![]() |
CL: FC Barcelona 2-0 Manchester United (27.05.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: CL: FC Barcelona 2-0 Manchester United (27.05.2009) (/showthread.php?tid=700) |
Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - truered - 20-05-2009 20:37 A ja mam nadzieję,że Berbatov strzeli bąka na ławce. Tevez na to spotkanie! Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 20-05-2009 20:41 Po co ? Żeby mu znowu piłka pięć razy od nogi odskoczyła, w tym meczu jedna zawalona akcja to już może być za dużo. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Lasq - 20-05-2009 20:54 A ja czuje, że zagramy jak w rewanżu z Arsenalem czyli no-Berba, no-Tevez. I taki skład w sumie bym chętnie zobaczył a Berba najwyżej w 2 połowie. E: Zresztą wypisałem go już w 2 poście w tym temacie ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - mlody_unw - 20-05-2009 21:26 Kula napisał(a):Po co ? Żeby mu znowu piłka pięć razy od nogi odskoczyła, w tym meczu jedna zawalona akcja to już może być za dużo. Ogarnij się. Berba kiepsko wypada przy Teveze gdy grają razem. Wystarczy przypomnieć sobie mecz z Wigan, przy stanie 1-1 Berba z braku laku odgrywa piłkę do Teveza w ok. 79' minucie, i co ? Zamiast poszukać sobie miejsca w polu karnym, to on się przed nim zatrzymał :shock: Ta akcja dosłownie mnie poraziła, więc nie bd czytał bzdur jaki to Berba nie jest fajny, bo jeszcze sporo meczy musi rozegrać żeby to udowodnić. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 20-05-2009 21:39 Pisz składnie, bo nie bardzo wiem co ma wynikać z tego co napisałeś, szczególnie z tego "więc nie bd czytał bzdur jaki to Berba nie jest fajny". I jedną akcję masz na dowód swojego wywodu ? Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że chciałbym żeby w finale obok Berbatova grał Tevez. Po prostu, moim zdaniem ten sezon w wykonaniu Teveza jest słaby i tyle. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Mata - 21-05-2009 10:49 fidain napisał(a):A ja czuje, że zagramy jak w rewanżu z Arsenalem czyli no-Berba, no-Tevez. Też bym tak stawiał na taki skład gdyby Fergii miał do dyspozycji Fletchera. A jak wiemy nie ma. Park-Andi-Carrick-Giggs-Rooney Ronaldo Park i Waza na skrzydłach to pewniacy. Będą pomagać w obronie przy Henrym i Messim. Trzech środkowych pomocników widzę w takim "trójkącie" . Anderson typowy defensywny. Carrick środkowy , zaś Giggs mieszający w ofensywie. Takie coś : ----Anderson----------------- Park-----Carrick-----Rooney -------Giggs------------------- -------------Ronaldo---------- Jeśli jednak SAF zdecyduje się grac 4-4-2 to Anderson out , Berba in i wszystko powinno być jasne. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 21-05-2009 17:12 mlody_unw napisał(a):Kula napisał(a): 78 minuta to zbieranie Scharnera z murawy, 79 minuta to jeden kontakt z piłką Giggs's potem Wigan atakuje. Obstawiam, że chodzi Ci o akcję z 77 minuty, którą oczywiście zawalił Tevez złym podaniem. A ta akcja jest całkiem zwykła. Berbatov jest blisko Teveza, przy nich dwóch obrońców, Tevez dostaje piłkę i rusza skrzydłem, Berbatov bardzo rozsądnie nie rusza od razu tylko stoi czym, powoduje że drugi obrońca nie może wspomóc krycia Teveza, 5 sekund później Tevez jest już na skrzydle a Berbatov niekryty w polu karnym, fatalne podanie Teveza i piłka trafia do stojącego 3-4 metry za Bułgarem Ronaldo, zamiast właśnie do idelanie ustawionego Dymitara. o tej akcji pisałes ? Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Chudy - 21-05-2009 17:45 warto przypomnieć że w tym meczu to Tevez strzelił gola na 1:1. