![]() |
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191) |
Re: Transfery rywali w Premier League - Foster - 02-07-2010 12:48 Gęsto mają, a chcą jeszcze kupić Milnera. Z pewnością kogoś sprzedadzą, bo nie chce mi się wierzyć by trzymali aż tylu środkowych pomocników. Pierwszy do odstrzału z pewnością będzie Ireland. Re: Transfery rywali w Premier League - matys - 02-07-2010 14:16 Może im nikt nie powiedział, że można zgłosić tylko 25 graczy do rozgrywek. Oni już mają chyba ze 30, a pewnie jeszcze mają na celowniku 5439032139087 innych graczy. Re: Transfery rywali w Premier League - daniel - 03-07-2010 20:01 Za rok jak się okarze, że nic nie ugrali Mancini pójdzie do odstrzału przyjdzie ktoś nowy i cyrk pod tytułem kupię-sprzedam zacznie się od nowa. Mają kasę to kupują a Ci co chcą się nachapać lekką ręką podpisują kontrakty, a jak występuje jakiś opór za plecami stoi agent mówiący, że tak będzie najlepiej - w końcu agent/manager też swój kawałek tortu dostaje. PS. Jak pokpimy sprawe z tym VDV to chyba będzie to kolejny dowód, ze coś tu nie gra :roll: Re: Transfery rywali w Premier League - El Polako - 04-07-2010 16:40 City zaczęło stosować metodę Realu : im więcej my kupujemy graczy tym mniej kupi rywal( patrz Manchester United) Re: Transfery rywali w Premier League - Foster - 07-07-2010 14:26 Wenger zaczyna łatać dziury w obronie. Po odejściu Gallas, Campbella i Silvestre'a na Emirate Stadium trafi Laurent Kościelny. Francuz z polskimi korzeniami ma za sobą świetny sezonie Ligue 1, w brawach Lorient. Obrońca ma ich kosztować 8,5mln euro. Zobaczymy jak sobie poradzi w Anglii. Szkoda tylko, że Smuda go olał, ale to już gadka na inny temat. Re: Transfery rywali w Premier League - matys - 18-07-2010 10:32 Ładne jajca się na Anfail Road robią. Sprzedali Insue, Żydek poszedł do Chelsea, Riera na wylocie, dalej nie do końca wiadomo, co będzie z Mascherano, Torresem i Gerrardem. Pewnie jak tylko trafią się odpowiednie oferty, to ich puszczą z pocałowaniem w rączkę. Choć wątpię, że ktoś jest w stanie sprostać ich wymaganiom, za Gerrarda chcą 58 mln Ł :lol: W drugą stronę na razie pozyskali tylko za darmoche Jovanovicia i są ponoć blisko Remy'ego z Nice. Nie dość, że już mają tak wąską kadrę, to jeszcze odsprzedają kopaczy z pierwszego składu. Carry on! Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 18-07-2010 13:02 Poza tym w chwili obecnej są bez lewego obrońcy, bo z Aurelio nie przedłużyli kontraktu, a Insua za śmieszne na obecne realia pieniądze odszedł do Violi. Ciekawe jak chcą załatać tą stronę obrony. Re: Transfery rywali w Premier League - Mata - 18-07-2010 13:08 No cóż, walka o Ligę Europejską wydaję się być jedynym rozsądnym celem 8-) Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 19-07-2010 14:13 Joe Cole w Liverpoolu. :shock: Cytat:Liverpool FC potwierdza przybycie do klubu Joe Cole'a, który podpisał czteroletni kontrakt. Pomocnik reprezentacji Anglii uzgodnił warunki kontraktu i przejdzie testy medyczne w przeciągu najbliższych 48. godzin. Wielka niespodzianka... Re: Transfery rywali w Premier League - matys - 19-07-2010 14:48 Było ich stać na taką tygodniówkę jakiej żądał?! Re: Transfery rywali w Premier League - Kwas - 19-07-2010 14:51 Dla mnie niezbyt. Już wczoraj czytałem, że dają mu 90 tysięcy tygodniówki. Re: Transfery rywali w Premier League - Foster - 19-07-2010 15:09 Cały czas liczyłem na to, że Cole zawita na Old Trafford. Taki zawodnik i to za darmo... Zupełnie nie rozumiem dlaczego SAF nie powalczył o tego zawodnika. Pisze nie powalczył, bo nie wierzę, że przy podobnej ofercie United Cole wybrałby Pool, zespół który szczęśliwie gra w Lidze Europejskiej. 90 tys. tygodniowo czy tak dużo? Rooney'owi chcą dać 150 tys, choć już teraz sporo zarabia, a nie mogli dać 90 tys. byłemu zawodnikowi Chelsea? W ogóle ostatnio klub dziwnie zachowuje się jeśli chodzi pensje. Vidicowi, który jest podporą naszej defensywy nie chcą podnieść tygodniówki, która jak na takiego zawodnika jest marna, a Wayne ma otrzymać kolejną podwyżkę. No, ale to już dyskusja na inny temat... Co do samego zawodnika, to Cole tym ruchem wiele stracił w moich oczach... Re: Transfery rywali w Premier League - matys - 19-07-2010 15:54 manfan95 napisał(a):Nie mogę znaleźć żadnego, naprawdę żadnego powodu, dla którego Cole wybrał L'pool.Regularna gra? Konkurencja na skrzydłach w Liverpoolu jest żadna, więc ma zapewnioną grę w pierwszym składzie. U nas byłby rezerwowym(pomijając to, że go nie chcieliśmy), na WHL też musiałby mocno spiąć poślady, żeby wygryźć ze składu Bale'a czy Modricia, w Arsenalu też by nie miał żadnej gwarancji grania w podstawie, a Shitty chyba niezbyt było nim zainteresowane. Ponoć będzie zarabiał 90 tys. na tydzień. Re: Transfery rywali w Premier League - daniel - 19-07-2010 19:18 Dziwny wybór Joe, chociaż nigdzie nie jest napisane/powiedziane, że w dzisiejszych czasach piłkarze zachowują się racjonalnie. Widocznie nie chciał przejść do żadnej innej ekipy z Londynu mając na względzie szacunek do kibiców Chelsea. Zarobki, których oczekiwał mogły mu dać trzy ekipy: Szitowcy, Luzersi i my. City nie było nim chyba zainteresowane, my na to wychodzi, że chyba też nie, bo nie wierze, że mając do wyboru grę w LM i bardziej stabilną sytuację kadrową od nie za tęgo funkcjonującego Poolu wybrał akurat tą drugą opcję. Widocznie jest tak jak pisał Matys, że poza czynnikiem finansowym o wyborze zadecydowała (zapewne) obietnica regularnej gry. Trochę szkoda, że nie dołączył do nas. Skoro już nie ma hajsu na 'normalne' transfery, to jednak powinno się sięgać po graczy 'za free' i to jeszcze tej klasy... Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 19-07-2010 23:32 Chyba nasze zainteresowanie tym zawodnikiem było żadne skoro Joe zakotwiczył w Poolu z "marną" tygodniówką - 90 tys. Wydaję mi się, że SAF nie był zainteresowany tym gościem, a wszystkie domniemane oferty kontraktów to wymysły prasy. W sumie nie dziwie mu się, że poszedł do poolu, bo oprócz nich do wyboru miał jeszcze Tottki i Arse, a chyba nie chciał przechodzić do lokalnych rywali. Cóż, ja go tam w United niespecjalnie widziałem, bo mało jest rezerwowych, którzy chcieliby tygodniowo około 100 tys. |