![]() |
Propozycje [Nasze i Prasy] - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Propozycje [Nasze i Prasy] (/showthread.php?tid=248) |
- Grzeho - 31-08-2006 09:31 Cytat:Jak podaje Sky Sports West Ham United jest gotowy wypożyczyć z Corinthians dwójkę zdolnych Argentyńskich piłkarzy. Chodzi oczywiście o Javiera Mascherano i Carlosa Teveza, którzy przez kilka tygodni byli łączeni z drużyną Manchesteru United, Chelsea czy Arsenalu. To juz moim zdaniem wstyd,zeby ci dwaj mlodzi,zdolni Argentynczycy trafiali do slabiutkiego West Hamu, a nie do walczacego o mistrzostwo MU.Nie wierze zebysmy nie dysponowali takim budżetem jaki ma WHU,wiec nie wiem kogo mozna o to obwiniac, ze Argentynczycy nie przeszli do nas, bo na pewno gdyby dostali od nas oferte nie wahalibysie do ktorego zepolu przejsc. - Valverde - 31-08-2006 14:36 Mylisz się, oj mylisz;] Sytuacja wygląda tak, że ta firma ma przejąć WHU, więc wypożyczyli Javiera i Teveza z opcją transferu definitywnego. Jeśli nie dojdą do porozumienia w sprawie kupna akcji klubu, to będą mogli znowu mieć Carlitosa i Javiera u siebie. Nie wierzę, też, że Romek pozwoliłby im przejść do United, przecież ma tam jakieś swoje akcje, a jeśli Mourinho zachce kogoś z nich w Chelsea, to będzie ich mieć. Jest jednak jedna dobra wiadomość, w związku z wypożyczeniem Mascherano, Reo-Coker chętnie przeniósłby się do innego klubu. Jest czas do 24.00, ciągle wierzę, że Alex wyczaruje (bo nic innego tutaj nie pomoże) jakiegoś DMa ![]() - Kuba_^^ - 31-08-2006 15:16 Niewątpliwie będę to dwa hity transferowe, ale także sensacje, bo chyba nikt nie przypuszczał, że tych dwóch utalentowanych Argentyńczyków dołączy do West Hamu, który szczerze mówiąc jest średniakiem w Premiership. Mówiło się o takich klubach jak Arsenal, Chelsea, czy też Manchester United, ale o WHU nigdy nie słyszałem, żeby wyrażali zainteresowanie tymi dwoma graczam... Tak jak napisał już Valverde, może to pomoże w sprowadzeniu Reo-Coker'a do naszego składu. Czasu jest bardz mało, Fergie działaj :!: - KanT - 31-08-2006 18:42 Alez sie dzisiaj narobilo, i poki co jezeli chodzi o transfery nie na dobre dla nas. Zaczelo sie od Wypozyczenia Rossiego do Newcastle i Eaglesa do Nec. Nie wiem czy wypozyczenie Wlocha bylo dobrym posunieciem zwlaszcza ze Ferguson nie kupil zadnego napastnika. Kolejnym szokujacym transferem jest KUPNO a nie wypozyczenie Teveza i Mascherano do WHU ( jezeli nie wiezycie ze kupno to prosze zajezc na glowna strone West Hamu ) Wyc zytalem takze ze MU hce jeszcze dzis sfinalizowac transfer z Aldo Duscherem. No nie wiem co o tym sadzic. Kto bardziej potrzebny napastnik czy pomocnik .. Mam nadzieje ze jeszcze dzis kogos kupimy. - Red - 31-08-2006 19:38 Ja mam nadzieje ze przynajmniej to nie jest prawdą <a class="postlink" href="http://www.sunderland-mad.co.uk/news/loadnews.asp?cid=TMNW&id=295935">http://www.sunderland-mad.co.uk/news/lo ... &id=295935</a> - Grzeho - 31-08-2006 20:22 Red napisał(a):Ja mam nadzieje ze przynajmniej to nie jest prawdą <a class="postlink" href="http://www.sunderland-mad.co.uk/news/loadnews.asp?cid=TMNW&id=295935">http://www.sunderland-mad.co.uk/news/lo ... &id=295935</a> Nie no to by byly juz szczyty wypozyczac jednego z ostatnich napastnikow jaki na pozostal.Mysle, ze Ole jest teraz potrzebny druzynie i złym posunieńciem bylo by pozbywanie sie go. - KanT - 31-08-2006 20:56 zgadzam sie z wami, pozatym ole ma 33 lata to po co go wypozyczac? Facetowi 2 lata gry na najwyzszym poziomie zostaly.. - Valverde - 