![]() |
Pamiętne mecze - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7) +--- Dział: We are United! (/forumdisplay.php?fid=17) +--- Wątek: Pamiętne mecze (/showthread.php?tid=151) |
Re: Pamiętne mecze - Zdzichu - 01-08-2010 20:29 michal85 napisał(a):To tak jakby wybierać pomiędzy zwycięstwem w finale LM w Barcelonie, czy w MoskwieMyślę, że od tego na Camp Nou wiele osób, które są na tym forum zakochało się w MU, więc tutaj chyba długo by się nie zastanawiały. Choć faktycznie wybieranie między takimi rzeczami nie jest łatwe ![]() Tak czy siak tutaj zdecydowanie wygrywa Macheda u mnie. Nakręcałem się na niego już od x czasu przed tym meczem i jego wejście w takim stylu od razu sprawiło, że sobie mnie "kupił". Nie wspominając o tym, jaką ta bramka miała wagę dla tytułu. Re: Pamiętne mecze - matys - 01-08-2010 20:33 Macheda dla mnie. Najpiękniejsze w tym wszystkim było to, że gola strzelił jakiś no-name, którego SAF wpuścił już chyba z desperacji. michal85 napisał(a):To tak jakby wybierać pomiędzy zwycięstwem w finale LM w Barcelonie, czy w MoskwieA to trudno wybór jest? Dla mnie, pomimo, że nie oglądałem, Barcelona '99 jest do przebicia i pewnie nigdy nie będzie. sebos_krk napisał(a):Zasłużone brawa dla schodzącego z boiska Brazylijczyka- ten moment na pewno zapamiętam.Można to gdzieś znaleźć w necie? Re: Pamiętne mecze - daniel - 01-08-2010 21:06 Bo ja wiem, da mnie lepsze niż jakaś metalowa budka pokryta eternitem :tuptup: Re: Pamiętne mecze - sebos_krk - 01-08-2010 21:07 Michael Owen na 4:3. W tym meczu można było dostać zawału. Bramka Machedy bylą bardziej typowa, trzeba było strzelić to atakowaliśmy do samego końca. A w derbach po momencie totalnej wściekłości na Ferdinanda, kiedy czułem się jak frajer, przyszła niespodziewana wielka radość. Emocji aż za wiele, nie mogłem długo ochłonąć. Re: Pamiętne mecze - RedLucas - 01-08-2010 21:52 Bramka Machedy na pewno była zajebiścia ważna, ale więcej emocji z pewnością dostarczył mi gol Owena. To było coś fantastycznego, nieprawdopodobnego, cudownego... W życiu nie myślałem, że taka euforia, jaka mnie wtedy ogarnęła, w ogóle istnieje. Na pewno to trafieni zapamiętam na zawsze. Re: Pamiętne mecze - kocio17 - 14-12-2010 16:09 Do pamiętnych meczów można już spokojnie zaliczyć wygraną z Rovers 7:1. I niesamowity wyczyn Berbatova. Re: Pamiętne mecze - mucha - 21-04-2011 16:17 Dokładnie 12 lat temu został rozegrany pamiętny półfinał Ligi Mistrzów z Juventusem, gdzie w Turynie wygraliśmy 3:2. <a class="postlink" href="http://www.youtube.com/watch?v=7gehzhS6Vzo">http://www.youtube.com/watch?v=7gehzhS6Vzo</a> Re: Pamiętne mecze - Wojtek3 - 10-06-2011 14:45 W 2000 roku jako zwyciezca LM z 1999 r wzielismy udzial w Klubowych Mistrzostwach Swiata ktore do dzis pamietam, troche jak przez mgle, ale wstawalem w nocy i ogladalem, pamietam, ze nie zadobrze nam wtedy poszlo a oto pewne info z tego turnieju : Nasza grupa, 1 mecz : Maracană, Rio de Janeiro, 6- 1-2000 Manchester United - Necaxa 1-1 14' Montecinos 0-1 81' Yorke 1-1 Manchester United: Mark Bosnich; Gary Neville, Jaap Stam, Mikael Silvestre; Denis Irwin (75' Ole Solskjaer); Nicky Butt (75' Phillip Neville), Roy Keane, David Beckham, Ryan Giggs; Andy Cole (73' Teddy Sheringham), Dwight Yorke; trainer: Alex Ferguson. Necaxa: Hugo Pińeda; José Higareda (84' Miguel Acosta), Sergio Almaguer, Markus López, José Milian; Salvador Cabrera, Hernán Vigna, Luis Pérez, Alex Aguinaga; Agustín Delgado, Cristian Montecinos (76'Sergio Vásquez); trainer: Raúl Arias . 