Redcafe.pl - Manchester United Forum
Darren Fletcher - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36)
+---- Wątek: Darren Fletcher (/showthread.php?tid=35)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Re: Darren Fletcher - panopticum - 30-08-2009 12:11

Czary napisał(a):Spoko, nikt nie przedrze się przez naszą połowę, a ciekawe tylko kto będzie kreował napastnikom okazje?
Skrzydła albo cofnięty napastnik. Chyba że Carrick się ogarnie, bo obecnie Fletch bije go pod względem kreatywności.

Re: Darren Fletcher - Czary - 30-08-2009 13:03

Mówisz skrzydła to chyba nie masz na myśli Valencii i Parka? Oni raczej nic nie rozegrają. Jeśli Carrick się ogarnie to jestem za, ale wtedy Berba na ławkę niestety.

Re: Darren Fletcher - panopticum - 30-08-2009 13:22

Naniego i Valencię. Chociaż nie wiem czemu Fletchera i Hargo traktuje się jak jakieś pokraki, które nie potrafią stwarzać sytuacji. Wirtuoza środka pola to my tak czy siak, nie mamy. I tyle.

Re: Darren Fletcher - Czary - 30-08-2009 13:35

Nikt nie traktuje ich jako "pokraki". Obydwaj są jednymi z najlepszych na świecie na swoją pozycję, ale lepsi i to zdecydowanie są w przerywaniu akcji i odbiorze piłek niż w konstruowaniu składnych akcji.

pan_opticum napisał(a):Naniego i Valencię.

O ile Nani może by coś jeszcze rozegrał, to chyba nie mówisz serio o Valencii. Antonio musi dużo pracować na treningach, bo żeby grać regularnie w United nie można wszystkich brać na jeden zwód i szybkość.

Re: Darren Fletcher - panopticum - 30-08-2009 13:41

No i spoko, wystarczy że weźmie na to większość.

Re: Darren Fletcher - matys - 30-08-2009 17:23

Scott The Red o zachowaniu Fletchera po golu Rooney' napisał(a):One of my favourite moments of the match, something I only spotted after watching the highlights, was that as the players celebrated our first goal, Fletcher sprinted to the net to collect and ball and ran back to the half way line. It’s that sort of behaviour that sets him apart from so many players.

Raz jeszcze, Darren fuckin' Fletcher!

Tak sobie teraz myślę, że Fletcher, kiedyś tam w przyszłości, by się nadawał na kapitana.

Re: Darren Fletcher - michal85 - 30-08-2009 20:10

Nie. Za mało charyzmy. Nie wygląda na zawodnika, który mógłby poderwać do walki kolegów.

Re: Darren Fletcher - maju - 30-08-2009 20:35

Giggs też taki bez jaj sięwydaje przy Keanie czy Ferdinandzie, a jednak opaskę nosi Wink

Re: Darren Fletcher - panopticum - 30-08-2009 21:35

Spoko. Jak Fletcher zostanie legendarnym graczem, który gra w Manchesterze dłużej niż żyją niektórzy zawodnicy to też może dostać opaskę wicekapitana.

Re: Darren Fletcher - matys - 30-08-2009 22:30

michal85 napisał(a):Nie. Za mało charyzmy. Nie wygląda na zawodnika, który mógłby poderwać do walki kolegów.
A mi wygląda, może nie jest tak wyrazisty jak Cantona czy Keane, ale swoją postawą na boisku pokazuje wielki charakter. Nigdy nie odpuszcza, do tego prawie zawsze opanowany, a z czasem będzie coraz bardziej poważany w szatni. Do tego Brytol i wychowanek. Obok Rooney'a poważny kandydat do opaski.

Re: Darren Fletcher - michal85 - 30-08-2009 22:59

Zgadzam się z panem.

Oczywiście, nie wiemy wszystkiego, ale z tego co widać i z tego co można "wyczytać między wierszami"(wypowiedzi naszych o "inteligencji" <rotfl> Darrena)IMO nie jest to materiał na kapitana. Nie wystarczy bowiem być walecznym, charakternym zawodnikiem, żeby zostać kapitanem. Trzeba mieć duży autorytet u kolegów, posiadać cechy przywódcze. Zupełnie tego nie dostrzegam u Fletcha.

Prędzej widzę to u...Evansa.

Re: Darren Fletcher - matys - 30-08-2009 23:38

Fletch powoli wychodzi z cienia i myślę, że znaczy w szatni coraz więcej. Za 2-3 lata, zakładając, że Darren utrzyma poziom(czytaj: dalej będzie się rozwijał), może być wspaniałym autorytetem dla wszystkich w zespole. Wzór do naśladowania, jako piłkarz i człowiek. A to też się liczy.

Np. wczoraj Roo został wybrany graczem meczu, ale stwierdził, że na nagrodę bardziej jak on zasłużył właśnie Darren. Albo komentarze piłkarzy, że bardzo nam brakowało Szkota w finale LM. To, moim zdaniem, pokazuje, że Fletch jest przez kolegów bardzo szanowany i nie powiedziałbym, że brak mu autorytetu u kumpli z szatni.

Jeśli chodzi o cechy przywódcze, to zgadzam się, w chwili obecnej tego nie widać, ale mam wrażenie, że z czasem ma coraz więcej do powiedzenia w drużynie i za 3 lata może na prawdę być kimś ważnym w szatni.

Co do inteligencji, hmm, ciężko mi się do tego odnieść, bo nie wiem w jakim kontekście to zostało powiedziane. To chyba Rio powiedział w tym wywiadzie, nie? Też nie wiadomo co miał na myśli, że głupi, że nie łapie żartów, że nie umie otwierać drzwi czy jak?

Re: Darren Fletcher - sebos_krk - 31-08-2009 14:16

maju napisał(a):Giggs też taki bez jaj się wydaje przy Keanie czy Ferdinandzie, a jednak opaskę nosi
Tylko, że Giggs jest najbardziej szanowanym piłkarzem na Wyspach.

Re: Darren Fletcher - Tomek91 - 01-09-2009 10:14

Chyba jeszcze nikt nie wspomniał o jednym argumencie, który przemawia za tym, żeby Fletcher nie był kapitanem za kilka lat. A mianowicie, czy nie uważacie, że lepszym kandydatem jest Rooney?

Re: Darren Fletcher - bobsley - 06-09-2009 11:00

Darren ma dostać podwyżkę z 50 na 70 tys. tygodniowo tym United chce docenić Szkota a tym samym zatrzymać go w United żeby nawet nie miał na myśli opuszczenia OT ... chociaż wątpię aby takie myśli miał Wink