Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - Foster - 31-10-2009 13:40 Jeśli chodzi o umiejętności to nie uważam by był gorszy. Obecnie jego przewagą jest fakt, że gra regularnie. Różnica między Fabiańskim, a Kuszczakiem jest taka, że Łukasz jest nr 2 w swoim klubie i broni sobie w pucharach, a Kuszczak? Niestety gnił na ławce, a ostatnio coraz częściej na trybunach. Re: Reprezentacja Polski - Adis - 03-11-2009 09:01 dziennik.pl napisał(a):Wyścig Franciszka Smudy i Henryka Kasperczaka w walce o stanowisko selekcjonera reprezentacji Polski był też starciem dwóch szkół niemieckiej i francuskiej. Trenerem kadry został Smuda i już zaczął w niej wprowadzać niemieckie porządki. Pierwszym sukcesem Franza jest namówienie do gry dla Polski obrońcy Werderu Brema - Sebastiana Boenischa.Brzmi to wszystko bardzo przyjemnie, powoli przechodzimy do normalności. Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 03-11-2009 19:48 Cytat:Piłkarz Werderu Brema Sebastian Boenisch nie jest zdecydowany na grę w reprezentacji Polski i nie potwierdził doniesień polskich mediów, jakoby nowy selekcjoner Franciszek Smuda już go do tego przekonał.Sebastian Boenisch: Smuda ze mną nie rozmawiał Franz Smuda czyni cuda. Chociaż mam nadzieję że Boenisch dla nas by zagrał. Kokoszka w poprzednim sezonie zagrał 20 meczy dla swojego klubu, w tym nie wybiegł zdaje się ani razu. A szkoda. Re: Reprezentacja Polski - Adis - 03-11-2009 19:53 pan_opticum napisał(a):Kokoszka w poprzednim sezonie zagrał 20 meczy dla swojego klubu, w tym nie wybiegł zdaje się ani razu.Jak to nie? W 4 ostatnich kolejkach Serii B zagrał w pełnym wymiarze czasowym, wcześniej też grał sporo. E: Ja tutaj sprawdzam: <a class="postlink" href="http://www.seriea.pl/?dzial=serieb">http://www.seriea.pl/?dzial=serieb</a> Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 03-11-2009 20:00 A to dobrze. Bo szukałem w necie, i było że nie gra. Na chujowych stronach szukałem. W takim razie para stoperów Boenisch-Kokoszka byłaby spoko, tak myślę. Re: Reprezentacja Polski - Czary - 03-11-2009 20:03 Boenisch gra chyba na prawej obronie? Re: Reprezentacja Polski - mucha - 03-11-2009 20:03 Na lewej. Re: Reprezentacja Polski - Czary - 03-11-2009 20:07 Masz rację muszeq moja pomyłka, czyli na Euro możliwe byłoby: Rzeźniczak - Kokoszka - Dudka/Glik - Boenisch Fajnie by to wyglądało: Re: Reprezentacja Polski - maju - 03-11-2009 20:07 Czyli Boenisch - Zewłakow - Kokoszka - Rzeźniczak. Dzisiaj Kuba jest naprawdę dobrym obrońcom, wytrzymuje kondycyjnie całe mecze (zapierdala na całej długości boiska całe mecze), dobre centry, niezłe strzały z dystansu, raczej średnio z wyszkoleniem technicznym. Czego chcieć więcej? Wygląda obiecująco ta obrona. Re: Reprezentacja Polski - Adis - 03-11-2009 20:10 maju napisał(a):Czyli Boenisch - Zewłakow - Kokoszka - Rzeźniczak.W kontekście Euro2012, czy najbliższych meczów towarzyskich? Jak to pierwsze, to Żewłakow raczej będzie poza kadrą, jak to drugie, to Boenisch jednak jeszcze nie jest "zaklepany". Re: Reprezentacja Polski - maju - 03-11-2009 20:29 Ja widzę Żewłakowa na Euro 2012. Co prawda na samym turnieju będzie już 35-letnim zawodnikiem, ale Cannavaro wygrywając przed trzema laty MŚ młodszy nie był. A to doświadczenie, jakim dysponuje bardzo nam się przyda. Umiejętnościami również nie odstaje (i w przeciągu 3-ech lat raczej się to nie zmiani) od reszty obrońców. A Smuda sam mówił, że nie liczy się wiek, tylko aktualna forma. Gdyby liczył sięwiek, to nie powoływałby teraz Kosowskiego, który zapach kadry ostatnio czuł 3 lata temu, a biorąc pod uwagę fakt, ze ma już 32 lata, jego powołanie mijało by się z celem. Oczywiście kadra musi ulec "odmłodzeniu", ale nie we wszystkich jednostkach, bo wtedy okaże się, że chcemy zawojować "nasz" turniej outsider'ami. A to nie przyniesie spodziewanych efektów. Pokazali to rok temu Szwajcarzy i Austriacy. Tak więc jestem za tym, aby w kadrze pozostali Żewłaków, Kosowski, Wasilewski. Re: Reprezentacja Polski - Czary - 09-11-2009 17:57 No i Boenisch na 99%, jak to mówił sam Smuda, zagra dla reprezentacji Polski. Smudzie zależy na pracy z kadrą, nie to co Leosiowi. Sam pojechał do Bremy, aby omówić sprawę grania dla kadry Sebastiana. Najpierw rozmawiał z jego rodzicami, w kolejny dzień spotkał się z trenerem Werderu i menadżerem piłkarza. Dzisiaj miał się spotkać z samym zawodnikiem. Re: Reprezentacja Polski - Kasia - 09-11-2009 20:00 Cytat:Selekcjoner piłkarskiej reprezentacji Polski Franciszek Smuda powołał dodatkowo na mecze z Rumunią i Kanadą dwóch nowych zawodników - Kamila Glika z Piasta Gliwice i Macieja Rybusa z Legii Warszawa. Mają zastąpić w kadrze kontuzjowanych zawodników Wisły Kraków - Arkadiusza Głowackiego i Pawła Brożka. Nie wiem czy wiecie. I jeszcze co do Boenischa : Cytat:Sebastian Boenisch nie zagra w tym roku reprezentacji Polski - powiedział "Orange Sport Info" Klaus Allofs, członek zarządu klubu z Bremy. Boenisch nie podjął jeszcze decyzji, a jego wyjazd na zgrupowanie kadry Franciszka Smudy jest wykluczony. Nie wiem czy to już potwierdzone, wiecie wp.. Re: Reprezentacja Polski - Adis - 11-11-2009 19:14 Kowalczyk - Żewłakow - Kokoszka - Brożek Błaszczykowski - Dudka - Obraniak - Kosowski R. Lewandowski - Jeleń Prawdopodobna wyjściowa jedenastka reprezentacji Polski na towarzyski mecz z Rumunią, który odbędzie się w najbliższą sobotę o godz. 17 w Warszawie. Właśnie tak wyglądało ustawienie na treningach wczorajszym i dzisiejszym, można więc przypuszczać, że w takim składzie nasi reprezentanci rozpoczną najbliższy mecz. Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 26-11-2009 13:33 Smuda ma się starać o Sinkiewicza, występującego w Bayerze Leverkusen. Będzie mógł grać dla Polski, bo grał dla Niemiec tylko mecze towarzyskie. Do Euro2012 innych niż towarzyskie nie zagra też dla Polski, więc każdy "naturalizowany" gracz może naszej reprze pokazać faka, jeśli zgłosi się po niego "rodzima", do której się nie łapał. |