Redcafe.pl - Manchester United Forum
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191)

Re: Transfery rywali w Premier League - allfanmu - 30-12-2010 13:29

Och nie... Co to teraz będzie? Spadniemy do Championship a City dzięki Dzeko zdobędą Ligę Mistrzów. W finale strzeli 5 bramek w 10 minut... Przestań.. To tylko jeden gracz. Teraz oni się tam pozabijają w szatni. Arabom popieprzyło się już totalnie. Mieć tylu napastników w zespole to jakaś kpina. Będzie dokładnie jak z innymi. Za sezon, może dwa będzie chciał zmienić klub, bo znowu kupią jakiegoś mega-hiper-extra napadziora z którym to będą rozbijali każdą drużynę w Premier League. Tak jest co okienko transferowe..

A prawda jest taka, że City nadal pozostają zespołem, któremu do klasy Arsenalu, Chelsea czy United jeszcze sporo brakuje. Jeden czy dwa wygrane mecze to nie wszystko. Trzeba wygrywać z każdym a City pokazało, że jeszcze tego nie potrafią (vide remisy ze średniakami).

Re: Transfery rywali w Premier League - Matti888 - 30-12-2010 13:48

allfanmu napisał(a):Trzeba wygrywać z każdym a City pokazało, że jeszcze tego nie potrafią (vide remisy ze średniakami).

To są drużyny, z którymi remisowaliśmy:
Fulham (18 miejsce w lidze), Everton (11), Bolton (6), Sunderland (7), West Brom (14), Aston Villa (15), City (2), Birmingham (17)

Poza kilkoma (City, Sunderland, Bolton) są to drużyny z drugiej połówki tabeli. Takie wpadki zdarzały się i będą się zdarzać wszystkim. Każdemu zdarzały się słabsze mecze z zespołami, z którymi teoretycznie powinni wygrać.

Re: Transfery rywali w Premier League - allfanmu - 30-12-2010 13:52

Tylko, że im to się zdarzało częściej niż innym - patrz pozycja w tabeli w zeszłym sezonie. Wink

Re: Transfery rywali w Premier League - Hotwarty - 30-12-2010 14:02

A ja jestem ciekaw, czy Mancini ma tak naprawdę decydujące zdanie w kwestii transferów w City. Bo aż mi się nie chce wierzyć, żeby taki trener (może nie ze ścisłego topu, ale też nie pierwsza lepsza popierdółka, z Interem jednak trochę wygrał) widział sens w ściąganiu tylu napastników do drużyny. Przecież on MUSI widzieć, jaki wpływ ma to na atmosferę w szatni, gdy jest kilku renomowanych snajperów w kadrze, a ilość miejsc jest ograniczona.

Re: Transfery rywali w Premier League - Jaroldz - 30-12-2010 17:10

Ale jeśli przejdzie do nich ostatecznie Dżeko, to sprzedadzą od razu Santa Cruza i Adebayora, a o miejsce w pierwszym składzie będzie rywalizował Twat z Bośniakiem i Balotellim.

Re: Transfery rywali w Premier League - Matti888 - 30-12-2010 18:06

allfanmu napisał(a):Tylko, że im to się zdarzało częściej niż innym - patrz pozycja w tabeli w zeszłym sezonie. Wink

No tak, ale w obecnym spisują się lepiej. Co prawda grają bardzie nierówno (potrafili przerwać zwycięską serię Chelsea i przegrać z Wolverhampton), ale raczej na dobre zadomowili się w czołówce PL.

Re: Transfery rywali w Premier League - allfanmu - 30-12-2010 18:43

Z tym się zgodzę. Teraz wszyscy zaczęli się z nimi liczyć natomiast w porównaniu z tym co zapowiadali właściciele, trenerzy, zawodnicy czy kibicie City to z dużej chmury wychodzi mały deszcz. Rewolucji nie ma a taka była zapowiadana. Bo klasowego zespołu nie buduje się w dwa, trzy sezony a całymi latami pracując z młodzieżą a nie wykupując masowo najlepszych zawodników innych zespołów i wymieniając co okno połowę składu. Tyle ode mnie. Po prostu nie wierzę w to, że stosując taką strategię dojdą do czegoś więcej niż występ w LM.

Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 31-12-2010 01:14

Cena z dupy masakryczna ;o ja jebie co się dzieje ostatnio na rynku transferowym. Jeszcze 10-15 lat temu za taki hajs można było kupić piłkarza z top5 na całym świecie, a teraz - dobrego napastnika, jakich wielu.

Re: Transfery rywali w Premier League - daniel - 09-01-2011 09:32

O ile dobrze przetłumaczyli.

Cytat:"Jestem bardzo zadowolony z przejścia do tak dobrego i ambitnego klubu jak Manchester City. City było moim pierwszym i jednynym wyborem".

"Drużyna bardzo dobrze grała w tym sezonie, oglądałem wiele ich meczy w telewizji. Teraz nastał koniec spekulacji i chcę dać z siebie wszystko".

"Wszyscy dookoła mówią, że City ma bardzo dużo pieniędzy, ale to nie o to w tym chodzi. Tu chodzi o ambicje. Rozmawiałem z terenerem Mancinim i powiedział mi 'to jest najlepszy klub dla ciebie'".

E.Dżeko

Taaa.

Re: Transfery rywali w Premier League - ZasadKG - 09-01-2011 09:50

Jaroldz napisał(a):Ale jeśli przejdzie do nich ostatecznie Dżeko, to sprzedadzą od razu Santa Cruza i Adebayora, a o miejsce w pierwszym składzie będzie rywalizował Twat z Bośniakiem i Balotellim.

Fuck, niechcący piwo dałem tam u góry Sad

Jaro, chciałem ci powiedzieć że zapomniałeś chyba o Da Silvie Smile

Re: Transfery rywali w Premier League - RedLucas - 09-01-2011 09:59

ZasadKG napisał(a):Jaro, chciałem ci powiedzieć że zapomniałeś chyba o Da Silvie Smile

O kim? Domniemam, że chodzi o Davida Silva, ale co on ma wspólnego ze ściskiem w linii napadu City?

Re: Transfery rywali w Premier League - ZasadKG - 09-01-2011 10:18

to, że jak wychodzi David Silva (oczywiście jebło mi sie, Da Silva z przyzwyczajenia Big Grin), to rzadko w składzie City znajduje się miejsce dla drugiego napastnika obok Teveza Smile

a przynajmniej takie odnosze wrażenie Big Grin

Re: Transfery rywali w Premier League - Mubinio - 09-01-2011 11:02

Kolejny akt rozpaczy ManCity. W czym niby Adebayor jest gorszy od Dzeko? Do tego zawodnik z Togo ma już duże doświadczenie w PL. Mimo to do składu się nie łapał, bo grali jednym napastnikiem. A teraz co niby się stanie - magiczny Dzeko spowoduje, że będą grali dwoma napastnikami? A gdzie Balotelli w takim razie?

To jest tak jak kupić krowę, mając taką samą krowę, tyle, że swoją krowę. A nowa nie wiadomo, jak się przyjmie.

Re: Transfery rywali w Premier League - daniel - 09-01-2011 11:07

Mubinio napisał(a):To jest tak jak kupić krowę, mając taką samą krowę, tyle, że swoją krowę. A nowa nie wiadomo, jak się przyjmie.

Tylko dojenie idzie w drugą stronęWink

Re: Transfery rywali w Premier League - Jaroldz - 09-01-2011 21:05

Ale fakt jest taki, że pozyskali kolejnego klasowego napastnika, który niestety do nas już nie trafi.