Redcafe.pl - Manchester United Forum
Filmy - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

RE: Filmy - sylwiamrau89 - 22-12-2012 00:44

Wersje festiwalowe i reżyserskie są zawsze najlepsze. Tak jak oryginalna ścieżka dźwiękowa Smile

RE: Filmy - Tomassen - 14-01-2013 08:34

No właśnie, warto, nie warto, przereklamowany/trzyma poziom? Bo zwiastun nie był najgorszy (ostatnio na Hobbicie byłem, puszczali trailer Sępa), ale wiadomo jak to bywa.
Natomiast trailer skutecznie zniechęcił mnie do Podejrzani zakochani. Jeżeli film jest tak gówniany jak zwiastun, to brak mi słów. Żarty puste i suche jak jęzor na kacu, sytuacje, które chyba miały być śmieszne, po prostu kretyńskie. Byłem lekko zdegustowany, prawdę mówiąc.

A propos Hobbita. Jackson Władcą Pierścieni przyzwyczaił mnie do wysokiego poziomu i na takim stoi ten film, ale do Władcy nie dosięga. Zdjęcia są świetne, swoje robią też oczywiście fenomenalne krajobrazy Nowej Zelandii. Montaż - no cóż, byłem na wersji 3D, w jednej ze scen Gandalf po prostu przeniknął przez goblina. Poza tym, widać chęć na siłę rozbicia tego filmu na 3 części. Wstawione sceny z dupy, trochę poniosła reżysera fantazja.
Władca Pierścieni jedna część trwała ponad 3 h i było ich 3, teraz z nieobszernej książki zrobią 3 części po 2 h 40 min. To chyba portret psychologiczny hobbita będzie.
Ale reasumując, warte obejrzenia. Chociaż chyba teraz poszedłbym na 2D.

RE: Filmy - Tomassen - 15-01-2013 00:55

Good to know. Oglądałem, nie podobał mi się, trochę mnie nudził. Może mnie przekonasz, żebym obejrzał jeszcze raz jakimiś argumentami...?

RE: Filmy - Lasq - 15-01-2013 07:28

Dobre zdjęcia i fajny klimat, mi się podobał, ale to kwestia gustu

RE: Filmy - mat.ka - 03-02-2013 01:19

Oglądali może tego Django? Ja miałem okazję. I cóż, spodziewałem się więcej, w sensie więcej mocy, bo czasowo film jednak przydługawy. Gdyby drugą połowę upchali w 30 minutach, byłoby zdecydowanie przyjemniej. Na plus Waltz, na wielki niespodziewany plus Samuel L. Jackson, który jednak jeszcze się nie skończył.

No i scena, w której krew postrzelonego białego rozpryskuje się po bawełnie zbieranej przez czarnych - przepiękna.

RE: Filmy - matys - 03-02-2013 11:54

No jak dla mnie film rewelacyjny, blisko 3h zleciały momentalnie. Waltz po raz kolejny kradnie film u Tarantino, jego akcent po prostu niszczy. W ogóle obsada trafiona w dychę. A soundtrack chyba jeszcze lepszy.

Kto nie oglądał ten dupa.

RE: Filmy - daniel - 08-02-2013 22:28

http://www.youtube.com/watch?v=oqTbN5JbJL8

Musicie to obejrzeć!

RE: Filmy - Kosma - 21-02-2013 13:14

Infiltracja (The Departed) - bardzo fajne kino, dobrze zrobiony film, nie trzyma nie wiadomo jak w napięciu, ale ogląda się z dużą ciekawością tego, co nadejdzie; świetna muzyka!
Prawo zemsty (Law Abiding Citizen) - też dobre, z gatunku "początkowa sympatia dla bohatera ulatuje z czasem", trochę poskąpili weny na zakończenie, niestety.
Podziemny front (Flammen & Citronen) - o duńskim ruchu oporu, strasznie mnie nie porwał, ale pokazał, że na wojnie nie zawsze było oczywiste, do kogo strzelać.
Benek - taki film o wybitnej pierdole ze Śląska i problemach z ciężkim życiem bez perspektyw osadzonym w realiach upadającej kopalni. Bez szału.

RE: Filmy - Lukas - 28-03-2013 18:30

Jeśli ktoś ma chęć wybrać się na bardzo dobry i pozytywny film to gorąco polecam "Searching for Sugar Man". Naprawdę warto.

RE: Filmy - Margill - 18-04-2013 12:41

Parę dni temu zobaczyłem film pt. Dredd naprawdę gorąco polecam, film naprawdę warty uwagi świetne akcje, dobra muzyka no i jest klimat. Polecam również Antychryst ale to dla tych co maja mocne i potrafią się skupić i wytrwać do końca.

RE: Filmy - Breakthru - 21-04-2013 10:28

"Układ zamknięty" jeden z niewielu polskich filmów na który warto pójść. Historia oparta na prawdziwych wydarzeniach, co jeszcze bardziej mrozi krew w żyłach. W rodzinie mam kogoś, kto był protoplastą jednej z osób, która była ofiarą prokuratury. Pół tysiąca miejsc pracy, kilkadziesiąt milionów złotych, wszystko w piach.

http://fakty.tvn24.pl/uklad-krakowski,319526.html

P.S.
I "Układ" nie jest polityczny, wiele osób chętnie przypisuje czarnym charakterom łatkę PiSowskiej inkwizycji, jednak opisane historie działy się za panowania SLD. Od tego czasu, niezależnie od rządzących, system nadal jest nietykalny.

RE: Filmy - Adis - 14-09-2013 12:17

Pewnie większość już widziała ten film czy to w kinie, czy to zassany z sieci, ale może kogoś zainteresuje, dziś na Canal + o 21 premiera - Hobbit: Niezwykła podróż.

RE: Filmy - Lasq - 14-09-2013 12:58

Ja nie widziałem, ale C+ i tak nie mam Tongue

RE: Filmy - Tomassen - 14-09-2013 14:40

Powiem szczerze, że trochę mnie Jackson zawiódł tym filmem. Nie dość, że na siłę rozbijają go na 3 części (wiadomo, hajs), to jeszcze na siłę dodają wątki, których w książce nie było.

RE: Filmy - Adis - 14-09-2013 15:03

Wiadomo nie jest to może film wybitny sam byłem trochę zawiedziony. Świat wykreowany oczywiście świetnie jednak jak wspomniales rozbicie Hobbita na 3 części spowodowało rozwleczenie fabuły, przez co brakuje po prostu tempa akcji, samymi ładnymi zdjęciami nie da się zrobić wybitnego filmu. Wrzuciłem info jednak z dwóch powodów raz że jest to jednak bardzo głośny i niezły film, a dwa trochę się zdziwilem, że tak szybko trafił na ekrany tv (zdziwienie jednak szybko minęło gdy zobaczyłem kiedy jest premiera 2 części).