![]() |
Rezerwy i młodzież - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Rezerwy i młodzież (/showthread.php?tid=149) |
Re: Rezerwy i młodzież - Jaroldz - 31-01-2012 17:56 Chciały go największe potęgi europejskie, a przechodzi do West Hamu, który gra w Championship. Spoko. Jeśli chłopak nie chciał powalczyć i poczekać trochę na grę w pierwszym składzie United, a wolał iść do słabszego klubu i walczyć z nim o utrzymanie w Premiership( WHU i tak niemal na 100% powróci do elity} to jego sprawa. Szkoda tylko, że nie zapewniliśmy sobie w umowie, że możemy go sprowadzić odpowiednio po jednym, dwóch czy też trzech sezonach za odpowiednie kwoty. Takie rozwiązania stają się coraz popularniejsze. Wtedy w razie czego ostatecznie nie stracilibyśmy Morrisona. Re: Rezerwy i młodzież - Mubinio - 31-01-2012 18:17 Podsumowując: po pierwsze - on nigdzie jeszcze nie odszedł, po drugie - skąd możecie wiedzieć, jakie ma klauzule w kontrakcie (albo jakich nie ma, nieważne), którego nie ma bo: patrz punkt pierwszy. :-D Re: Rezerwy i młodzież - Kosma - 31-01-2012 18:59 Foster napisał(a):Dla mnie rola agentów jest zbyteczna, tylko mieszają w zawodnikom w głowie. Każdy ma przecież swój rozum i potrafi sam wynegocjować warunki i podpisać kontrakt. No ale to już dyskusja na zupełnie inny temat.No właśnie, więc nie można winy zrzucać na agentów, tylko wziąć pod uwagę, że to zawodnik podpisuje w efekcie kontrakt. Re: Rezerwy i młodzież - panopticum - 01-02-2012 09:29 Cytat:Osobiście życzę mu powodzenia w podbojach piłkarskiego światkuA ja sram na niego jeśli odejdzie. Może sobie zdobyć ballon d`or, może skończyć w Huddersfield Town. Z chwilą gdy opuści klub, już mnie nie obchodzi. Cytat:Dla mnie rola agentów jest zbyteczna, tylko mieszają w zawodnikom w głowie. Każdy ma przecież swój rozum i potrafi sam wynegocjować warunki i podpisać kontrakt. Wszyscy nienawidzimy agentów, ale najczęściej po prostu słyszy się o jakiś mącących chujkach. Normalnie, to są po prostu goście, którzy dbają o to, by klub nie wyruchał zawodnika.Chyba, że ktoś wierzy w to, że kluby nigdy w życiu nie zrobiłyby czegoś podobnego. Miała być Barca i inni możni tego świata, a przeszedł do drużyny z II ligi. Może i osiągnie więcej, bo talent ma, ale podobno nieszczególnie chce mu się zapieprzać na treningach. Re: Rezerwy i młodzież - Mubinio - 01-02-2012 10:16 Z takim podejściem to on nigdzie nie zajdzie. Żeby grać na świetnym poziomie trzeba być przede wszystkim profesjonalistą w każdym calu, a on na pewno nim nie jest. Ciekawe, czy Ronaldo i Messi byliby dziś na takim poziomie piłkarskim gdyby włóczyli się po sądach i nie przychodzili na treningi, bo im się nie chce. Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 01-02-2012 11:56 A ja tam spoglądam jak się wiedzie naszym wychowankom i trzymam za nich kciuki. Może dobre występy Simpsona, Bardsleya, czy Gibsona nie cieszą mnie tak jak występy obecnych zawodników United, ale jednak nie przechodzę wobec nich obojętnie. A Morrisonowi życzę, żeby kiedyś do nas wrócił - bo jestem przekonany, że jeśli zacznie pracowac i skupi się w 100% na futbolu to wykorzysta swój potencjał, a wtedy ponownie go zobaczymy na OT. Re: Rezerwy i młodzież - panopticum - 01-02-2012 18:11 Simpson czy Gibson to inna para kaloszy. Oni walczyli o miejsce w