Problemy i porady komputerowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Gry, Komputery i Internet (/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: Problemy i porady komputerowe (/showthread.php?tid=102) |
RE: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 14-09-2013 09:15 Jak miałem poprzedniego lapka, właśnie HP to działy się podobne historie, tylko że z touchpadem. Co jakiś czas pomagało przeinstalowanie sterów, ale nigdy na dobre problemu nie rozwiązałem. Spróbowałbym jeszcze raz je odinstalowac w trybie awaryjnym windows, przeczyscic rejestr np ccleanerem i jeszcze raz zainstalowac. Zerknij też czy nie ma jakiejś innej/starszej/nowszej wersji driverów. RE: Problemy i porady komputerowe - Adis - 19-09-2013 19:10 Ten tryb testu w win7 to jest tylko irytująca informacja i nie ma żadnego wpływu na działanie systemu, prawda? Przypadkiem zainstalowałem aktualizację windows update i wyskoczył mi ten komunikat. Wiem, że mam niepodpisane sterowniki do karty graficznej ale za to wydajniejsze, nie chce mi się ich przeinstalowywać, zbyt leniwy jestem a w inny sposób się tego raczej nie pozbędę. RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 24-09-2013 08:47 Znajomy stawiał mi system na lapku i zainstalował Trend Micro Internet Security i Avirę. Odinstalować to wpizdu i zainstalować coś innego? Avasta? RE: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 24-09-2013 09:37 Zapytaj znajomego po co instaluje internet security, który zawiera w sobie antywirusa i obok tego kolejnego antywirusa? Te programy nie będą się dublować, one będą się nawzajem zwalczać. Na razie wywal avirę i zostaw trend micro na te 30 dni testowe, chyba że masz licencję. Potem ewentualnie pomyśl o czymś darmowym (avira, avast + firewall). Ja jak zawsze polecam Kaspersky Internet Security, oczywiście za niego już trzeba zapłacić. RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 24-09-2013 11:01 Czyli jakbym zdecydował się na avasta to do niego potrzebuję jeszcze firewalla? Możecie polecić jakiś? RE: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 24-09-2013 11:05 Możesz używać avasta razem z systemową zaporą windowsa. Wiadomo jednak, że nawet darmowe firewalle są lepsze. Nie polecę żadnego, ale w necie pewnie jest sporo takich tematów jakiego wybrać. RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 24-09-2013 11:07 Jeszcze jedno pytanie odnośnie Mozilli - co chwila wyskakuje mi informacja, że wtyczka Shockwave Flash przestała działać, co poprzedzone jest zagrzebaniem się przeglądarki? Wtf i co z tym można zrobić? RE: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 24-09-2013 11:37 http://mozillapl.org/wiki/Standardowa_Diagnostyka:_Firefox RE: Problemy i porady komputerowe - Hubson - 29-09-2013 08:55 Mam problem z jakimś gównem w stylu detla-home. Nie mam pojęcia co to, ze syfi mi w Mozilli i jakoś nie umiem się tego pozbyć. Ktoś coś pomoże? RE: Problemy i porady komputerowe - samcro - 29-09-2013 10:16 Hubson napisał(a):Mam problem z jakimś gównem w stylu detla-home. Nie mam pojęcia co to, ze syfi mi w Mozilli i jakoś nie umiem się tego pozbyć. Ktoś coś pomoże? reinstalacja pomaga bo mialem cos podobnego RE: Problemy i porady komputerowe - Adis - 29-09-2013 12:44 Szczerze to wątpię, żeby sama reinstalacja przeglądarki pomogła w takim przypadku, takie szkodniki jak Babylon czy Delta są chyba bardziej złośliwe i trzeba usuwać z kilku miejsc. Sprawdź w panelu sterowania (dodaj usuń programy) czy nie masz tam czegoś z Delty, jeśli tak to odinstaluj, a następnie przeskanuj kompa Junkware Removal Tool albo AdwCleanerem. A na przyszłość więcej uwagi przy instalowaniu darmowych programów. RE: Problemy i porady komputerowe - Hubson - 29-09-2013 13:27 Właściwie to nie mam pojęcia skąd to się wzięło. Jedyne co instalowałem w ostatnich dniach to sterowniki do lapka. W zasadzie znalazłem 2 pliki skojarzone, które wyjebałem, w sumie to strona startowa już jest git, tylko to wciąż się pojawia przy otwieraniu nowej karty. W dodaj usuń programy nie mam nic z delty ale mam jakąś "Mozilla Maintenance Service" ale wątpię, że to jest źródłem problemów. Co do skanowania używam programu Ad-Aware, i wolałbym przy nim zostać gdyż jest wystarczający jak dla mnie, czy jest możliwość przeskanowania kompa przez przeglądarkę bez ściągania tychże programów? RE: Problemy i porady komputerowe - Adis - 29-09-2013 15:02 Co do skanowania online to raczej nie ma takiej opcji, a przynajmniej nic mi o niej nie wiadomo. Generalnie warto mieć w pogotowiu na takie sytuacje jak powyżej programy takie jak Revo Uninstaller + AdwCleaner, które raczej z większością tego syfu, którego ostatnio pełno przy instalacji darmowych aplikacji sobie poradzą automatycznie, bez ryzyka namieszania w systemie. RE: Problemy i porady komputerowe - Hubson - 30-09-2013 16:46 Ściągnąłem ten AdwCleaner, problem się naprawił. Dziękuję RE: Problemy i porady komputerowe - Tomek91 - 05-10-2013 00:50 Chciałem ostatnio zmień NAT z typu 3. na 2., żeby pozbyć się problemów w gta online. Wszystko fajnie, tylko że jak już udało mi się zmienić to internet w komputerach nie działa. Mam router speedstream 4100, po wejściu w jego ustawienia dochodzę do tego momentu: Przy NAT only mam NAT typu 2, ale internet nie działa w komputerach; przy NAPT only internet działa, ale NAT wraca do typu 3. Czym różni się prywatny adres IP od publicznego i gdzie mogę je znaleźć? Wklepując 2 razy to samo IP wyskakuje mi informacja o jakiejś mapie IP. Pomoże ktoś? Z góry dzięki |