murphyego 17-16 i odniósł największy sukces w swojej zawodowej karierze awansując do finału Mistrzostw Świata.W drugim meczu John Higgins wygrał ze Stephenem Maguire'm 17-15.Finał John Higgins-Mark Selby liczę na Marka Selbyego bo chce żeby odnióśł jeszcze większy sukces niż finał.Go go Mark :twisted: :!: - Red - 06-05-2007 12:30 Skoro odpadł Maguire i O'Sullivan to licze, ze Selby zasokczy wszystkich i wygra ![]() - Kuba_^^ - 06-05-2007 12:38 Szczerze mówiąc w finale swojego faworyta nie mam, choć po cichu chiałbym, aby wygrał Selby i zrobił naprawdę wielką niespodziankę. Ale jeśli wygrałby Higgins nie płakałbym, liczę głównie na zacięty mecz do ostatniego frejma ![]() - Zashi - 06-05-2007 13:33 Zaskoczyła mnie wygrana Selby`eg z Murphym. Moze i gra tego pierwszego wskazywała, ze moze sprawic niespodzianke, ale Murphy nie grał źle. Finał rządzi sie swoimi prawami - kazdy kto tu doszedl ma szanse na sukces. Wieksze szanse daje Higginsowi, bo Selby to raczej niewiadoma. Dzisiaj roztrzygniecie. Najwazniejsze abysmy obejzeli maxymalna iloc freamow ![]() - man utd fan - 08-05-2007 14:22 John Higgins wygrał z Markiem Selbym 18-13 choć wcześniej było 12-4 a Selby odrobił 6 partii więc za to go podziwiam choć szkoda,że przegrał ![]() - Kuba_^^ - 08-05-2007 14:30 I tak na wielkie brawa zasługują obaj zawodnicy, Higgins oczywiście za wygraną, a Selby za sprawienie sporej niespodzianki i zajścia tak daleko. Pomimo tego, że już tylko przegrywał odrobił straty i nie stracił wiary. Jednak doświadczony Higgins wygrał z jeszcze nie tak ogranym Selbym. Przed nami w połowie czerwca bodajżę, turniej w Warszawie, na którym będą m.in. wczorajszy zwycięsca z Sheffield John Higgins ![]() - gollaz - 08-05-2007 15:56 Szkoda, że przy 14:13 Selby nie wygrał, tylko wtedy finał pewnie skończyłby się koło 4. W ogóle to wie ktoś o której się skończył, bo poszedłem spać o 1:30, a było wtedy 16:13 ? - Zashi - 08-05-2007 20:04 John Higgins po raz drugi w karierze został mistrzem świata. W wielkim finale Szkot pokonał Marka Selby'ego 18-13. Przy stanie 14-13, Mark Selby miał szansę na doprowadzenie do remisu jednak nie wykorzystał jej i Higgins ponownie wyszedł na dwufrejmowe prowadzenie. Od tego momentu przy stole istniał już tylko jeden zawodnik - John Higgins. Szkot wygrał 3 kolejne frejmy robiąc przy okazji jedną "setkę", wyrównując w ten sposób rekord brejków stupunktowych wbitych podczas jednych Mistrzostw Świata. Ostatecznie mecz finałowy zakończył się o godzinie 1.55 czasu polskiego wynikiem 18-13. Tym samym został o 3 minuty pobity rekord najpóźniej zakończonego meczu finałowego Mistrzostw Świata. Do dzisaj rekord ten należał do Dotta i Ebdona, którzy niewiele wcześniej zakończyli swój finał rok temu. Pejter -> Fajnie, tylko że już kilka osób o tym wcześniej napisało, więc wszystko o tym wiemy... Wysil się trochę przy twoich postach, a nie tylko suche informacje. - gollaz - 08-05-2007 20:12 W sumie to Zashi odpowiedział mi o której mecz się skończył, a to mnie trochę interesowało. Ciekawie zapowiada się ten turniej w