![]() |
Problemy i porady komputerowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Gry, Komputery i Internet (/forumdisplay.php?fid=26) +---- Wątek: Problemy i porady komputerowe (/showthread.php?tid=102) |
RE: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 09-01-2015 10:56 Zgraj na pendrive albo dysk zewnętrzny i masz święty spokój. Krix napisał(a):zjedzeniem przez współlokatora ze wschoduPrzypomniałeś sobie jakąś historię z akademika? ;> RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 10-01-2015 14:25 sebos_krk napisał(a):Zgraj na pendrive albo dysk zewnętrzny i masz święty spokój. Muszę zrobić obraz płyty czy po prostu skopiować zawartość płytki? sebos_krk napisał(a):Krix napisał(a):zjedzeniem przez współlokatora ze wschodu Pewnie chodzi o to, że jak jeszcze mieszkałem z Ukraińcem, to jak Krzysiek przychodził do mnie na mecz, to zawsze mówiłem, żeby nie wyrażał głośno swoich opinii o oddanie Lwowa ![]() RE: Problemy i porady komputerowe - Breakthru - 10-01-2015 15:30 (10-01-2015 14:25)Tomassen napisał(a):sebos_krk napisał(a):Zgraj na pendrive albo dysk zewnętrzny i masz święty spokój. IMHO obraz. Co do nośników, to istnieje jeszcze opcja dysku google, czy też innej chmurki. RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 20-06-2015 13:50 Hej, to znowu ja i moje problemy komputerowe (btw. dzięki za wszystkie poprzednie odpowiedzi). Jakiś czas temu szukałem cracka do Abbyy po ruskich sajtach i niestety wdarły się jakieś zasrane toolbary (chociaż ja zawsze na to uważam i patrzę uważnie, tym bardziej że rosyjski znam, a tu jednak, jakiś хитрый się wkradł). Pousuwałem je przez Panel sterowania, pousuwałem dodatki i rozszerzenia z nimi związane z Mozilli, przeskanowałem AdwCleanerem i większość z nich rzeczywiście zniknęła. Ale, ale. Przy starcie systemu samoczynnie uruchamia się Mozilla, gdzie początkowo ładuje się adres http://zostama.ru/?utm_source=uoua03&utm_content=7e247d2eb27c9edf27e5513cbb944bea, a potem automatycznie przekierowuje na http://smartinf.ru/?utm_source=uoua03&utm_content=7e247d2eb27c9edf27e5513cbb944bea. No i w sumie nie wiem, co mogę dalej z tym zrobić, bo w przeglądarce nie widzę już nic w opcjach, co mógłbym zmienić, w Panelu, dodatkach i rozszerzeniach też nie. Wie ktoś, o co chodzi? Wrzucę jeszcze screena z Adw. http://oi58.tinypic.com/14azivl.jpg Wyskakuje to coś za każdym razem (tzn. skanuję Adw, znajduje to, usuwam, Adw restartuje system, skanuję ponownie i to coś ponownie tam jest i tak błędne koło). RE: Problemy i porady komputerowe - sebos_krk - 20-06-2015 15:10 http://forum.dobreprogramy.pl/bezpiecze%C5%84stwo-f15/ Pisz tu. Logi im wrzucisz i ogarną. Jak się chodzi po ruskich stronach z crackami, trzeba mieć naprawdę dobre zabezpieczenie komputera. RE: Problemy i porady komputerowe - Kosma - 20-06-2015 17:13 A próbowałeś pojechać Avastem? Tam jest wbudowana funkcja niszczenia takiego gówna i u mnie na wszystko działała. RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 20-06-2015 21:18 Próbowałem, ale avast niczego nie wykrywa. Inna sprawa, że od ostatniej aktualizacji mam wrażenie, że skanuje strasznie powierzchownie. Wcześniej przy takich samych ustawieniach (czyli full scan) schodziło mu 3-4 h (w sumie nigdy z zegarkiem nie mierzyłem, ale jakoś tak), a teraz to poniżej godziny. Aż tak ulepszyli? ![]() Sebos, dzięki, sprawdzę! ![]() RE: Problemy i porady komputerowe - Ruuuuuuuuuud - 22-07-2015 15:08 Pamiętacie ten program co podał chyba Foster do zmianu lokalizacji, żeby można było oglądać materiały wideo na brytyjskich stronach? pamięta ktoś jego nazwę? ![]() RE: Problemy i porady komputerowe - Breakthru - 22-07-2015 17:41 (22-07-2015 15:08)Ruuuuuuuuuud napisał(a): Pamiętacie ten program co podał chyba Foster do zmianu lokalizacji, żeby można było oglądać materiały wideo na brytyjskich stronach? pamięta ktoś jego nazwę? Pewnie Foster. ![]() Ja używałem dodatku Hola ale teraz sprawdziłem i zdaje się mieć jakieś chwilowe problemy techniczne*, a, że drażni mnie jak coś mi nie działa (nawet jak nie potrzebuję), to pewnie poszukam czegoś co śmiga i dam znać. Oczywiście można też po prostu łączyć się przez proxy (kilka klików w terminalu lub przeglądarce) ale one nie zawsze są "koszerne". EDIT: Chwilowe problemy były naprawdę chwilowe, bbc iplayer streamuje bez problemu. RE: Problemy i porady komputerowe - Ruuuuuuuuuud - 22-07-2015 18:52 Breakthru napisał(a):Oczywiście można też po prostu łączyć się przez proxy Próbowałem, ale nie mogłem oglądać filmików :/ Spróbuję zaraz ten twój program. Dzięki za szybką pomoc. EDIT: Tak, to ten program, super! A wczoraj cały wieczór go szukałem :/ EDIT2: A potrzebne mi to było do tego: Skysports RE: Problemy i porady komputerowe - Tomassen - 30-09-2015 07:43 Taki problem z Adblockiem Plus. Po zainstalowaniu wchodzę w opcję, ustawienia filtra, a tam dwa filtry domyślne, przy obu napisane "Nie powiodło się - błąd pobierania". Klikam na nie prawym, daję "Aktualizuj" - to samo. Dodaję rosyjski filtr - to samo. Wie ktoś, o co chodzi i co z tym zrobić? ![]() I jeszcze jedno. Jakiś darmowy antywirus godny polecenia i zaufania? Avast mnie od ostatnich zmian niemiłosiernie wkurwiał wszechobecnymi "Kup pełną wersję", więc szukam czegoś innego, a wymagający w tym temacie nie jestem. RE: Problemy i porady komputerowe - RedLucas - 30-10-2015 09:15 Spece! Problem mam z Chromem, który jest bardzo pojebany. Są strony, które wczytują mi się zawsze, jak np. facebook, albo wyszukiwarka Google. A jest masa stron, które wczytują mi się tylko w momencie, gdy otworzę na nowo przeglądarkę i wpisze je w pierwszej zakładce. Gdy wpisuje jakąś stronę poza fejsem, czy google, czy czasem redcafe w drugiej, albo jeszcze kolejnej, to nie wczytuje i wyskakuje "Strona internetowa jest niedostępna" i pod spodem "ERR_CONNECTION_REFUSED". Zdarzają się jakieś cudowne momenty, że wszystko śmiga, choć od dwóch dni, chyba już ich nie było. No i nie wiem, co robić. Czyściłem ciastka, zainstalowałem i odinstalowałem Chrome'a. Nie czyściłem co prawda historii przeglądania i pobierania, ale to chyba nie ma znaczenia. Mega wdzięczny będę za pomoc ![]() Dodam jeszcze, że Firefox w ogóle nie wczytuje stron, a jedyne co mi działa to IE ^^ |