Polityka - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +--- Wątek: Polityka (/showthread.php?tid=572) |
Re: Polityka - ring0 - 01-02-2009 01:48 Janczar napisał(a):Wiesz tych informacji akurat o nim nie czytałem, ale nie to jest tu ważne, Palikot zapłacił te 300tys zł. i tu to jest istotne, piekarz jak piekarz z polityką ma mało wspólnego, więc w tym temacie postawa piekarza jest mało ważna. Palikot zapłacił ten hajs, a czy wiedział cała prawdę o piekarzu to już nie wiem Czyli jakby ten przychlast z PO zapłacił kaucję za seryjnego mordercę i pedofila, bo taki kaprys miałby sąd, który by na to pozwolił - hipotetycznie - to też byłoby dobrze? Zakładam, że w artykule który przytoczył panopticum jest po prostu za dużo danych nad którymi nie chce ci się siąść i które łatwiej olać, bo w końcu czarnobiałe postrzeganie świata jest zdecydowanie łatwiejsze : ) . Re: Polityka - Janczar - 01-02-2009 08:41 ring0 napisał(a):Zakładam, że w artykule który przytoczył panopticum jest po prostu za dużo danych nad którymi nie chce ci się siąść i które łatwiej olać, bo w końcu czarnobiałe postrzeganie świata jest zdecydowanie łatwiejsze : ) . No to bardzo mylnie zakładasz, bo przeczytałem ten artykuł, uważam, że Palikot płacąc za tego piekarza myślał, że płaci za uczciwego człowieka, zarzuty moredercy i petofila które ty podałeś są daleko biegnące od zarzutów stawianych temu piekarzowi w tym artykule, więc widze, że to chyba tobie się nie chciało tego artykułu przeczytac :?: :!: Nie jestem zwolennikiem Palikota, ale też nie jestem jego przeciwnikiem. W swoim pierwszym poście chciałem tylko zaznaczyć pozytywne działanie tego posła, bo to kontrowersyjne jest znane większej publiczności Re: Polityka - Pawlak - 04-02-2009 17:19 Homoseksualiści żądają premii małżeńskiej 110 euro miesięcznie Chcesz dostawać w Niemczech 110 euro miesięcznie za nic? Załóż z kumplem „związek partnerski”. Taki pomysł na politykę społeczną ma niemiecki urzędnik miejski. Jeden z burmistrzów Heidelbergu pozwał własne miasto do sądu administracyjnego za dyskryminację ze względu na orientację seksualną. Wolfgang Erichson uważa, iż urząd miejski bezprawnie odmówił mu prawa do dodatku małżeńskiego w wysokości 108,14 euro miesięcznie, należnego urzędnikom. Magistrat uważa, że tylko normalne małżeństwa mogą je otrzymywać. Erichson poprzez swoją inicjatywę chce pokazać, jak bardzo osoby o odmiennej orientacji seksualnej są w Niemczech prześladowane. - Czuję się dyskryminowany – żali się Erichson. - Związki homoseksualne są traktowane na równi z małżeństwami pod względem obowiązków, ale praw nie mają już takich samych – dodaje burmistrz Heidelbergu, odpowiedzialny w magistracie za równoupawnienie. Wedle przepisów landu Badenia-Wirtembergia, w którym leży Heidelberg, dodatek małżeński należy się jedynie heteroseksualnym małżonkom. Zrównanie w prawach związków partnerskich i małżeństw leży w Niemczech w gestii krajów związkowych. Landy takie jak Hamburg, Berlin, Brema czy Brandenburgia wypłacają homoseksualnym związkom partnerskim dodatek małżeński. Powołują się przy tym na dyrektywę UE z 2003 r., która zabrania dyskryminacji zarobkowej Re: Polityka - panopticum - 04-02-2009 17:22 Pawlak napisał(a):Homoseksualiści żądają premii małżeńskiej 110 euro miesięcznieNie homoseksualiści, tylko jeden i nie premii, tylko dodatku urzędniczego. Re: Polityka - mlody_unw - 04-02-2009 17:23 Dlatego ja nie lubię Niemców :shock: Re: Polityka - Pawlak - 04-02-2009 18:04 pan_opticum napisał(a):Nie homoseksualiści, tylko jeden i nie premii, tylko dodatku urzędniczego. Jeszcze powiedz, że byś im to dał :lol: mlody_unw napisał(a):Dlatego ja nie lubię Niemców :shock: A ja pedałów. Re: Polityka - panopticum - 04-02-2009 19:14 Pawlak napisał(a):Jeszcze powiedz, że byś im to dałPowiedz że polerujesz gałę. Re: Polityka - Lucas - 04-02-2009 20:16 Przecież to są Niemcy, a nie Polska. Koniec offtopa. //paolo Re: Polityka - truered - 11-05-2009 01:31 Jak tam Wasze opinie/wyroki/przewidywania/prognozy przed wyborami do Europarlamentu?Jakies typy/faworyci? Ja osobiście będę za UPR i na nia też zagłosuje w moich pierwszych wyborach. Dlaczego? Dwie odpowiedzi: 1.Antylizbońscy, czyli przeciwko unifikacji i stworzenia państwa o nazwie "Europa" i co za tym idzie wszystkie tego konsekwencje. 