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Kula - 21-05-2009 17:50 Tak wiem, ale rozmowa jest o akcji z 79 minuty, w ktorej Berbatov podobno zachował sie jak dupa. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - matys - 22-05-2009 10:10 Busby Tribute In Rome Approved By UEFA Tak odbiegając od składów, taktyki i Teveza. Świetna inicjatywa, wyjdzie na pewno zajebiście. E: Cytat:UEFA President Michel Platini has nailed his colours to the mast and left everyone in no doubt that he will be supporting Barcelona in the Champions League final. Może w 1/2 też ich wspierał. Pogratulować wypowiedzi. Poziom Grzesia Laty. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - truered - 24-05-2009 01:48 Ja też od razu wiedziałem, że będzie za Barcą. Wiesz narodowość w końcu zobowiązuje ![]() ![]() Kilka newsów, co do spotkania: Pep Guardiola napisał(a):Wspominałem już, że Seydou Keita mógłby zagrać na tej pozycji. Rozmawiałem z nim i on powiedział mi, że zagra na każdej pozycji dla dobra zespołu, ale poprosił mnie, abym rozważył, jak ryzykowne jest postawienie gracza na pozycji, w której nigdy wcześniej nie występował. Ta aluzja pomogła mi i teraz będę miał kilka dni, by zdecydować. Mało jest takich wspaniałomyślnych graczy jak Keita. Poza tym, on jest piłkarzem, który w tym sezonie rozwinął się najbardziej pod względem taktycznym Czyli na boku zagra Puyol/Caceres, a w środku Pique z Toure. Pep Guardiola napisał(a):Dowiemy się w poniedziałek lub we wtorek czy zagrają Henry i Iniesta. Dotkliwą stratę już odnieśliśmy, bo zabraknie Abidala i Alevesa. Pep mówi,że nie wie, za to: fcb24.com napisał(a):Andres Iniesta kończy proces rekonwalescencji i przygotowuje się do pojedynku z Manchesterem United. Po wygraniu La Liga i Copa del Rey, chce skompletować potrójną koronę. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Becks - 24-05-2009 09:50 Więc jak zagra Caceras na skrzydle to być może Ronaldo będzie grał na lewej stronie pomocy.Choć to chyba jest mało prawdopodobne,bo Rooney pewnie będzie pomagał dla evry z Messim.Bardziej prawdopodbne jest to,iż Ronaldo zagra na szpicy z tevezem albo Berbatovem. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - matys - 24-05-2009 10:43 truered napisał(a):Wiesz narodowość w końcu zobowiązujeA co ma wspólnego Francuz z Hiszpanami? truered napisał(a):Czyli na boku zagra Puyol/Caceres, a w środku Pique z Toure.Ten Sylvinho jest aż taki słaby, że zamiast niego, Pep rozważa wystawić na lewej pomocnika? Ten Caceres raczej nie zagra, wątpie, że Guardiola zaryzykuje i postawi na niego w takim meczu. On poza Copa del Rey to tam niewiele pograł w tym sezonie. Puyol - Pique - Toure - Sylvinho. Mimo wszystko imo tak wyjdą. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Lasq - 24-05-2009 10:52 Z Hiszpanami nic ale z Anglikami już dużo ![]() Też myślę, że Barca tak zagra w obronie. Środek Keita, Xavi, Iniesta (sądze, że raczej zagra w finale), przód Messi, Eto'o, Henry (jak w przypadku Iniesty). Kluczem do sukcesu będzie myślę zatrzymanie Henry'ego, Iniesty i Xaviego. Szybkie kontrataki mogą za to zdemolować tragiczną obronę Barcy i na to liczę. Co do Messiego to na miejscu Guardioli nie wystawiałbym go w tym meczu bo uważam, że przy swoich warunkach fizycznych i naszych obrońcach nie poszaleje sobie. No ale on tego raczej nie zrobi bo kibice by go za jaja powiesili chyba ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - panopticum - 24-05-2009 10:52 Cytat:A co ma wspólnego Francuz z Hiszpanami?Pireneje ![]() |