![]() |
Nemanja Vidic - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Nemanja Vidic (/showthread.php?tid=27) |
Re: Nemanja Vidic - Kula - 02-06-2008 00:08 Cały sezon jednak w lekkim cieniu Rio. A wczoraj w meczu Serbów, Vidic pokazał naprawdę wielkie umiejętności. Nigdy nie widziałem tak grającego obrońcy. Każda akcja Niemców kończyła się w zasadzie jednym słowem komentatorów - " Vidic" ![]() Występ wręcz genialny, przez komentatorów skwitowany tak : " Nigdy nie spodziewaliśmy się, że tyle emocji ( joy ) może dać nam gra obrońcy ". On chyba jest lepszy od Rio i a co za tym idzie najlepszy na świecie. Przynajmniej przez te 90 minut był. Re: Nemanja Vidic - Oskar - 02-06-2008 14:08 Vidić może jest lepszy od Rio w zadaniach czysto-defensywnych , ale wg mnie nie rozgrywa tak dobrze piłki jak Rio. Jednak duet Ferdinand-Vidić z pewnością jest obecnie najlepszy na świecie i może być tak przez lata. Re: Nemanja Vidic - Kula - 02-06-2008 23:47 W końcu Rio zaczynał od grania w napadzie a później w pomocy. Z tym się zgodzę. Ale i Vidic miał w tym meczu kilka niezłych zagrań. Tam on jest kapitanem i często wyprowadza piłki. Po prostu on wczoraj wyprawiał niesamowite rzeczy. Gdyby nie był graczem United, napisałbym petycję i zbierał podpisy ![]() Re: Nemanja Vidic - inny 20 - 18-07-2008 19:47 ja bardzo lubie Vidica jest twardym obrońcą zawsze walczy do końca tak samo jak Rooney a kiedyś Cantona moim zdaniem bardzo dobrze gra głową a duet ferdinand - vidic jest jednym z najlepszych w europie o ile nie najlepszy zacznij używać jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych- sebos Re: Nemanja Vidic - mucha - 27-08-2008 13:18 mufc.pl napisał(a):Nemanja Vidic spędził 18 miesięcy swojego życia w Moskwie, więc mogłoby się wydawać, że pogoda jest ostatnią rzeczą, która mogłaby sprawiać trudności nieustraszonemu obrońcy. Jednak wygląda na to, że nie tylko Cristiano Ronaldo ma dosyć wiecznie zachmurzonego nieba i nieustających opadów deszczu. Szczerze mówiąc to pogoda jednak odgrywa spore znaczenie. Wcale się nie dziwię zawodnikom, którzy chcą odchodzić do cieplejszych krajów. W końcu chcą korzystać z życia, a co to za przyjemność mieszkać w deszczowej i ponurej Anglii? ![]() Re: Nemanja Vidic - Olle - 27-08-2008 13:28 Nie wydaje się wam, że Nemanja mówił to ze sporym przymróżeniem oka, zwłaszcza o pogodzie i dworcu kolejowym ![]() ![]() Re: Nemanja Vidic - mucha - 27-08-2008 13:40 Całkiem możliwe, ale coś w tym może być. W końcu każdy wolałby mieszkać w słonecznej Hiszpanii niż w deszczowej Anglii. Bardziej jednak obawiam się pogrubionej wypowiedzi. Ja myślałem, że Vidic się świetnie zaaklimatyzował, że czuje się jak u siebie w domu, a tu jednak jest chęć nowego wyzwania. Gdyby deklarował chęć pozostania na długo w United byłoby świetnie, biorąc pod uwagę, że ma dopiero 27 lat i spokojnie może jeszcze przez jakieś 6 lat grać na światowym poziomie. Re: Nemanja Vidic - Kula - 27-08-2008 13:57 Vidic to Vidic, musiał przeczytać to z samego rana w gazecie i już jest jego oficjalna wypowiedź na manutd.com. Cytat:Nemanja told ManUtd.com: "I'd like to clarify that I did not make these particular remarks. I spoke about the difficulty I had settling in to life in Manchester, but that does not reflect how I feel now. Re: Nemanja Vidic - maju - 27-08-2008 16:44 Tłumaczyłem tego newsa z teamtalk.com dziś rano, a teraz wszedłem na chwilę na tą stronę, żeby przytoczyć jego jeden cytat i news zmieniony :shock: Nie dość, że krótszy, to kilka jego wypowiedzi całkowicie usunęli. Rzeczywiście, mówił, że pogoda mu nie pasuje, że ludzie są jacyś ponurzy itd, a także, że całej kariery nie łączy z MU... Jednakże po zdementowaniu tych informacji wychodzi na to, że jego wcześniejsze wypowiedzi zostały zmyslone. Re: Nemanja Vidic - Janczar - 23-01-2009 21:12 Jak dla mnie Vida jest fundamentem naszej obrony, gra twardo, skutecznie, nie odpuszcza do końca, wiele razy ratował nam tyłek, nawet osatnio się rozstrzelał, oby tak dalej ![]() Re: Nemanja Vidic - Tomek91 - 25-01-2009 11:01 Vidic w tym sezonie jest naszym najlepszym obrońcą, a obecnie jego największym atutem jest to, że mimo twardej gry urazy go nie spotykają ![]() ![]() To co stawia go ponad Rio w moim rankingu to, że nie jest obrońcą "krzykaczem" i nie marnuje czasu, żeby robić innym wyrzuty co robią źle w sposób zbyt dosadny, a próbuje naprawiać ich błędy. Ponadto jest skuteczniejszy od Ferdinanda, choć obrońcy od strzelania goli nie są ![]() ![]() Re: Nemanja Vidic - sebos_krk - 07-02-2009 10:03 Nema został uznany piłkarzem stycznia w Premierleague. Oczywiście nagroda nikogo nie może dziwić. Był moim zdaniem najważniejszym ogniwem defensywy i miał ogromny wkład w fakt, że wszystkie spotkania zakończyliśmy na zero z tyłu. Zawsze myślałem, że to Rio jest tym najważniejszym piłkarze w obronie, teraz Serb udowadnia, że wcale tak nie musi być. ![]() O nagrodzie dla Fergusona nie warto wspominać, bo to raczej mała sensacja ![]() Re: Nemanja Vidic - Kula - 07-02-2009 10:15 Ja tylko w kontekście tego co pisałem - należało mu się, i jak tak dalej pójdzie to powinien walczyć o jeszcze ważniejsze nagrody. Re: Nemanja Vidic - Janczar - 07-02-2009 13:07 Szczerze myślałem, że te nagrodę zgarnie VDS i jego wybiorą na najlepszego piłkarza stycznia w PL, ale przecież gdyby nie świetna i pewna gra Vidy to VDS by raczej czystego konta przez tyle spotkań nie utrzymał, nagroda jak najbardziej zasłużona, gratulacje dla Nemanji oby tak dalej ![]() Re: Nemanja Vidic - Damian91 - 07-02-2009 13:13 Janczar napisał(a):Szczerze myślałem, że te nagrodę zgarnie VDS i jego wybiorą na najlepszego piłkarza stycznia w PL Zachował czyste konto w ciągu 12 spotkań ale to w głównej mierze dzięki obronie a w szczególności Vidicowi bo przypomnijmy że Rio nie grał przez dłuższy czas a Vida był w tym czasie filerem obrony. Ale Edwin w tym czasie nie miał zbyt dużo genialnych interwencji, wręcz niekiedy był bezrobotny w całym spotkaniu. Więc nagroda w pełni należała sie Vidicowi. |