składzie, ale okazało się, że sir Alex ich nie widzi w składzie. Ravel zamiast walki o miejsce w United wybrał West Ham. Re: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 01-02-2012 19:28 Oj tam, ja lubię Ravela jako piłkarza i napewno będę śledził jego poczynania ![]() Ale za rok będziemy mieć kolejnego Morrisona, Jacka Barmby wymiata po całości w U18. Umiejętności nie mniejsze ale co najważniejsze sprawia wrażenie chłopaka który wie czego chce(z dobrej rodziny ![]() ![]() Re: Rezerwy i młodzież - Kosma - 01-02-2012 19:31 Cepilek napisał(a):kto wie może za jakieś 5-10 lat będziemy jak Barcelona jeśli chodzi o wychowanków :roll:.Byle nam Hollywood Soccer Club ich nie podebrał zawczasu :roll: Re: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 01-02-2012 19:36 Cytat:Byle nam Hollywood Soccer Club ich nie podebrał zawczasu :roll:Fajnie, tylko to samo powtarza praktycznie każdy bardziej interesujący się naszą akademią. :roll: Re: Rezerwy i młodzież - Kosma - 01-02-2012 19:40 A ja się na naszej akademii nie znam, więc pozwoliłem sobie w swojej nieoświeconości zrównoważyć dążenie do bycia jak FCB pociskiem w ich stronę. Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 01-02-2012 19:55 Ja tam w Barbmbym nie widzę nic szczególnego. Być może będą z niego ludzie, ale to nie talent na miarę Wilshere'a, Morrisona, Mceachrana czy Sterlinga, którzy w młodzikach wyglądali jak zawodnicy wyjęcie z innej bajki. Ravel wymiatał na OT z Chelsea w półfinale Youth Cup jako niespełna 16-sto latek i od razu było widać z jak utalentowanym zawodnikiem mamy do czynienia. W przypadku Barmbyego IMO tak nie ma. Co nie zmienia faktu, że w akademii mamy nadal kilku świetnie rokujących zawodników i kolejne lata powinny nam przynieść kolejnych Welbeckow i Cleverleyów. Re: Rezerwy i młodzież - MPH - 02-02-2012 21:57 Witam ponownie. Widzę, że rzeczywiście jest parę osób, które mają ogromną wiedzę na temat naszych młodych piłkarzy. Może to pytanie zabrzmieć głupio, ale strasznie mnie ciekawi, jak obeznani w temacie oceniają Roberta Brady'ego, który z tego co widzę nieźle poczyna sobie w Championship. Bliżej mu do Cleva i Danny'ego, czy raczej do nieodżałowanego Drinkwatera? Re: Rezerwy i młodzież - michal85 - 03-02-2012 10:34 Przyznam się, że nie widziałem Brady'ego w tym sezonie, więc nie wiem czy poczynił jakieś znaczne postępy. Na pewno jest chwalony ze wszystkich stron i o nie tylko przez ludzi związanych z United. Jak dla mnie ma całkiem spore szanse na to, żeby za 2 sezony być w kadrze pierwszego zespołu. W przyszłym pasowałoby go wypożyczyć do PL i wtedy wszystko w jego nogach ![]() ![]() Drinkwater nieodżałowany? Czemuż to? Dobry zawodnik, ale nie była to postać wyrózniająca się. Znacznie bardziej szkoda mi zniszczonego przez kontuzje Jamesa. Oglądał ktoś wczoraj akademię w Youth Cup? Ja niestety nie mogłem, a wygralismy ze Swanseą na wyjeździe aż 5:1 i awansowaliśmy do ćwierćfinałów. Budująca jest postawa tej młodziutkiej drużyny, która na początku sezonu zerwała od niejednego przeciwnika zerwała łomot ![]() Re: Rezerwy i młodzież - samcro - 03-02-2012 10:47 Nie oglądałem ale Blackett bombę ładną strzelił <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KgYAl7Czt8Q">http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gYAl7Czt8Q</a> |