Uwagi na temat Forum - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Uwagi na temat Forum (/showthread.php?tid=237) |
- Stojkovic - 28-04-2006 14:06 No to przydałoby się jednak powiadomić użytkowników no nie? - Ciampel - 28-04-2006 15:03 Chyba nikt nie będzie oponował, jeśli powiem, że ten temat to zwykłe nabijanie, dlatego spokojnie poczekamy do uaktualnienia skryptu z działem niezliczającym postów (nie mam co do tego pewności, ale istnieje szerokie prawdopodobieństwo). Jeszcze odnośnie innego działu - "Skład"; Dozwolone jest zakładanie tematu o każdym zawodniku (oczywiście z pierwszej drużyny, rezerwy pomijamy, do dyskusji o drugim składzie jest inny wątek), lecz nie umieszczamy na początku postu otwierającego żadnych metryczek, które w szerszej okazałości można znaleźć w internecie, nawet na NASZEJ STRONIE. - Stojkovic - 28-04-2006 22:31 No ale to się pisze chyba jakąś notkę? Tak trudno napisać "Temat zamknięty z powodu..." I uzasadnić, a nie zebym się denerwował (aż mi ciśnienie skoczyło ) - nervix - 29-04-2006 07:00 A ja mam takie pytanie do osob odpowiadajacych za forum, a mianowicie : czy mozna tutaj zrobic ShoutBoxa? Umozliwiloby to np. szybkie porozumienie sie z innym uzytkownikiem, albo zamiast nabijania pogadac sobie wlasnie tam. - Farmer16 - 29-04-2006 08:09 nervix napisał(a):A ja mam takie pytanie do osob odpowiadajacych za forum, a mianowicie : czy mozna tutaj zrobic ShoutBoxa? Umozliwiloby to np. szybkie porozumienie sie z innym uzytkownikiem, albo zamiast nabijania pogadac sobie wlasnie tam.A teraz właśnie Shoutboxy są mniej popularne. Zamiast ludzie wypowiadać się na forum, to piszą o wynikach, transferach w Shoutboxie. Na jednym forum to nic nie pisali na forum tylko w SB. :roll: . Ja tam nigdy tego zwolennkiem nie byłem. Równie dobrze mozna poagdać sobie na gadu czy coś takiego. :wink: . P.S Będzie dział Manchester United.UTD Plus czy coś takiego? - nervix - 29-04-2006 08:16 Farmer16 napisał(a):A teraz właśnie Shoutboxy są mniej popularne. Zamiast ludzie wypowiadać się na forum, to piszą o wynikach, transferach w Shoutboxie. Na jednym forum to nic nie pisali na forum tylko w SB. :roll: . Mi chodzi o to, zeby szybko cos napisac do kogos lub nawet pogadac, zamiast nabijac (rozmowa w grafice Mich_giera z Coreyem (?)) mi sie wydaje, ze jest to dobre wyjscie wejdz na <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ligamistrzow.com">www.ligamistrzow.com</a><!-- w --> i na forum jest SB, mnie wydaje sie, ze byloby to dobre wyjscie, ale oczywiscie decyzja nalezy do admina Byl kiedys dzial manutd Plus i chyba powinien powrocic - Farmer16 - 29-04-2006 08:37 Cytat:Mi chodzi o to, zeby szybko cos napisac do kogos lub nawet pogadac, zamiast nabijacNo tak tylko, czasem to może przekładać się na mniejszą popularnść forum. Ludzie powoli będa dyskutowali w shoutboxie o wynikach itp. zamiast to robić na forum. Wiele forum zrezygnowało juz z shoutboxa . Wątpie, aby większość chciała Shoutboxa, pewnie chcą zwykłe takie forum jak było kiedyś :wink: . No tak dla mich_giera Shoutbox byłby idealny, tam móglby wrzucać swoje stronki zamiast, je umieszczać w każdym innym poście :roll: - Seki - 29-04-2006 09:37 Ja tak jak pisałem w temacie o moderatorach "tęsknie" za poprzednim forum, a mianowiecie świetnym wyglądem który istnial tam tyle lat i miał swój specyficzny klimat, druga sprawa to brak tylu swoiskach twarzy bo jak widać nie wszyscy powrócili ( zresztą ja sam sie wachałem ) Zobaczymy jak to będzie, póki co będe sie przyglądał i w miare mozliwości wypowiadał. - Ciampel - 29-04-2006 10:40 Stojkovic napisał(a):(aż mi ciśnienie skoczyło ) Dobra Stojko, czasem takie wzrosty ciśnienia są bardzo wskazane, z pewnością żadnych stanowczych konsekwencji Twój wzrost ze 130/80 na 131/79 nie miał. Następnym razem napiszemy jakąś notkę, co byś się nie denerwował, bo