![]() |
Federico Macheda - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Federico Macheda (/showthread.php?tid=682) |
Re: Federico Macheda - Minh - 27-08-2009 23:46 Gwiazdor straaaszny. Podczas ostatniego meczu rezerw zachowywał się jakby był pępkiem wszechświata. Prosty przykład: podczas rozgrzewki zawodnicy grali w dziada i kto był w środku trzymał niebieską koszulkę. Jeśli się wychodziło to wszyscy podawali do ręki koszulkę następnemu graczowi, oprócz oczywiście Machedy, który rzucił swoją po prostu na ziemię. ;| No ale trzeba mu przyznać, że grał zajebiście ![]() Re: Federico Macheda - Czary - 29-08-2009 08:38 Kiko zostało powołany do kadry Włoch U21, na mecze eliminacyjne do Euro 2011. Zapowiada się atak: Balotelli/Macheda :twisted: Re: Federico Macheda - michal85 - 02-09-2009 12:59 <a class="postlink" href="http://www.sport.co.uk/news/Football/26172/United_starlet_rocks_the_boat_by_revealing_desire_to_return_home.aspx">http://www.sport.co.uk/news/Football/26 ... _home.aspx</a> Od dawna mówię, że sprowadzenia za młodu takich zawodników jak Kiko (czyli ludzi, których klimat/kultura brytyjska do gustu przeważnie nigdy nie przypadnie do gustu) nie ma sensu w dłuższej perspektywie. Dlatego tak bardzo zawsze kibicuje swojakom, bo jest niemal pewne, że jeśli dostaną szansę, to odejść raczej nie będą chcieli. Re: Federico Macheda - panopticum - 02-09-2009 13:21 Fakt. Jeśli Welbeck przebiłby się do składu, to mógłby zostać nawet do końca kariery na Old Trafford. Re: Federico Macheda - bobsley - 02-09-2009 13:43 Kiko jednocześnie powiedział że chciałby kiedyś wrócić do Włoch grać ... czuje ze będzie z niego taki pożytek jak z Rossiego ale prawdę mówiąc bardziej jestem po wrażeniem gry Welbecka niż Machedy ![]() Re: Federico Macheda - Lasq - 02-09-2009 13:54 Fakt, nie opłaca się sprowadzać perspektywicznych graczy z zagranicy. Taki Cristiano Ronaldo np. nic nam nie dał, tylko odszedł sobie do Realu. Lee Martin na pewno byłby lepszy... Sorry za ironię ale imho przesadzacie. I co z tego, ze chce wrócić do Włoch kiedyś tam (notabene tego już chyba nikt nie przeczytał:“Lazio? I am a Biancocelesti fan, so maybe one day I will return there, but again, I am happy at Manchester for now.”). Jak ma mieć jeden sezon u nas chociaż w połowie tak udany jak Ronaldo to potem niech ucieka nawet i do Kambodży. Klub zarobi a wybije się ktoś nowy. Re: Federico Macheda - bobsley - 02-09-2009 14:31 Cytat:Klub zarobi a wybije się ktoś nowy. David Petrucci ![]() pożyjemy zobaczymy czy w ogóle będzie na tyle zdolny aby United chciało aby grał bo patrząc na sprzedaż Campbella to nie wiem co musiałby robić Macheda aby dostać większą szansę na pierwszy skład a do tego jeszcze Welbeck a SAF interesuje się pozyskaniem jakoś japońskiego napastnika właśnie z Serie A Re: Federico Macheda - panopticum - 02-09-2009 14:33 fidain napisał(a):Fakt, nie opłaca się sprowadzać perspektywicznych graczy z zagranicy. Taki Cristiano Ronaldo np. nic nam nie dał, tylko odszedł sobie do Realu. Lee Martin na pewno byłby lepszy... ![]() Re: Federico Macheda - michal85 - 02-09-2009 14:45 Cytat:Fakt, nie opłaca się sprowadzać perspektywicznych graczy z zagranicy. Taki