2 mecz : Maracană, Rio de Janeiro, 8- 1-2000 Vasco da Gama - Manchester United 3-1 23' Romário 1-0 25' Romário 2-0 42' Edmundo 3-0 80' Nicky Butt 3-1 Vasco da Gama: Hélton; Jorginho (69' Paulo Miranda), Júnior Baiano, Mauro Galvăo, Gilberto; Amaral, Juninho (79' Alex Oliveira), Felipe, Ramon (76' asa); Romário, Edmundo; trainer: Antônio Lopes. Manchester United: Mark Bosnich; Gary Neville, Mikael Silvestre, Jaap Stam (71' Jordi Cruyff), Denis Irwin; Nicky Butt, Roy Keane, Philipp Neville, Ryan Giggs; Ole Solskjaer (46' Teddy Sheringham), Dwight Yorke; trainer: Alex Ferguson. 3 mecz : Jan 11: South Melbourne - Manchester United 0-2 Vasco da Gama - Necaxa 2-1 South Melbourne - Manchester United 0-2 8' Fortune 0-1 20' Fortune 0-2 South Melbourne: Chris Jones; Steve Iosifidis, Fausto de Amicis, Con Blastsis, Robert Liparoti (31' George Goutzioulis); David Clarkson (71' Jim Tsenkinis), Steve Panapoulos, Goran Lozanovski, Paul Trimboli; Michael Curcija, John Anastasiadis (66' Vaughan Covney); trainer: Ange Postecoglou. Manchester United: Raymond van der Gouw (83' Paul Rachubka); Philip Neville, Ronnie Wallwork, Danny Higginbotham, Henning Berg; Jordi Cruyff, Jonathan Greening, Mark Wilson (76' David Beckham), Quinton Fortune; Ole Solskjaer, Andy Cole; trainer: Alex Ferguson. Jak sami widzicie muka byla na turnieju i szybko odpadlismy, Beckham z Necaxa dostal nawet czerwony kartonik. Koncowa tabela : 1.Vasco da Gama 3 3 0 0 7- 2 9 2.Necaxa 3 1 1 1 5- 4 4 3.Manchester United 3 1 1 1 4- 4 4 4.South Melbourne 3 0 0 3 1- 7 0 Znalazlem pare fotek ... Fortune ![]() Beckham red card.. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lazio Rzym 1-0 MANCHESTER UNITED 1999 r 27 sierpnia MONACO. Lazio: Marchegiani, Negro, Mancini, Mihajlivic, Nesta, Pancaro, Nedved, Stankovfic, Inzaghi, Veron, Almeyda. Subs: Ballotta, Favalli, Conceicao, Salas, Simeone, Lombardo, Andersson. Man Utd: Van Der Gouw, G. Neville, Stam, Berg, P. Neville, Scholes, Keane, Solskjaer, Beckham, Cole, Sheringham. Subs: Culkin, Giggs, Curtis, Cruyff, Yorke, Wilson, Greening. Jak kazdy pamieta, albo i nie, po wygranej w finale LM z Bayernem czekal nas mecz o Superpuchar Europy ze zwyciezca wtedy chyba jeszcze Pucharu Zdobywcow Pucharow, Lazio. Wtedy w ekipie z Rzymu grali jeszcze Salas, strzelec bramki ktory wszedl w 12 min za kontuzjowanego Simone Inzaghiego, Mijalovic czy Pavel Nedved ![]() U nas takze stara ekipa, pamietam ten mecz jak dzis, Sheringham mial sporo ciekawych akcji, moglismy ten mecz spokojnie wygrac albo poprostu zabraklo szczescia. Nie pomogly zmiany w postaci m.in Cruyffa. <a class="postlink" href="http://news.bbc.co.uk/2/hi/sport/football/432092.stm">http://news.bbc.co.uk/2/hi/sport/football/432092.stm</a> ![]() ![]() ![]() Sędzia tego meczu byl Ryszard Wojcik 30 listopada 1999 r MAN UNITED v Palmerias Sao Paulo 1-0 Toyota Cup ( Puchar Interkontynetlany ). Sklady : Manchester United: Mark Bosnich, Dennis Irwin, Jaap Stam, Gary Neville, Mickael Silvestre, Roy Keane, Paul Scholes, Nicky Butt, David Beckham, Ole Gunnar Solskjaer, Ryan Giggs. Subs: Taibi, P. Neville, Wallwork, Higginbottom, Fortune, Sheringham, Yorke. Palmeiras: Marcos, Junior Baiano, Francisco Arce, Junior, Roque Junior, Zinho, Cesar Sampaio, Galeano, Alex, Faustino Asprilla, Paulo Nunes. Subs: Sergio, Conceicao, Regis, T. dos Santos, Paulino, Carvalho, O. dos Santos. Manchester UNITED wygralo ten pierwszy puchar w historii klubu po golu Roy'a Keane'a w 35 min. Wygralismy ten puchar chyba jako pierwsza angielska druzyna. ![]() ![]() Meczu nie ogladalem. A jaka mamy bogata statystyke przejebanych finalow Community Shield czyli meczu o Tarcze Dobroczynnosci. 