01-09-2006 00:24 10 minut temu okno transferowe zakończyło się, United pozostało bez defensywnego pomocnika. Dużo działo się wczoraj, praktycznie w kilka godzin kontraktowano wszystkich, którzy byli łączeni z United. Wyszło, jak wyszło... Obrona świetna, skrzydła również, atak bardzo dobry, tylko środek pomocy pozostawia dużo do życzenia. Pomocnik Carrick i ofensywny pomocnik Scholes, jako DMa mamy O`Shea... Transfer Carricka okazał się nie całkiem potrzebny, bo nie ma za sobą jakiegoś czyściciela. Nie wypalił Diarra, Mascherano, Reo-Coker, Gattuso, Haestad, Duscher, Makoun, Hargreaves, Senna itd. United interesowało się wszysktimi, mieliśmy już Sennę, ale Alex się rozmyślił i nie mamy nikogo. Niby jest Carrick i Kuszczak, ale transferów naprawdę potrzebnych nie było. Już w poprzednim sezonie z braku ogniw w środku pola walka w tejże części boiska była złem koniecznym, do stycznia już nic się nie zmieni. Mam nadzieję, że wtedy nie będzie za późno. - Valverde - 02-09-2006 23:50 Eh, jest ciekawa informacja dot. Mascherano... Tribalfootball donosi, że Mascherano jest na rok wypożyczony do WHU, a Ferguson ugadał klauzulę 18 mln funtów, którą zapłaci w czerwcu. Szkoda, że na 99% to ściema, w końcu tribalfootball jest mało wiarygodne. - Seba - 03-09-2006 16:55 He he jestem adeptem ale super ![]() ![]() ![]() - Zashi - 03-09-2006 19:18 Seba napisał(a):nieeeeeeeeeeeeeee nie jestem adeptem jestem kibicem A ja mam najlepiej: jestem "rezerwowym". Co do Twojego poprzedniego postu (nie pisz 2 pod soba w tak krotkim czasie) to prawda jest ze raczej Glazer bierze kase na spate swoich dlugow. Przeciez ze sprzedazy RvN oraz kasy od sponsora i Glazera ktory mial dac(ta jasne...) spokojnie starczyloby na Senne czy Owena H. Ale jak widac zycie jest inne... - Zashi - 04-09-2006 19:24 Fajne info: (napisane przeze mnie w formie newsa na pewnej stronie, tylko kopiuje): Brazylijczyk Kerlon Moura Souza - to on jest w kręgu zainteresowań Manchesteru United. W Ameryce południowej mówią o nim "Nowy Ronaldinho" Gwiazda turnieju Mistrzostw Ameryki Południowej do lat 17 jest znany z tzw. "foczego dryblingu". Po prostu biegnie on przez boisko w piłką na głowie. Podobno żaden inny mocny klub z Europy się nim nie interesuje. Sir Alex Ferguson jest zdeterminowany, aby podpisać z nim kontrakt. - Grzeho - 16-09-2006 11:39 O Kerlonie bylo juz glosno kilka miesiecy temu.Jak wszyscy wiemy brazylijczyk jest bardzo zdolny i napewno, jesli SAF podpisal by z nim kontrakt to za kilka lat moglby byc wartosciowym graczem MU. Jesli udaloby sie podpisac z nim kontrakt to napewno poszedl by do Antwerp na wypozyczenie na kilka lat aby uzyskac europejskie obywatelstwo(podobnie jak z Dongiem). - Valverde - 24-10-2006 17:21 Cytat:Manchester United pozyskał 15-letniego piłkarza Walsall - Evandro Brandao. Hmm, skoro wypatrzyli go nasi skauci to coś w nim jest, ciekawe, co z niego wyrośnie. Może jaki nowy Ole Gunnar? ;] - Zashi - 06-11-2006 16:25 Wyścig o napastnika River Plate, Gonzalo Higuaina rozkręca się z każdym dniem. Po młodego zawodnika - śladem PSG - zgłosiły się kolejne, francuskie ekipy. Wcześniej zainteresowanie 19-latkiem wyraziły Manchester United, Chelsea, Liverpool i wymieniony wyżej PSG. Agent, Pini Zahavi, który posiada 50% praw do jego karty zawodniczej, skłania się ku przeprowadzce do Anglii, jednak to Higuain będzie musiał podjąć ostateczną decyzję. Widać ten agent dobrze myśli. Najlepiej będzie mu w Anglii, a już super bedzie w Manchesterze United. Zapraszamy na Old Trafford. |