Cristiano Ronaldo np. nic nam nie dał, tylko odszedł sobie do Realu. Lee Martin na pewno byłby lepszy...Przecież nie mówię o tym, żeby grać tylko Brytyjczykami. Chodzi mianowicie o masowe sprowadzanie nastolatków z "ciepłych krajów". Na Ronaldo(to zresztą zupełnie inna sytuacja. On przecież nie przyszedł do nas w wieku 15/16-stu lat) to wyrośnie pewnie 1 na 10 000, a dobrych, bądź bardzo dobrych kopaczy będzie znacznie więcej. Tylko co z tego, jak wielu nie będzie na tylu cierpliwych, aby poczekać na swoją szansę i chętnie wracać będzie do domów, gdzie o posadę trudno nie będzie. Byli Pique i Rossi, są teraz Possebon, Macheda, Petrucci, Rafael, Fabio, Massachi (czy jak mu tam), siakiś Francuz, Hussain, King, Eikrem (przeciwko Norwegom akurat nic nie mam;p) i w drodze Llajic oraz Dodo(?). Nie wiem, może przesadzam, ale moim zdaniem powinniśmy bardziej ufać swojej akademii ![]() Re: Federico Macheda - bobsley - 02-09-2009 14:58 Cytat:Byli Pique i Rossi, są teraz Possebon, Macheda, Petrucci, Rafael, Fabio, Massachi (czy jak mu tam), siakiś Francuz, Hussain, King, Eikrem (przeciwko Norwegom akurat nic nie mam;p) i w drodze Llajic oraz Dodo(?). zapomniałeś jeszcze o Dioufie z Molde ![]() Mi osobiście nie przeszkadza sprowadzenie ich za pensy a sprzedawanie za miliony ale z drugiej strony taki rozwój sytuacji pozbawił United ... Shawcrossa i Campbella bo Pique, Rossiego nie żałuje że odeszli ![]() Re: Federico Macheda - Lasq - 02-09-2009 15:00 pan_opticum napisał(a):fidain napisał(a):Fakt, nie opłaca się sprowadzać perspektywicznych graczy z zagranicy. Taki Cristiano Ronaldo np. nic nam nie dał, tylko odszedł sobie do Realu. Lee Martin na pewno byłby lepszy... ![]() Sorry za offtopa ![]() żaden offtop , nowa , ciekawa, oryginalna, obrazkowa dyskusja, mi się podoba / mate Re: Federico Macheda - matys - 02-12-2009 12:39 Cytat:Macheda agrees new contract http://tinyurl.com/yave3lc Nic tylko się cieszyć ![]() Re: Federico Macheda - Lukas - 02-12-2009 14:30 Niewątpliwie bardzo dobra wiadomość. Z przyjemnością patrzy się na to, jak tacy właśnie zawodnicy jak Macheda czy Welbeck rozwijają się i są powoli wprowadzani do pierwszego zespołu- to tylko ich dodatkowo motywuje. W tej chwili nie mam obaw jak Włoch pojawia się na boisku, spisuje się naprawdę dobrze. Będziemy mieli z niego pociechę ![]() Re: Federico Macheda - Foster - 06-03-2010 23:41 Cytat:Federico Macheda już wkrótce powinien ponownie znaleźć się w kadrze pierwszego zespołu - poinformował sir Alex Ferguson. Włoch w ostatnim czasie zmagał się z kontuzją, jednak wszystko wskazuje na to, że najgorsze już za nim.Owen kontuzjowany, Welbeck na wypożyczeniu, a Diouf? Sporo pracy przednim. Dlatego właśnie informacja o powrocie Kiko do zdrowia bardzo mnie ucieszyła. Włoch pod nieobecność Michaela i Danny'ego powinien być "nr 3" Re: Federico Macheda - panopticum - 01-10-2010 20:42 Cytat:Previously when I spoke of him it was more a case of potentially but now I have no doubts in my mind that Kiko Macheda WILL be a star. <a class="postlink" href="http://thebusbyway.com/2010/10/01/not-if-but-when-for-this-united-starlet/">http://thebusbyway.com/2010/10/01/not-i ... d-starlet/</a> |