![]() |
CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) (/showthread.php?tid=679) |
Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - michal85 - 09-04-2009 10:30 Jeśli ktoś nie rozumie, co to kilkadziesiąt meczów w sezonie, co to zmęczenie, bądź po prostu słabsza dyspozycja - trudno wobec tego prowadzić jakiś dialog. Piłkarze wbrew pozorom to nie roboty. A gdyby im się nie chciało, to Ferguson już dawno by podziękował jednemu, czy drugiemu. Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - branka - 09-04-2009 10:39 Może. I wiem, że sezon ciężki. Ale jednak bez przesady, każdy sport jest cięzki i niestety domena sportowca jest dawać z siebie wszystko w każdym spotkaniu czy na każdych zawodach. Rozumiem, że można być zmęczonym(w sumie Ronaldo ma do tego największe prawa chyba, bo gra w praktycznie każdym meczu), po kontuzji, można miec gorszy dzień - ale cała druzyna ma jakies takie spadki - nie wiem czego, mi to wygląda na motywację i chęci - bo pół biedy jak 2-3 zawodników gra gorzej, ale jak cały zespół taki zniechęcony chodzi to nie wygląda to dobrze. Zobaczymy jak to dalej będzie, zazwyczaj dobrze graliśmy pod presją i gdy była meczowa masakra - środa-weekend. Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - sebos_krk - 09-04-2009 11:24 branka napisał(a):Może. I wiem, że sezon ciężki. Ale jednak bez przesady, każdy sport jest cięzkiDarts, bowling czy snooker też? Bez przesady. Dla piłkarza tyle spotkań w sezonie to ogromny wysiłek. Dla porównania w futbolu amerykańskim, co prawda bardziej urazowym sezon zasadniczy liczy 17 spotkań plus parę w play-offach. Grać co trzy dni w kosza, a uganiać się po dużym boisku to spora różnica jednak. Jasne, że maraton czy kolarstwo to zupełnie inna bajka, ale tam organizm jest zupełnie inaczej przygotowywany do wysiłku. Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - branka - 09-04-2009 16:43 Jak dla mnie kosz jest tak samo męczący - zobacz zresztą jak trenują koszykarze, z jakim obciążeniem - tam nie ma miejsca a chwile odsapnięcia w czasie meczu jak w piłce. Ale nie o to chodzi by sie spierać który sport najbardziej wyczeprujący ![]() Po prostu brak mi tego czegoś co było rok temu - może przez ta głupia Barce skoczyły mi wymagania - rok temu graliśmy podobnie jak oni, a było tyle samo meczy nie licząc KMŚ(najgłupszy turniej roku). Skład tez właściwie taki sam i piłkarze młodzi jeszcze dojrzeli. No ale też nie rok w rok ma sie taki sezon, że sie jest najlepszym na swiecie. W każdym razie zmęczeni są tak jak każdego sezonu, a grają jednak w tym gorzej, niż w 2 poprzednich. Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - Cristofer - 09-04-2009 17:10 kosz to w sumie trochę inaczej tam jest dużo zmian jak na 5 zawodników, ale jakaś niemoc wtargnęła w szeregi United + zmęczenie + kontuzje. Strach pomyśleć co by było gdybyśmy trafili na inny zespół niż Porto. Tak grająca Chelsey wczoraj z Liverpoolem mogła by po pierwszym meczu zabić nadzieję na wygranie 2 raz z rzędu Ligi Mistrzów. Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - M.T. - 09-04-2009 17:41 branka napisał(a):tam nie ma miejsca a chwile odsapnięcia w czasie meczu jak w piłce.Kwarta trwa 20 min (o ile się nie mylę ;p) gra 5 osób, które mogą się zmieniać co ile chcą ![]() Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - sir_matt - 09-04-2009 20:04 Krótko i na temat. Mecz słaby. Obrona dziurawa jak ser szwajcarski. W pomocy to trochę się Fletcher wyróżniał, ale też nic specjalnego. Głupio stracone bramki. Świetny prezent od obrońcy Porto dostaliśmy. Bardzo dobre wejście Teveza, nareszcie coś pokazał ![]() Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - Damian91 - 09-04-2009 22:04 sir_matt napisał(a):Świetny prezent od obrońcy Porto dostaliśmy. Mi tym golem Rooney zaimponował bo zachował sie jak typowy napadzior. Wiedział że obrońca może podać do tyłu i przejął piłkę. Ale również spokój z jakim strzelił był imponujący. Cały Roo ![]() Ale po za tym mecz słabiutki. Obrona do bani, środek pola też i dlatego Porto nie dało nam pograć. Re: CL: Manchester United 2-2 FC Porto (07.04.2009) - sebos_krk - 10-04-2009 07:52 fredziul napisał(a):Mi tym golem Rooney zaimponował bo zachował sie jak typowy napadzior. Wiedział że obrońca może podać do tyłu i przejął piłkę. Ale również spokój z jakim strzelił był imponujący. Cały RooDla mnie właśnie nie cały Roo. Wydoroślał, bo jeszcze niedawno by pewnie się przypalił i tego nie wykorzystał. Doświadczenie już robi swoje i potrafi w odpowiednim momencie zachować zimną krew. To jest niesamowicie ważne. |