Redcafe.pl - Manchester United Forum
Propozycje zmian... - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Piłkarzyki (/forumdisplay.php?fid=37)
+---- Wątek: Propozycje zmian... (/showthread.php?tid=156)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

Re: Propozycje zmian... - Miko - 25-07-2010 15:55

Przecież tu nawet nie powinno być opcji wyboru. Po to grało się 2 lata temu, czy rok temu aby teraz czerpać korzyści.

Okej, to Wasze piłkarzyki.

Opcja 2.

Re: Propozycje zmian... - Foster - 25-07-2010 17:01

nmz

Jak sam widzisz jestem w środku, a po losowaniu mogę być ostatni, więc nie wiem w czym problem. Taka zasada to ukłon w kierunku nowych graczy, by zaraz na starcie nie byli na straconej pozycji. Jako, że żyjemy w demokratycznym kraju daję decydować wszystkim. Jeśli wynik nie będzie jednoznaczny nie będziemy patrzeć na głosy nowych graczy.

Re: Propozycje zmian... - Adis - 25-07-2010 17:33

Ja tylko przedstawiłem swoje zdanie na ten temat, nie robię z tego problemu i dostosuję się do tego, co ostatecznie zapadnie. Uważam po prostu podobnie jak Miko.
I dlaczego zaraz na straconej pozycji? Czary, czy też ja w zeszłym sezonie byliśmy w końcówce draftu i jakoś udało nam się zakończyć wysoko (mimo, że teoretycznie byliśmy "jeszcze bardziej na straconej pozycji" - nie mieliśmy żadnego zachowanego zawodnika, do tego ostatnie miejsca w kolejności draftu), wszystko jest kwestią odpowiedniego doboru zawodników i rzecz jasna szczęścia.

Re: Propozycje zmian... - Foster - 25-07-2010 17:54

Przekonałeś mnie co do wyboru opcji. Swój głos zmieniam na nr 2, jednak poczekamy jeszcze na zdanie inny. Liczone będę głosy tylko "strych" graczy, także czekamy co inni powiedzą na ten temat, a potem zaczynamy zabawe, ok? Smile

Re: Propozycje zmian... - paolo - 25-07-2010 18:17

Podobnie jak Foster, zmieniam na opcję nr 2.

Re: Propozycje zmian... - Tomek91 - 25-07-2010 22:23

2 Wink

Re: Propozycje zmian... - Czary - 25-07-2010 22:57

2! Wink

Re: Propozycje zmian... - Lasq - 26-07-2010 09:06

nmz napisał(a):
Foster napisał(a):No to w takim razie proszę wszystkich uczestników o wybranie opcji:

1) Lista draftu utworzona losowo - ZasadGK, Mata, buri, Foster
2) Lista draftu utworzona na podstawie tabeli ligowej + nowi gracze -
Tutaj wyjątkowo zgodzę się z Korwinem Mikke i jego zdaniem na temat demokracji.
Wiadomo, że wszyscy nowi zawodnicy będą wybierać opcję numer 1, tak samo jak Ci, którzy byli daleko w tabeli i ta opcja wygra, więc nie ma potrzeby głosowania. Wink

Rok temu ówcześni mistrzowie (organizatorzy Foster, Mata, [w minionym 11 i 16 miejsce]) mieli nie dość, że możliwość zostawienia zawodnika, to jeszcze dodatkowo byli pierwsi w drafcie, teraz nagle zmieniamy zasady o 180°? Wink

+1

Ja na dwójkę oczywiście

Re: Propozycje zmian... - Foster - 26-07-2010 10:35

Dalsze głosowanie nie ma sensu, gdyż 7 z 12 "starych" zawodników zagłosowało za opcją nr dwa. Także lista draftu będzie utworzona na podstawie tabeli ligowej + nowi gracze.

Dziękuję.

Pytanie kiedy ruszamy z draftem? Proponuję by zacząć od 1 sierpnia, gdyż musimy tak zacząć grać najpóźniej od drugiej kolejki Premier League. Co Wy na to?

Re: Propozycje zmian... - ZasadKG - 26-07-2010 10:46

A nowi gracze jak będą mieli kolejność? Losowo?

Re: Propozycje zmian... - Foster - 26-07-2010 10:55

Na chwile obecną lista wygląda tak:
1. nmz
2. fidain
3. Wróg Arsenalu
4. Czary
5. Miko
6. paolo
7. Tomek91
8. Zashi
9. Foster
10. buri
11. bartez
12. Mata
13. widzew_tomi
14. ZasadKG
15. Skower7
16. Jaroldz

Zastanawiam co zrobić 4 innymi nowymi graczami. Jednak zanim ich oficjalnie dopisze do ligi, muszę ich "sprawdzić"

Re: Propozycje zmian... - Adis - 26-07-2010 11:01

Myślę, że 1 sierpnia to będzie najlepszy termin, trochę już późno, rok temu draft zaczynaliśmy miesiąc wcześniej. Nie wiem czy do gry można się jeszcze zapisać, trzeba ustalić ten termin, następnie termin na "sprawdzenie" zawodników powiedzmy do 31 lipca, i od 1 sierpnia ruszamy szybko z draftem, żeby jakoś to wybieranie sensownie zakończyć a nie we wrześniu. Smile

Re: Propozycje zmian... - Czary - 26-07-2010 12:31

Jeszcze moja sugestia odnośnie Pucharu Piłkarzyków. Za zwycięstwo w tych rozgrywkach powinna być IMO jakaś nagroda, w postaci na przykład wybierania w Drafcie od razu za mistrzem albo coś takiego. Taki element na pewno dodałby rozgrywką pucharowym większej "ważności/prestiżu" i wtedy na pewno byłoby ciekawiej.

Od razu zaznaczam, że nie piszę tego tylko dlatego, że w poprzednim sezonie zdobyłem ten puchar ( <cwaniak> ), ale fajnie by było, żeby taka nagroda właśnie była. Nie mówię też od razu, żeby była wprowadzona nagle w tym drafcie już i broń Boże, żeby ktoś nie pomyślał, że chce się wkręcić wyżej na listę, ale taka zasada mogła by ruszyć od tego sezonu. Co Wy na to?

Re: Propozycje zmian... - Foster - 26-07-2010 12:37

Mogłaby i ruszy od przyszłego sezonu Smile

Sprawa transferów zimą, będziemy wybierać w kolejności odwrotnej niż ligowa tabela, tak jak w zeszłym roku. Jakiś sprzeciw? Jakaś inna propozycja?

Re: Propozycje zmian... - Czary - 26-07-2010 12:40

To Foster, jakbyś mógł, to trzeba by popracować nad uaktualnieniem regulaminu, jeśli chcesz to mógłbym Ci pomóc. Wink