Park Ji-Sung - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Park Ji-Sung (/showthread.php?tid=45) |
Re: Park Ji-Sung - Tomek91 - 14-09-2009 17:00 Cytat:Agent Park Ji-Sunga potwierdził dziś, że jego klient porozumiał się z Manchesterem United w sprawie podpisania nowego, trzyletniego kontraktu! Re: Park Ji-Sung - Matti888 - 24-05-2010 20:25 Korea Południowa pokonała w towarzyskim meczu Japonię 2:0. Pierwszą bramkę zdobył właśnie Park po bardzo ładnej akcji. Piłkarz Man Utd minął kilku rywali, a następnie popisał się niezłym strzałem, przy słupku z za pola karnego. Wynik ustalił chyba również Park- Ji Sung z rzutu karnego. Piszę chyba, bo wydawało mi się, że to ktoś inny strzelał. A może to był jakiś inny Park? Tego nie wiem, ale najważniejsze, że zawodnik United jest w dobrej formie i mam nadzieję, że nie straci jej do początku sezonu. Re: Park Ji-Sung - matys - 24-05-2010 20:37 http://www.youtube.com/watch?v=6SIFLGdweH0 Fajny fryz. Re: Park Ji-Sung - ryba - 26-05-2010 20:08 Eeee tam fryz, jaka bramka Re: Park Ji-Sung - Pavllik - 26-05-2010 20:42 Nie no bramka dość ładna Re: Park Ji-Sung - paolo - 19-12-2010 17:01 Pora odkurzyć temat. Koreańczyk oświadczył, że po styczniowym turnieju o Puchar Azji kończy karierę w reprezentacji. Na pewno dla kadry będzie to duże osłabienie, bo był kapitanem i gwiazdą drużyny. Jednak jest to dobra informacja dla fanów United, gdyż Park będzie mógł teraz skupić się wyłącznie na klubie, a przy tej okazji będzie miał więcej odpoczynku i zmniejsza ryzyko na złapanie kontuzji. Chociaż trzeba przyznać, że 30 lat to stosunkowo mało jak na koniec przygody z reprezentacją. Re: Park Ji-Sung - RedLucas - 19-12-2010 19:50 Ja nie wiem, co to się dzieje. Tylko zawodnicy United mają takie odpały? Bo przyznam się szczerze, że nie śledzę, jak to wygląda w innych klubach. Kończyć karierę reprezentacyjną w wieku 30 lat? Dla mnie nie do pojęcia. I chuj, że będzie miał więcej czasu na United, bo jak na moje nie za dobrze o nim, jak i o Berbatowie świadczy, że w tak stosunkowo młodym wieku nie są w stanie pogodzić klubu z reprą. Re: Park Ji-Sung - Kosma - 19-12-2010 19:56 Dla mnie gra w reprezentacji byłaby zaszczytem. Dopóki bym miał taką możliwość, dawałbym z siebie wszystko reprezentując mój kraj. Rozumiem Ryana i Paula - w pewnym wieku dwóch frontów połączyć się nie da, ale, jak wyżej wspomniał RedLucas, Park i Dymitar mają u mnie minusy za takie decyzje. Re: Park Ji-Sung - buri - 19-12-2010 20:08 Scholes też zakończył karierę reprezentacyjną w wieku 30 lat. Re: Park Ji-Sung - sebos_krk - 19-12-2010 20:19 Narzekanie zgryźliwych tetryków. Do Korei najpierw trzeba się dostać z Manchesteru, później latać po jakiś bardziej egzotycznych krajach, zagrać mecz, potem powrót pewno z przesiadkami do UK. A po przylocie pół dnia odpoczynku, jeden trening i mecz, tutaj na szczęście w mało wymagającej lidze z amatorami. To już nawet leżenie na plaży bardziej wykańcza człowieka. Poza tym jeśli Korea awansuje na Mundial, a sam piłkarz nadal będzie w formie to na ten jeden turniej pewno wróci do reprezentacji. W końcu jest tam największą gwiazdą. Re: Park Ji-Sung - Kosma - 19-12-2010 20:33 OK, masz trochę racji. Jednak to też jest takie mało fajne nastawienie - niech ta banda ogórków, z którą grywam w reprezentacji, wpierw wywalczy awans, a ja wówczas łaskawie zgodzę się na występ na Mundialu. Nie obiegam się w eliminacjach, ale na mistrzostwach się polansuję. Re: Park Ji-Sung - sebos_krk - 19-12-2010 20:47 Nie sądzę, aby Park miał takie nastawienie i tym bardziej nie wydaje mi się, żeby ktoś w jego kraju tak to odebrał. A już tym bardziej nie jako lans i robienie za gwiazdeczkę. Tak skromnego narodu jak oni to ze świecą szukać. Re: Park Ji-Sung - Kosma - 19-12-2010 21:32 Źle mnie zrozumiałeś (z mojej winy, bo nie doprecyzowałem). Odnosiłem się ogółu piłkarzy, którzy odpuszczają eliminacje, by grać na mistrzostwach, a nie konkretnie Parka. Re: Park Ji-Sung - panopticum - 19-12-2010 22:56 Mnie się to bardzo podoba. Re: Park Ji-Sung - Foster - 29-01-2011 10:49 Korea Południowa i Ji-Sung Park zakończyli udział w Pucharze Azji. Ostatecznie zajęli 3 miejsce pokonują w decydującym meczu Uzbekistan 2-3. Park w meczu o 3 miejsce nie zagrał, gdyż narzeka na jakiś drobny uraz. Półfinałowy mecz z Japonią był dla naszego Diabła 100, a zarazem ostatnim meczem w reprezentacji, bowiem tak jak Ji zapowiedział, tak zrobił. Po tym turnieju zakończył swoją reprezentacyjną karierę. Całe szczęście, że to już koniec i Ji wraca do United. Giggs w każdym spotkaniu nie rady grać, a Rooney na skrzydle wypada słabo. Tydzień przerwy po powrocie na zregenerowanie sił i jazda. |