1993 r. MAN UNITED 1-1 Arsenal ( wygrana 5-4 w karnych ) Hughes - Wright 1994 r. MAN UNITED 2-0 Liverpool Canton, Ince. 1995 r Nie gralismy 1996 r. MAN UNITED 4-0 Newcastle United Cantona, Butt, Beckham, Keano. 1997 r. MAN UNITED 1-1 Chelsea ( wygrana 4-2 w karnych ) Johnsen - Hughes 1998 r. Arsenal 3-0 MAN UNITED Overmars, Wreh, Anelka 1999 r. Arsenal 2-1 MAN UNITED Kanu, Parlour - Beckham 2000 r. Chelsea Londyn 2-0 MAN UNITED Hasselbaink, Melchiot 2001 r. Liverpool 2-1 MAN UNITED McAllister, Owen - RVN 2002 r. Nie gralismy 2003 r. MAN UNITED 1-1 Arsenal ( 4-3 w karnych dla nas ) Silvestre - Henry 2004 r. Arsenal 3-1 MAN UNITED Reyes, Gilberto, Silvestre OG - Smithy 2005 r. Nie gralismy 2006 r. Nie gralismy 2007 r. MAN UNITED 1-1 Chelsea ( wygrana w karnych ) Giggs - Malouda ![]() ![]() ![]() ![]() Sorry za tak długi post, nudziło mi się dzisiaj to popisałem trochę ![]() Re: Pamiętne mecze - Wojtek3 - 13-06-2011 13:47 MAN UNITED 0-1 Bayern 00/01 W 1999 roku wygrywamy Lige Mistrzow i kazdy myslal, ze UNITED pociagnie passe zwyciestw w LM, niestety, w 2000 roku zastopowal nas Real Madryt, rok pozniej uderzyl na nas Bayern Monachium. I mecz odbyl sie na Old Trafford, wspaniale zawody rozgrywali wowczas Fabien Barthez oraz Mikael Silvestre, ten pierwszy w 16 min obronil piekny strzal, bodajze Scholla, boze, ze ja to pamietam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Man Utd: Barthez, Gary Neville, Brown, Stam, Silvestre, Beckham, Keane, Scholes, Giggs, Cole, Solskjaer. Subs: Van Der Gouw, Irwin, Butt, Sheringham, Phil Neville, Yorke, Chadwick. Bayern 2-1 MAN UNITED 00/01 Wowczas, 2 tyg pozniej pojechalismy na Olympia Stadion by wywalczyc awans do nastepnej fazy, bodajze polfinalu. Zaczelismy cienko bo w I polowie gole wsadzili nam Elber oraz Mehmet Scholl czyli praktycznie bylo po zabawie, UNITED musialo strzelic wowczas 3 gole. Druga polowa jednak zdecydowanie pod nasze dyktando, duzo atakow i strzalow, duze ozywienie w ekipie dala zmiana Sheringhama. Gola na 1-2 juz w 49 min drugiej polowy dal nam Giggs'y pokonujac Kahna pieknym lobem. 2 gole wtedy byly dla nas w zasiegu, ok 42 min do konca, nie takie rzeczy robilismy. Sheringham w koncowce blisko poprzeczki i koniec. Bayern tym razem sie na nas odegral, 1-1,2-2 w 99 oraz 1-2, wtedy 2x wygrali. ![]() ![]() ![]() ![]() MAN UNITED 2-1 Bayern 1999 26 May CL final Co tu duzo pisac na temat tego meczu, kazdy wie o co cho, 5 minuta Basler, dwie ostatnie Teddy i Solskjaer, naprawde nie bede pisal wiecej bo chcialem tak tylko wspomniec wspolne mecze z Bayernem. Dokladnie 9 miesiecy wczesniej zaczela sie moja przygoda z UNITED i trwa do dzis, a na meczu byl dzisiejszy Prezes MUSC PL, Wojtek 8) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Man United: Schmeichel; G Neville, Johnsen, Stam, Irwin; Beckham, Butt, Giggs, Blomqvist (Sheringham 66); Cole (Solskjaer 80), Yorke. Substitutes (not used): Van Der Gouw, May, P Neville, Brown, Greening. Bayern Munich: Kahn; Linke; Matthaus (Fink 79); Kuffour; Babbel; Jeremies; Effenberg; Tarn at; Basler (Salihamidzic 88); Jancker; Zickler (Scholl 70). Substitutes (not used): Dreher, Helmer, Strunz, Daei. RE: Pamiętne mecze - Ruuuuuuuuuud - 11-03-2014 19:52 |