![]() |
Najlepsze i najgorsze transfery klubu - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16) +--- Wątek: Najlepsze i najgorsze transfery klubu (/showthread.php?tid=107) |
Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - hadaszyszek - 18-01-2009 13:56 Cytat:Eeee? Niby czemu "nieszczęsny"?Błagam... pomyśl chwilkę i się zastanów, dlaczego tak napsiałem. Psss... podpowiem. Chodzi o masę spamu w lecie na stronach o United ![]() Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - sebos_krk - 18-01-2009 14:26 maju napisał(a):I ja na pierwszym miejscu bym tu postawił RVN.no wiecie genialnych transferów było wiele, szczególnie patrząc za jakie grosze przychodzili do nas Cantona, Schmeichel, Solskjaer czy Irwin. Gdzie tam do nich Ruudowi ![]() Teraz się troszkę czasy zmieniły i nie za bardzo jest możliwość kupienia dobrego piłkarza za siatkę gruszek. I tu np najlepiej wyszło Fergusonowi z Ronaldo. 12 mln to suma nie powalająca jak na ostatnie nasze zakupy, a zwróciło się to z nawiązką. Zobaczcie ile sobie liczą za takiego Berbę, Teveza. A inne duże sumy typu Veron. Przestaliśmy szukać tanich perełek, zaczęliśmy wydawać na prawo i lewo. Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - maju - 18-01-2009 15:17 Ja mam trochę mniejszy staż ;p United kibicuję od 2000 roku z czego pierwsze 2 lata pamiętam, jakby przez mgłę ;] Dlatego podałem Ruuda ![]() Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - sebos_krk - 18-01-2009 16:07 maju napisał(a):Dlatego podałem Ruudadoskonale o tym wiedziałem, zresztą przecież można mieć swoje zdanie. Tak to ogólnie napisałem do wszystkich ![]() Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - daniel - 10-04-2009 14:52 co do tego Donga... to był to raczej tylko i wyłącznie zabieg marketingowy, chlopak nic nie pokazał a tak czy inaczej miliony Chińczyków odnotowały fakt, że jakiśtam chłopak z pola ryżowego reprezentuje barwy Manchesteru United i interes gadżeciarski sie kręcił, dodatkowo doszły Tourne itd Właściwie wszystkie nieudane transfery zostały wymienione, ale ja chciałbym dorzucić tu nazwisko którego jeszcze nie było. Mianowicie chodzi mi o Naniego, który jeden na 10 meczów zagra na dobrym poziomie, reszta to głównie bezsensowna bieganina, która nic nie wnosi do gry United. Reasumując Nani to tylko i wyłącznie gorsza kopia Ronaldo, a za jednego jak i drugiego United dało prawie tyla samo pieniążka... choć jest w Manchesterze tylko dwa lata to już w tej chwili jest to dla mnie niewypał Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - Tomek91 - 11-04-2009 14:09 A ja będę bronić Portugalczyka. Fakt, ten sezon ma mocno średni, o ile nie słaby, ale w pierwszym sezonie jego gra mogła się podobać. Wtedy to radził sobie o niebo lepiej niż teraz i przez pewien moment wydawał mi się najlepszą alternatywą dla Giggsa. Nie mam pojęcia co się stało z nim w przerwie między sezonami, ale patrząc na jego grę ostatnio, a rok temu to mamy dwóch innych graczy. W tym sezonie jego dryblingi nie są już aż tak skuteczne, a strzały z dystansu jedynie drażnią, rok temu próbował dużo takich rozwiązań, a przynosiło to oczekiwany skutek o wiele częściej. Nani wciąż jest zawodnikiem rozwijającym się, ma 22 lata, a wieczne porównywania go do Ronaldo raczej nie wychodzą mu na dobre, wiąże się to pewnie z presją, bo trudno dorównać jego rodakowi. W związku z tym nie spisywałbym go na straty, poza ten sezon bardzo dobry ma Park, co ogranicza możliwość gry Naniemu w pierwszym składzie. Czy warto go sprzedawać? Szczerze, nie wiem. Nie wiem czy w tym temacie wymieniono Liama Millera. Irlandczyka nie widziałem wiele razy w akcji, ale już w swoim debiucie zdążył mnie do siebie zniechęcić (był do bodajże mecz z Chelsea na SB, gdzie przegraliśmy 1-0 po trafieniu Gudjohnsena). W pierwszym składzie zaliczył jedynie dwadzieścia pare występów, zdobył 2 bramki i okazał się kolejną nieudaną próbą w poszukiwaniu następcy Keane'a. Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - viroos - 13-04-2009 21:58 Tomek91 napisał(a):Irlandczyka nie widziałem wiele razy w akcji, ale już w swoim debiucie zdążył mnie do siebie zniechęcić (był do bodajże mecz z Chelsea na SB, gdzie przegraliśmy 1-0 po trafieniu Gudjohnsena). W pierwszym składzie zaliczył jedynie dwadzieścia pare występów, zdobył 2 bramki Debiut to był chyba z Dynamo Bukareszt ![]() Tomek91 napisał(a):W tym sezonie jego dryblingi nie są już aż tak skuteczne, a strzały z dystansu jedynie drażnią Poza tym ma wiele niedokładnych podań. Jeżeli strzela bramki, to zazwyczaj one ratują mu ocenę w tym sezonie. Portugalczyk gra jak na razie słabo, lecz kto wie - może to spowodowane słynnym drugim sezonem ![]() Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - Comanchero - 18-07-2009 21:55 W ostatnim numerze "Piłki Nożnej" ukazał się artykuł o najgorszych i najlepszych transferach Sir Alexa Fergusona. Może kogoś zaciekawi jak wybierali redaktorzy tego tygodnika. Tak przedstawia się dziesiątka najbardziej trafionych transferów: 1. Eric Cantona 2. Peter Schmeichel 3. Roy Keane 4. Ryan Giggs 5. Denis Irwin 6. Cristiano Ronaldo 7. Ole Gunnar Solskjaer 8. Mark Hughes 9. Steve Bruce 10. Wayne Rooney A teraz piątka najgorszych transferów: 1. Juan Sebastian Veron 2. Diego Forlan 3. Kleberson 4. Eric Djemba-Djemba 5. Massimo Taibi Może dziwić obecność na liście najlepszych transferów Giggsa, ale redaktorzy wyżej wymienionego pisma uznali, że namówienie Ryana aby grał dla Czerwonych Diabłów zasługuje na wyróżnienie. Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - Lasq - 18-07-2009 22:07 Jeśli Giggs w ogóle znalazł się na takiej liście to nie widzę innego miejsca niż pierwsze dla niego. Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - sebos_krk - 18-07-2009 22:13 E tam. W Piłce Nożnej zawsze pracowali najlepsi specjaliści, dlatego obie listy bardzo mi się podobają. Większych zastrzeżeń nie mam, zawsze kogoś można by było wstawić, a kogoś zdjąć z listy, pozamieniać kolejność, ale to już niewielkie subiektywne zmiany by były. Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - Lasq - 18-07-2009 22:26 No ogólnie też uważam, że lista jest całkiem niezła. Ale jeśli rozpatrywać Giggsa jako transfer to za darmo nabyliśmy faceta, który już 19 lat w znaczący sposób przyczynia się do sukcesów United. Dla mnie "transfer" nr1. Poza tym lista ok Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - Tomassen - 18-07-2009 23:17 Tak btw. wcisnąłbym jeszcze Ruuda. I Beckhama (jak już Giggs jest) Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - daniel - 03-09-2009 12:15 ja bym jednak dał Rooneya do pierwszej 5 najlepszych transferów, w końcu wciąż gra w United i póki co wszystko na to wskazuje, ze zakończy tu kariere a na pewno pogra jeszcze dla United dobrych pare lat. Myśle, że za kilka lat śmiało do tej 10 bedzie można dopisać nazwiska: Ferdinand, Evra, Van der Sar... Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - daniel16lp - 24-12-2009 22:37 A co myslicie o sprzedazy C. Ronaldo :?: Faktycznie pieniądze dla klubu ogromne , ale Valencia nigdy godnie go nie zastąpi... ![]() Re: Najlepsze i najgorsze transfery klubu - matys - 24-12-2009 23:41 daniel16lp napisał(a):ale uwazam ze Ronaldo był wielkim wzmocnieniem dla klubu...Czy ja wiem? Nie był zaś taki dobry. |