2.Skupienie sie przede wszystkim na kwestiach gospodarki, a nie wszystkich,innych pokrewnych, często mylonych w Polsce z polityką. A jak Wy typujecie? Re: Polityka - panopticum - 11-05-2009 09:37 Jak zwykle na mniejsze zło, bo prawdziwej socjaldemokracji w Polsce nie ma. Wojciech "Łelkam Ewrybady" Olejniczak się na taką lansował, ale to nawet nie jest lewica na miarę naszych możliwości. Re: Polityka - truered - 11-05-2009 16:51 No tak,czyli wysyłać SLD do Brukseli to jak wysłać fana United do Liverpool Megastore. Nie dość,że nic nie przywiezie to jeszcze bedzie marudził. Re: Polityka - Miko - 28-05-2009 18:20 Oto Twoje wyniki: Wolność gospodarcza: 43 więcej od 71.7% uczestników testu Tradycjonalizm:51 więcej od 91% uczestników testu Wolności obywatelskie:1 więcej od 30.5% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatyzm Konserwatyzm jest ideologią, w której założeniach na pierwszym miejscu znajduje się obrona obecnego ładu i poszanowanie dla tradycji. Konserwatyści w swoich działaniach wykazują dążenia do umacniania wartości tradycyjnych, takich jak religia, naród, państwo, rodzina czy własność prywatna. Co istotne, konserwatyzm nie uznaje "jedynych słusznych założeń" - dla konserwatystów to, co może być dobre dla jednego społeczeństwa, nie musi sprawdzić się w drugim. Partie posiadające frakcje konserwatywne: Prawica Rzeczpospolitej, Liga Polskich Rodzin, Prawo i Sprawiedliwośc, Platforma Obywatelska, Polskie Stronnictwo Ludowe <a class="postlink" href="http://www.testpolityczny.pl/">http://www.testpolityczny.pl/</a> a jak u Was? Re: Polityka - Adis - 28-05-2009 19:12 A u mnie tak: Oto Twoje wyniki: Wolność gospodarcza: 47 więcej od 75.3% uczestników testu Tradycjonalizm:20 więcej od 66.2% uczestników testu Wolności obywatelskie:4 więcej od 33.4% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Konserwatywny liberalizm Konserwatywny liberalizm jest ideologią łączącą wolnorynkowe podejście do zagadnień gospodarczych oraz konserwatyzm w kwestiach obyczajowych. Konserwatywni liberałowie są typową prawicą, często jednak opowiadają się przeciwko wiązaniu państwa z Kościołem. Przedstawiciele tej doktryny sprzeciwiają się wszelkim przejawom socjalizmu i etatyzmu, są zwolennikami własności prywatnej środków produkcji. Partie posiadające frakcje konserwatywno-liberalne: Unia Polityki Realnej, Prawica Rzeczpospolitej, Platforma Obywatelska Re: Polityka - matys - 28-05-2009 19:25 Cytat:Wolność gospodarcza: 75 Jestem zdania, że ludzie mogą robić co sobie chcą, pod warunkiem, że nie narażają przez to innych na niebezpieczeństwo. Tylko geje niech się pochowają w domach i niech się zaruchają na śmierć. Re: Polityka - panopticum - 28-05-2009 19:42 Oto Twoje wyniki: Wolność gospodarcza: -18 więcej od 10.9% uczestników testu Tradycjonalizm:-31 więcej od 8.8% uczestników testu Wolności obywatelskie:55 więcej od 91.6% uczestników testu Najbliższa Ci ideologia to: Socjaldemokracja Socjaldemokracja jest lewicową ideologią, dążącą do uspołecznienia gospodarki rynkowej poprzez silny interwencjonizm. Socjaldemokraci - w przeciwieństwie do komunistów - nie negują prywatnej własności środków produkcji, przy czym dążą do zmniejszenia nierówności społecznych poprzez prowadzenie silnej progresji podatkowej i polityki socjalnej. W kwestiach obyczajowych socjaldemokraci zazwyczaj prezentują poglądy liberalne. |