Filmy - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28) +---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67) |
RE: Filmy - BeBaD - 19-09-2012 18:13 (13-09-2012 14:12)TomekPopek21 napisał(a): a co to za film "Jesteś Bogiem" dla dzieci 12-15 lat. Historia Paktofoniki. Znając życie to kiedy ją rozwiązali dopiero byłeś płodem. Niestety nie oglądałem ale szukam cały czas gdzieś w necie. RE: Filmy - Tomassen - 19-09-2012 20:44 BeBaD napisał(a):Niestety nie oglądałem ale szukam cały czas gdzieś w necie. Szukasz filmu polskiego, którego jeszcze nie ma w kinach? Powodzenia! RE: Filmy - Hubson - 19-09-2012 22:42 Za 5 a w zasadzie już za 4 dni jest premiera. 24 wrzesień bodajże. RE: Filmy - allfanmu - 20-09-2012 06:32 Premiery kinowe są z reguły w piątek, żeby sobie mogli policzyć przychody w pierwszy weekend i się tym jarać, tak więc premiera jest 21. września. RE: Filmy - Silvan - 20-09-2012 08:20 W najbliższym czasie wybieram się do kina na film Yuma. Jak ktoś już widział, to proszę o jakąś opinię. Mam wielką nadzieję, że się tym filmem nie zawiodę. Wrzucam przy okazji zajefajny kawałek Kazika o tym samym tytule. ZWIASTUN: KAWAŁEK KAZIKA: RE: Filmy - michal85 - 20-09-2012 08:59 Byłem jakieś 2 tygodnie temu. Pierwsza połowa bardzo fajna, później już średnio, ale ogólnie film ok. Pieniędzy wydanych na bilet nie żałuję RE: Filmy - Hubson - 25-09-2012 23:11 Jesteś bogiem jeżeli ktoś chce obejrzeć nie ze względu na muzykę tylko, żeby zaliczyć dobrą pozycję filmową to bardzo polecam. Osobiście dreszcze mnie przeszły 3-4 razy podczas tegoż filmu. Mi się bardzo podobał chociaż jego odbiór może być dla różnych osób inny, dlatego nie będę wypisywał o jego wadach i zaletach. Na pewno mogę polecić i będę wracał do tego filmu mimo, że wiele rzeczy nie jest zgodnych z realnymi faktami a jest jedynie historią dopisaną do filmu, ale jest wiarygodny i najważniejsze rzeczy są umiejscowione. RE: Filmy - kaka - 26-09-2012 08:49 Jeżeli ktoś nie jest fanem Paktofoniki i Magika to ma czego szukać w tym filmie czy lepiej sobie odpuścić? RE: Filmy - Hubson - 26-09-2012 10:07 Na pewno jest czego szukać ale musisz oglądać ten film ze świadomością, że trochę naciągnęli tą niekorzystną sytuację w dół. W sensie jest przekoloryzowany ale w tą drugą stronę. No i są rzeczy, które są podstawione na potrzeby filmu ale ogólnie na pewno warto na niego iść i go obejrzeć nawet jak się nie jest ich i jego fanem. RE: Filmy - mucha - 26-09-2012 11:02 Film bardzo dobry, ale nie tak wybitny jak go reklamowano. A może po prostu tak to wygląda tylko z perspektywy fana Paktofoniki? Może neutralna osoba oceni go wyżej. Jako taka neutralna osoba zasiadałem do "Skazanego na Bluesa" i z miejsca ten film stał się jednym z moich ulubionych. Muszę przyznać, że w "Jesteś Bogiem", ogrom zrobiła sama muzyka Paktofoniki, coś cudownego (choć przyznam, że na dźwięki muzyki ze względu na swój stan podczas seansu byłem mocno wyczulony, kto ma wiedzieć ten wie ). W ogóle, bardzo podobało mi się to, że aktorzy grający role Magika, Fokusa i Rahima sami nauczyli się nawijać kilka kawałków i nie odstawiono żenady z podstawianiem prawdziwego głosu. I wyszło to im znakomicie, a jak ktoś jest ciekawy to niech sprawdzi takie kawałki jak Plus i Minus i Powierzchnie Tnące, aby osobiście zobaczyć, że to nie prosta sprawa. A aktorzy spisali się pod tym względem rewelacyjnie. W każdym razie, pójście na film polecam, bo w ostatnich latach niewiele jest tych dobrych polskich produkcji. Wielu moich znajomych wybiera się za kilka dni, no i muszę przyznać, że strasznie im zazdroszczę i chętnie obejrzałbym ten film jeszcze raz RE: Filmy - Hubson - 26-09-2012 14:34 Myślę, że fani Paktofoniki, Ci którzy żyli tym składem dużo wcześniej przed filmem to zbytnio ich nie zaskoczyło to wszystko. Dla ludzi mniej wtajemniczonych ten film bądź co bądź odkrywa coś nowego, chociaż trzeba mieć wyczucie bo nie wszystko jest prawdą w filmie. Ale fakt, aktorzy znakomicie się sprawdzili. Co do ponownego obejrzenia filmu to właśnie obejrzałbym go z chęcią, ale jednak z trochę innej prerspektywy tzn. mucha napisał(a):że na dźwięki muzyki ze względu na swój stan podczas seansu byłem mocno wyczulony z takiej. RE: Filmy - samcro - 18-10-2012 13:52 Jesteś Bogiem wart obejrzenia zdecydowanie.Wobec syfu zdobywających nagrody jak sala samobójców film wybija się zdecydowanie.Rola Magika to najlepsza polska rola obejrzana przeze mnie w polskim filmie od dłuższego czasu,epicki moment był kiedy grali pierwszy koncert ,koledzy odpadli a magik sam zarapował nowiny.Denerwowała mnie trochę postać rahima aka " tylko co na bilet".Wg mnie słabszy punkt filmu.Fokus i Gustaw na propsie.Justyna słabo. RE: Filmy - Hubson - 18-10-2012 16:44 Akurat dziś ściągnąłem ten film i wieczorem planuję obejrzeć po raz drugi. RE: Filmy - mucha - 18-10-2012 19:28 Film można obejrzeć na YouTube http://youtu.be/d7xQI-dXLBw RE: Filmy - Hubson - 18-10-2012 19:35 Dzięki Twojemu linkowi wiem, że pobrałem wersję festiwalową. Trochę widać różnicę w dialogach, że są trochę cichsze, ale w sumie dobrze mieć film na dysku i nie bać się o poziom bufforowania lub o to, że mogą go usunąć. |