Jakiej muzyki słuchacie? - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Muzyka (/forumdisplay.php?fid=29) +---- Wątek: Jakiej muzyki słuchacie? (/showthread.php?tid=20) |
Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Jaroldz - 23-07-2011 19:00 Amy Winehouse znaleziona martwa w swym domu w Londynie. Od wielu lat była uzależniona od narkotyków i alkoholu. Szkoda, bo miała wielki talent, świetnie się zapowiadała, miała kilka naprawdę fajnych kawałków. Miała zaledwie 27 lat. Ukryty tekst:
Re: Jakiej muzyki słuchacie? - CyberMU - 23-07-2011 19:08 No nie powiem, żebym był jej wielkim fanem i szalał za jej uroda, ale na pewno szkoda jej jako czowieka. Chociaż jak wiadomo człowiekiem idealnym nie była. Nie będe tu wstawiał żadnych R.I.P czy też [*], gdyż uważam to za bezsens. Teraz tylko czekac jak to połowe ludzi na świecie olśni, że sa jej fanami... Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Jaroldz - 23-07-2011 19:16 CyberMU napisał(a):Teraz tylko czekac jak to połowe ludzi na świecie olśni, że sa jej fanami... Dokładnie. Tak samo było z Jacksonem. Dopóki żył, nazywali go zboczeńcem, nienormalnym, a jak zmarł, to nagle stał się dla nich Królem Popu, legendą itp. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Tomassen - 23-07-2011 19:25 Gary'ego Moore'a po jego śmierci nawet z Zetce zaczęli częściej puszczać... Szkoda Winehouse. Szkoda, że takie talenty odchodzą tak szybko. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - panopticum - 23-07-2011 19:42 Jackson zawsze był królem popu. Nie został nim po śmierci. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - kaka - 23-07-2011 21:28 CyberMU napisał(a):Chociaż jak wiadomo człowiekiem idealnym nie była.Nie była bo nikt nie jest idealny. Wiem, że piłeś do jej ćpania, ale to nie czyniło jej gorszym człowiekiem od ciebie. Dzisiejsza smutna wiadomość nie jest dla mnie wielkim zaskoczeniem, spodziewałem się tego, jednak miałem cichą nadzieje, że może się dziewczyna ogarnie albo że "złoty strzał" nastąpi później, nie dała jednak rady, przykro. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Hubson - 24-07-2011 11:41 Z tego co wymieniłem to System of a Down do metalu sie chyba zalicza. Jezeli nie to zwracam honor. Grunt jednak, ze jestem otwarty na wszystko pod warunkiem, ze jest to dobry utwor. Co do 3W to nie wiem czy sie rozpadl, jednak przez to, że Szad wydał solo *btw. bardzo dobra płyta* to zawiesili działalność póki co. Co do Jacksona to wiadomo, ze jednak smierc gloryfikuje wykonawcow i zawsze tak bylo. To samo jest chocby z tym Ryśkiem Riedlem jak już ktoś wspomniał czy z Grechutą. To samo jest też z Magikiem, który po 10 latach wciąż jest uważany za kogoś komu nikt nie dorówna a w moim odczuciu no to sorry, ale jednak wiele raperów go przebiło. Jedyne co pozostanie jego na zawsze to ten jego styl. A nawiazujac do Amy Winehouse to tyle skandalow co wywolala w porownaniu z piosenkami jakie grala kiedys tam to czlowiek, wiadomo strata aczkolwiek artystka z niej wielka nie byla. Sorry ale takie moje zdanie. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - kaka - 24-07-2011 14:09 Hubercik napisał(a):Co do Jacksona to wiadomo, ze jednak smierc gloryfikuje wykonawcow i zawsze tak bylo. To samo jest chocby z tym Ryśkiem Riedlem jak już ktoś wspomniał czy z Grechutą.Zastanów się lub poznaj temat zanim coś napiszesz. Jaka pośmiertna gloryfikacja Riedla czy Grechuty? Oboje byli bardzo docenianymi za życia, mieli masę fanów, więc nie wiem kompletnie o czym piszesz. Bzdury i tyle. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Hubson - 24-07-2011 15:38 Ja wiem, przecież nie napisałem, że zostali docenieni po śmierci, tylko, że znacznie inny stosunek do nich był jak już dokonali żywota. Chyba, że to są innego typu gwiazdy niż wspomniany przeze mnie Magik i w ich sytuacji było odwrotnie aczkolwiek wątpie ;o Re: Jakiej muzyki słuchacie? - matys - 24-07-2011 16:02 Klub 27 rośnie w siłę. No cóż, bez ćpania nie ma rocka. E: Dobra, bo widzę, że ją katalogują jako jazz, soul, a nie rock. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - CyberMU - 24-07-2011 16:21 matys napisał(a):Klub 27 rośnie w siłę. No cóż, bez ćpania nie ma rocka. Ja tam czytałem, że ona robiła jazz i soul właśnie, a o rocku nic nie było.. :? Re: Jakiej muzyki słuchacie? - kaka - 24-07-2011 17:04 Hubercik, nie wiem o co ci chodzi z tym innym stosunkiem. To chyba normalne, że jak ktoś umiera to jest żal w sercu, a w przypadku artystów ból, że się nie usłyszy już tych głosów na żywo, ani w żadnych nowych kompozycjach. Przecież to jest ludzka rzecz. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - kojot - 24-07-2011 17:18 <a class="postlink" href="http://kwejk.pl/obrazek/297568/amy.html">http://kwejk.pl/obrazek/297568/amy.html</a> Re: Jakiej muzyki słuchacie? - panopticum - 24-07-2011 17:33 Jakim cwelem trzeba być, żeby robić takie screenshoty. Re: Jakiej muzyki słuchacie? - kojot - 24-07-2011 17:37 Co nie zmienia faktu, że gdyby nie jej śmierć, to tych 500 tys. osób nawet nie wiedziałoby kim ona jest i nie to nie ja to robiłem. |