![]() |
Rezerwy i młodzież - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Kadra (/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: Rezerwy i młodzież (/showthread.php?tid=149) |
RE: Rezerwy i młodzież - Foster - 13-05-2013 14:53 allfanmu napisał(a):Myślę, że pora wprowadzać młodzież niż znowu wydawać mnóstwo pieniędzy na rynku transferowym. Januzaj to skrzydłowy?Właśnie jak to jest? Michał, Cepilek? Gdzie jest więcej pożytku z niego? Na skrzydle czy w środku za napastnikiem? Bo choć bardzo mało oglądam w tym sezonie młodych (niestety ![]() Zmieniając temat. Mam nadzieję, że Rene pozostanie na Old Trafford. Holender wykonał kawał świetnej roboty u nas i nie wyobrażam sobie by odszedł z United. RE: Rezerwy i młodzież - michal85 - 13-05-2013 15:15 Potrafił nawet grywać na napadzie, ale to jest raczej gracz w stylu Kagawyl. Raczej w centrum, ale na skrzydle czuje się nie najgorzej. RE: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 13-05-2013 17:13 Ktoś kiedyś napisał że Januzaj będąc 14 latkiem(jak w ogóle można wtedy określać pozycje na boisku ![]() To gdzie będzie grał jeszcze nie zostało zdecydowane, podobnie w wypadku Powella. RE: Rezerwy i młodzież - Pchela - 13-05-2013 19:34 Ja bym się wstrzymał, bo Moyes nie lubi wprowadzać młodzieży. Przykład: Ross Barkley. Dał mu zagrać cały mecz, o wszystko [być albo nie być w pucharach] z Tottenhamem na wyjeździe. Zagrał bardzo dobrze, wywalczył rożny, po którym padła bramka, a następnie...mecz z QPR bodajże, już wygrany, 20 minut do końca - ni chuja, Rossa nie ma na boisku. ![]() RE: Rezerwy i młodzież - Hubson - 13-05-2013 19:43 Ale Rooneyowi dał grać, podobnie było z Rodwellem. RE: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 13-05-2013 20:03 Popatrz jakie nazwiska sławne grały w ataku gdy Rooney wchodził ![]() RE: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 14-05-2013 14:12 W tej ankeicie brakuje paru nazwisk, jak chociażby Ioannou, Perreira, Wilson, Barmby, Rothwell, Lawrence ![]() RE: Rezerwy i młodzież - Kosma - 14-05-2013 14:15 Dałem Thorpe'a, bo się fajnie nazywa jak pewien pływak ![]() RE: Rezerwy i młodzież - Intel - 14-05-2013 16:18 (14-05-2013 14:12)Cepilek napisał(a): W tej ankeicie brakuje paru nazwisk, jak chociażby Ioannou, Perreira, Wilson, Barmby, Rothwell, Lawrence Ja dodawałem, zażenowany wiekiem poprzedniej ankiety i przyznam, że w pośpiechu o Lawrence'ie zapomniałem, a Barmby'ego zastąpiłem Cole'em. Pozostali IMO mają trochę więcej czasu na błysk (bo ich rówieśnicy - Januzaj i Daehli - to wyjątkowe talenty, zwłaszcza ten pierwszy, i ich obecność nie podlega wątpliwości). Jeżeli chodzi o Thorpe'a czy Blacketta - chciałem dodać trochę obrońców. ![]() Mój głos poszedł na Januzaja i Keane'a. RE: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 14-05-2013 17:06 To chyba nie oglądałeś dokładnie tych chłopaków ![]() Wilson i Perreira to porównywalne talenty do wspomnianej dwójki, Rumun to prawdziwy oracz środka obrony niestety często coś nie tak z jego zdrowiem, Pearseon i Rothwell to materiały na piłkarzy nie tuzinkowych. Zapomniałeś o Willu Keanie co jest trochę takie nie fair wobec niego. Zastąpienie Barmby'iego Colem też trochę nie wiem z jakiego powodu ![]() RE: Rezerwy i młodzież - michal85 - 03-08-2013 06:58 I po Milk Cup. Transmitowano jedynie finał i wielka szkoda, bo osobiście dopiero po raz pierwszy mogłem oglądnąć kilku z tych chłopaków. Ogólnie wygraliśmy cały turniej i w sumie nic nowego - często go wygrywamy. Fascynujące jest jednak to, że posłaliśmy do boju bardzo młodziutki zespół. Kto zachwycił? Akurat w finale nie błyszczał, ale ponoć przez cały turniej prezentował wybroną formę - Perriera. Zgarnął nagrodę dla najlepszego zawodnika. Ciekaw jestem jak będzie wyglądała jego przyszłość, niby znany jako ofensywny pomocnik, a na Milk Cup grywał chyba trochę głębiej. Być może skończy jako CM. Ogromne wrażenie zrobił na mnie rosły Willock. Chłopak budową ciała przypomina Pogbę, a może jest jeszcze wyższy. Dobra gra w defensywie, a do tego bardzo dobra technika użytkowa. Będę z uwagą śledził jego postępy w tym sezonie bo niezwykle lubię ten typ CMa. Oczywiście nie można zabraknąć w zestawieniu Mitchella. Chłopaka już znam od pamiętnego meczu z Bayernem na turnieju w Amsterdamie i widać, że robi cały czas postępy. Niezwykle szybki, świetna technika i drybling. Dopiero 16 lat na karku i zobaczymy czy często będzie grał dla u18 w tym sezonie. Tacy zawodnicy jak Riley, Borthwick-Jackson czy grający gościnnie McBurney (bodajże z Bradford) również wyglądają na ciekawych zawodników. Ogólnie to szykuje się nam kolejna ciekawa grupa ![]() PS choć przeważaliśmy przez cały finał stwarzając sporo sytuacji, gola zdobyliśmy w doliczonym czasie gry ![]() RE: Rezerwy i młodzież - Pingwin - 03-08-2013 13:48 co z nimi bedzie za 3 lata RE: Rezerwy i młodzież - michal85 - 03-08-2013 16:46 Co z nimi będzie za 3 lata? A kto to może wiedzieć. Więkzzość prawdopodobnie będzie profesjonalnie kopać piłkę, a jak dobrze pójdzie to 2-3 zrobi karierę na OT. I to niekoniecznie ci co obecnie najlepiej rokują. RE: Rezerwy i młodzież - Legenda - 12-08-2013 11:14 Trochę determinacji i mogą zajść naprawdę daleko... ![]() RE: Rezerwy i młodzież - Cepilek - 12-08-2013 13:19 Raczej szczęścia potrzeba bo determinacje każdy z tych chłopaków ma w końcu w gre wchodzą olbrzymie pieniądze których mogą się dorobić. Przykładem braku szczęscia jest jak na razie Will Keane gdzie wszytsko się zgadza a miał olbrzymiego pecha i dalej nie gra w meczach rezerw. Tu nikt tego nie wspominał ale Joyce obronił potrójną korone co jest nielada wyczynem gdy podbierają mu zawodników i musi grać czasem 7 obrońcami a czasem dwoma ![]() |