jeszcze nam wypadnie jeden redaktor i kurde spadnie oglądalność stronki Sterowiec no na razie nie wszyscy powrócili, ale myślę, że 75% żywych użytkowników z tamtego forum tutaj zagości. Co z tego, że mieliśmy zarejsetrowanych ponad 2,3 tysiąca userów, jak tylko niewielka grupka uczestniczyła czynnie w życiu forum. Lepiej, żeby było mniej użytkowników, ale za to aktywnych! Pare dni i się przyzwyczaisz, każdy miał jak dotąd problem z przestawieniem się na nowość. Różnica design'u nie gra wielkiej roli, piszesz dla siebie i dla innych, wygląd to sprawa drugorzędna. - Seki - 29-04-2006 11:47 Ciampel napisał(a):Sterowiec no na razie nie wszyscy powrócili, ale myślę, że 75% żywych użytkowników z tamtego forum tutaj zagości. Co z tego, że mieliśmy zarejsetrowanych ponad 2,3 tysiąca userów, jak tylko niewielka grupka uczestniczyła czynnie w życiu forum. Lepiej, żeby było mniej użytkowników, ale za to aktywnych! Pare dni i się przyzwyczaisz, każdy miał jak dotąd problem z przestawieniem się na nowość. Różnica design'u nie gra wielkiej roli, piszesz dla siebie i dla innych, wygląd to sprawa drugorzędna. No ja mam wielką nadzieje, że powróci tutaj chociaż 75% byłych userów bo do nich mam ogromy semtyment na szczęscie utrzymuje z większą cześcią z nich kontakt poprzez GG i PW. Co do wyglądu, to dla mnie nie jest to aż takie wazne, pisałem tutaj prawie 3 lata i na innych forach więc mnie to tam wali. Ale wiekszość zwraca na to wielką uwage, a to przyciąga nowych użytkowników. Pozdrawiam - Pejter - 29-04-2006 14:28 Manchesterowiec napisał(a):Co do wyglądu, to dla mnie nie jest to aż takie wazne, pisałem tutaj prawie 3 lata i na innych forach więc mnie to tam wali. Ale wiekszość zwraca na to wielką uwage, a to przyciąga nowych użytkowników. Z biegiem czasu na pewno będziemy wprowadzali jakieś udoskonalenia w wyglądzie, co sprawi, że ta szata graficzna stanie się lepsza. Postanowiliśmy otworzyć już forum, żebyście nie musieli dłużej czekać, mimo że jest jeszcze kilka niedopracowanych elementów. Ciampel -> to nie temat pierwsza pomoc i usunąłem kilka postów. W jednym z działów jest wszystko opisane (czyt. na samej górze). - Kuba_^^ - 03-05-2006 15:38 Może to jest głupie pytanie, ale czy tutaj są jakieś rangi :?: Chodzi mi o to, że po jakiejś ilości postów pod nickiem zmieni się napis, tak jak było to na poprzednim forum np. "zawodowiec", "sir" itd. Nie chcę nabijać, żeby mieć jakąś range, ciekawość mnie tylko zrzera - mATT - 03-05-2006 22:12 Kuba_^^ napisał(a):Może to jest głupie pytanie, ale czy tutaj są jakieś rangi :?: Oczywiście, że są :wink: Wystaczr spojrzeć na ilość czerwonych kwadratów u redaktora, a zwykłego użytknownika. Powiem tak: ilość postów do awansu jest baardzo duża, jutro wkleje dokładne dane - nervix - 13-05-2006 08:00 Mam takie pytanie : Czy jest sens pisania na manutd.pl/forum ?? Mnie sie wydaje, ze jednak nie. Napisano tam 8 postow, a ostatni z nich zostal dodany 2 maja, chyba lepiej jest zrobic wszystko na jednej stronie, ja bylem za starym forum, ale coz... - Ciampel - 13-05-2006 08:43 nervix napisał(a):Mam takie pytanie : Czy jest sens pisania na manutd.pl/forum ?? Mnie sie wydaje, ze jednak nie. Napisano tam 8 postow, a ostatni z nich zostal dodany 2 maja, chyba lepiej jest zrobic wszystko na jednej stronie, ja bylem za starym forum, ale coz... Nervix, przecież wszystko jest na jednej stronie, bo grafikę itp. przenieśliśmy tutaj, a tamto forum po prostu sobie "stoi" i raczej nikt tam nie wchodzi, gdyż mamy wszystko na miejscu. Także sensu pisania tam nie ma żadnego z wyżej wymienionych przyczyn. Poza tym, jesteśmy już tu dobre dwa tygodnie i chyba kwestia "nieprzyzwyczajenia powinna" już dawno zostać przełamana. Nie patrzmy w przeszłość, coś się skończyło i tworzymy nową historię, dlatego nie ma co rozpaczać, tylko należy pisać, pisać i pisać. |