Warszawie, szkoda, że aż tam, gdyby był na Śląsku chętnie wybrał bym się przynajmniej na jedną sesję. - Zashi - 09-05-2007 15:46 gollaz napisał(a):W ogóle to wie ktoś o której się skończył, bo poszedłem spać o 1:30, a było wtedy 16:13 ? Pejter napisał(a):Fajnie, tylko że już kilka osób o tym wcześniej napisało, więc wszystko o tym wiemy... Wysil się trochę przy twoich postach, a nie tylko suche informacje. gollaz napisał(a):W sumie to Zashi odpowiedział mi o której mecz się skończył, a to mnie trochę interesowało. Wiec o co chodzi? 8) Co do mojej opini. Po cichu liczełem na Selby`eg - to dość nowy chłopak w najlepszym snookerze. Byłaby fajna niespodzianka. Panowie komentatorzy mowili cos ze jakas organizacja zwiazana ze snookerem w Szkocji wyszła z inicjatywa aby w Polsce zrobic turniej zaliczany do Mastera. Komentator zaznaczył, ze gdybysmy my mieli taki pomysł miałby małe szanse powodzenia, ale gdy tak mysla Szkoci to juz inna sprawa. Ciekawe co z tego wyjdzie, w koncu zobaczyc O`sullivana, Hendry`ego czy Davisa w Polsce to "cos"... - Thevil - 13-08-2007 21:01 No i jesteśmy po pierwszym turnieju w tym sezonie. Początek sezonu i od razu niespodzianki - walijski finał to chyba największa z nich ![]() ![]() Niespodzianka in minus to m.in. nadal średnia forma Hendry'ego czy Williamsa, chociaż Walijczyk już od dobrych 2-3 lat gra padakę. Zadyszka nie puszcza też Dinga, chyba pamiętny finał Masters to był początek dołka Chińczyka. Selby pokazał, że MŚ to nie był jednorazowy wybryk i chyba pojawił się nowy, mocny gracz, którego będzie się wymieniać w gronie faworytów każdego turnieju. - Joanna - 13-08-2007 22:33 Od czasu do czasu, owszem, lubię sobie zagrać w bilarda, ale snookera omijam (zresztą nawet jakbym chciała to nie ma warunków). Znam jednak gościa, który był na kilku grach (tak to nazwijmy, w rzeczywistości nie mam pojęcia jak się to określa) na turnieju w Warszawie, a podczas ostatnich Mistrzostw Świata zaliczył dzień w którym spędził 8 godzin przed telewizorem oglądając jak panowie z kijami, wbijają kule. Jest jednak rzecz, która mnie w tym sporcie porusza najbardziej. Żywiołowość publiczności (i komentującego w TV) i kamienna twarz grających. Ciekawi mnie tylko co komentator powiedziałby, gdyby zawodnik dostał zawału. "Oho, przykra niespodzianka, ale przejdźmy do następnego stołu" ? :lol: - Thevil - 14-08-2007 10:59 joanna napisał(a):Ciekawi mnie tylko co komentator powiedziałby, gdyby zawodnik dostał zawału. "Oho, przykra niespodzianka, ale przejdźmy do następnego stołu" ? LaughingDla mnie duet Kruk - Jewtuch to najlepsza para komentatorska w Polsce, mają dużą wiedzę o snookerze, super kontakt z telewidzami i internautami i zawsze słucham ich z przyjemnością. A co do tego zawału - oby nigdy się to nie zdarzyło ![]() - Zashi - 20-10-2007 17:56 Aktualnie trwa GP w snookerze. Jestesmy juz po cwiercfinalach. Kto ma najwieksze szanse? Wystarczy wymienic jednego zawodnika: Ronnie O`sullivane. Aktualnie ma on "dobry okres gry", wiec niewaznie z kim gra. I tak to on czaruje na strole. Niczym robot.... |