Redcafe.pl - Manchester United Forum
Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United (/showthread.php?tid=105)

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 01-11-2013 09:30

Mubinio napisał(a):Belga, 3 miliony? A ile kosztował Anderson, a ile Young, a ile Bebe?
nie chce się czepiać ale jak Anderson dużo kosztował to znaczy że Fellaini nie jest przepłacony? Nie rozumiem logiki.
Z drugiej strony można powiedziec ze Hernandeza kupiliśmy za groszę a gra 3 razy lepiej niż Belg więc ?

Imho należy poczekać na koniec sezonu z oceną Belga

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Pchela - 01-11-2013 10:09

Krytyka Woodwarda nieuzasadniona. AHA.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 01-11-2013 10:25

Nie, chodzi mi o ryzyko biznesowe - wyniosło ono 3 miliony w tym wypadku. Moyes chyba już mówił o tym, że nie chcieli składać "oferty klauzulowej" za Fellę żeby uniknąć gniewu Kenwrighta i totalnej obstrukcji transferu Bainesa. Dzisiaj jesteśmy o tyle mądrzejsi, że wiemy, że ryzyko biznesowe w tym wypadku się nie opłaciło. Ale kto mógł wtedy to wiedzieć? Zresztą - kto nie ryzykuje ten nie ma.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - BeBaD - 01-11-2013 16:24

raczej temat Bainesa już nie istniał skoro te 27 baniek przelaliśmy w ostatnich sekundach okna.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Silvan - 12-11-2013 10:42

No proszę, Borussia potwierdza, że Reus ma w kontakcie klauzulę, 35 mil €! http://www1.skysports.com/football/news/11899/9021767/borussia-dortmund-attacker-marco-reus-does-have-release-clause-in-his-contract

Realnie patrząc kosztowałby niewiele więcej niż Fellaini(!) No, mam szczerą nadzieję że to postawi sztab United w pełnej gotowości i zaczną działać, nawet jeśli transfer miałby odbyć się latem. Wiadomo, że CM nadal jest priorytetowy, ale obok takiej okazji nie przechodzi się obojętnie.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - robaldo - 12-11-2013 23:24

Chociaż bardzo bym tego nie chciał, to dobrą kartą przetargową przy okazji tego transferu może się okazać osoba Kagawy. Borussia z pewnością przygarnęła by go z ogromną chęcią z powrotem do siebie i łatwiej byłoby im przełknąć ewentualną stratę Reusa.
Szkoda byłaby ogromna, ale na chłodno się zastanawiając, to Kagawa na skrzydle u nas wielkiej kariery raczej nie zrobi, a szanse na zmianę pozycji są w zasadzie bliskie zeru, więc może taka wymiana byłaby najlepszych dla wszystkich.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Mubinio - 13-11-2013 16:48

robaldo napisał(a):Szkoda byłaby ogromna, ale na chłodno się zastanawiając, to Kagawa na skrzydle u nas wielkiej kariery raczej nie zrobi, a szanse na zmianę pozycji są w zasadzie bliskie zeru, więc może taka wymiana byłaby najlepszych dla wszystkich.

Pełna zgoda. Kagawa nie umie grać na skrzydle, nie ten typ zawodnika; piłka przy nodze po prostu ściąga go jak magnes do środka pola. Kagawa w ataku - niestety, ale mamy duet Roo-RvP, a także zabójczego rezerwowego z Meksyku i młodego technika z Anglii. Więc Kagawa musiałby ostro walczyć o pozycję ... 3go napastnika w klubowej hierarchii (sad, but true story). Jeżeli zaś ktoś liczył na zmianę taktyki na 4-3-3 przez Moyesa, to się ostro przeliczył. Lubię Japońca i dlatego życzę mu rychłego odejścia z tego klubu i spełnienia w innym.

Reus = Kagawa + dopłata: jestem umiarkowanym zwolennikiem takiej opcji. I chyba wtedy oznaczałoby to koniec AY18 w United. Yyy, więc sorry, w takim razie jestem gorącym orędownikiem takiej wymiany Smile

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Cepilek - 13-11-2013 18:00

Przestałem wierzyć w szanse Kagawy u nas, szkoda, nie pierwszy nie ostatnio. Z chęcią bym zobaczył Reusa na OT.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Silvan - 26-11-2013 10:03

Według ostatnich doniesień transferowych, podłapanych już nie tylko przez brukowce ale nawet Skysports, United są bliscy sprowadzenia zawodnika brazylijskiego Cruzeiro nijakiego Evertona Ribeiro, który może grać na skrzydle, bądź w środku pola. Jest to dla mnie ciekawy wątek humorystyczny, że Moyes upatrzył sobie akurat zawodnika o imieniu EVERTON, przynajmniej nikt nie zarzuci mu, że to jakiś NO-NAME Big Grin

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 26-11-2013 10:33

jeszcze Everton strzeli hattricka Evertonovi Big Grin

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 05-12-2013 09:27

Ktokolwiek.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - Hubson - 05-12-2013 09:34

Ktokolwiek za Moyesa of course...

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - samcro - 05-12-2013 09:53

Lewy,Kuba i Piszczek

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - daniel - 05-12-2013 10:15

Ktokolwiek kto doda polotu temu smutnemu jak pizda zespołowi.

RE: Kto najbardziej przydałby się w Manchesterze United - michal85 - 05-12-2013 12:01

Naprawdę myślisz, że ktokolwiek by tu pomógł? Naprawde myślisz, że naszym problemem jest brak jednego/dwóch zawodników?

Ja widzę dużo większy problem. Ten ktokolwiek może by i nadał polotu, ale pomysł na grę by się nie zmienił.