![]() |
CL: FC Barcelona 2-0 Manchester United (27.05.2009) - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2008/2009 (/forumdisplay.php?fid=35) +---- Wątek: CL: FC Barcelona 2-0 Manchester United (27.05.2009) (/showthread.php?tid=700) |
Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - truered - 24-05-2009 11:47 Francuz z Anglikami. Myślę, że po tym jak brał udział finale Pucharu Europy przeciwko LFC na Heysel, to nigdy nie będzie wspierał angielskich drużyn. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Tomek91 - 24-05-2009 13:52 Cytat:"W tej chwili to Ronaldo jest nr 1" - powiedział Touré dla News of the World. Trochę wazeliny pod adresem Ronaldo i rzeczy teoretycznie oczywistej, że kluczowy gracz zwycięzcy LM będzie głównym faworytem do złotej piłki i będzie nazywany najlepszym piłkarzem globu ![]() Hm, powoli zaczynam się wczuwać w środowe spotkanie i żałuję niezmiernie, że będę musiał je jedynie obejrzeć w domowym zaciszu, a nie w jakimś klubie ![]() Cytat:"Musi być ostrożny" - stwierdził gracz "The Reds". I trochę oczywistych oczywistości dla Valdesa od Reiny ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - ryba - 24-05-2009 18:29 Szkoda, że przede wszystkim finał ligi mistrzów kojarzony jest z walki pomiędzy Ronaldo, a Messim. To jest taki chwyt, żeby zaciekawić widzów. Teraz liczy się tylko kasa ... Będą ze sobą grały dwie drużyny, a nie dwóch piłkarzy. Jeżeli już tak musi być to, wolałbym w miejsce Ronaldo np. Rooneya ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Rafcio - 24-05-2009 18:36 To chyba oczywiste, że skoro zmierzą się drużyny dwóch bez wątpienia ostatnio najlepszych zawodników świata, to ten pojedynek będzie poniekąd kojarzony jako ich bezpośrednia walka ![]() Ja się tam już doczekać tego meczu nie moge ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - truered - 24-05-2009 21:10 Lizanie po dupach, zobaczymy jak będą sobie radzili boczni obrońcy. Jak Evra zagra jak z Arsenalem to Messi sobie nie pogra, za to jak Pique lub Puyol zagrają jak z Realem to Ron tez niewiele może. W kupie siła i na tym opieram moje nadzieje. Jeśli Rooney i Evra dadzą z siebie wszystko na lewej stronie, Vida i Ferdinand unikną głupich błędów, Parka i Ołszeja nie obleci sraka to będzie dobrze. Ale to tylko nadzieje... Dżizas jaki stres... Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - matys - 25-05-2009 11:30 Busacca to referee Rome final Cytat:Swiss referee Massimo Busacca has been chosen by the UEFA Referees Committee to take charge of the UEFA Champions League final between FC Barcelona and Manchester United FC at the Stadio Olimpico in Rome on Wednesday. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Griever - 25-05-2009 13:33 Czy ktoś z Poznania wybiera się do multikina na ten finał? Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - truered - 25-05-2009 14:50 To chyba w innym dziale.Spotkania kibiców United Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Intel - 25-05-2009 19:55 Ja bym zagrał tak: Van der Sar - O'Shea, Vidić, Ferdinand, Evra - Park, Carrick, Giggs - Ronaldo, Berbatow, Rooney Ronaldo jest wyższy od Sylvinho. Jeśli O"Shea wrzuci do Ronaldo, ten wygra piłkę, odegra do Parka, wystawi się, dostanie piłkę i mamy okazję bramkową. Park i Giggs będą pełnić rolę łączników. Carrick rozdzielacza piłek. Ale jest to uniwersalne ustawienie - można Berbatowa przesunąć na pozycję ofensywnego pomocnika, rozgrywającego przed polem karnym, Ronaldo na szpicę, Giggsa do środka, Rooneya do tyłu i mamy 4-5-1. E: Trochę źle to napisałem. Na papierze wygląda to inaczej, a w rzeczywistości, tak, jak to rozłożyłem na czynniki pierwsze. Tylko w ataku przechodzi w 4-3-3, a nie na odwrót. A czemu tak? Wszyscy spodziewają się takiego ustawienia, jak zaproponowałeś ty, dlatego można zagrać inaczej, by zmylić Guardiolę. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - RedLucas - 25-05-2009 20:11 Intel napisał(a):Ja bym zagrał tak: Chyba się nieco zagalopowałeś ![]() Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - rooney77 - 25-05-2009 21:11 Ja myślałem nad takim ustawieniem: Van der Sar - O'Shea, Vidić, Ferdinand, Evra - Park, Scholes, Carrick, Giggs - Ronaldo, Rooney. Wybór bramkarza jest jasny, nikt inny prócz Van der Sara nie mógłby zagrać w finale Ligi Mistrzów. Prawa strona obrony do O'Shea - zastanawiałem się troszeczkę nad Rafaelem, jednak po dłuższym namyśle stwierdziłem, że nie ma doświadczenia. Oczywiście po środku Vidić z Ferdinandem - tutaj było podobnie jak przy wyborze golkipera. Na lewej Evra. Na prawym skrzydle Park, na lewym Giggs. Po środku angielska dwójka - Carrick i Scholes. W drugiej połowie mógłby pojawić się Anderson. Najbardziej brakuje mi Fletchera, który został zawieszony za otrzymanie czerwonej kartki w meczu z Arsenalem (półfinał, 3:1 dla United). Nad atakującymi długo się nie zastanawiałem. Ronaldo i Rooney powinni zagrać od początku. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Lucas - 25-05-2009 21:34 Jestem zdania, iż taki skład będzie optymalny: VDS - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - Park, Carrick, Giggs, Rooney - Berbatov, Ronaldo. Jeśli nie Berbatov, to Anderson na środek. Dlaczego? Bo obecnie lepszego nie ma. Obrona wiadomo. W pomocy obowiązkowo Carrick i Rooney, do tego Giggs, bez którego nie wyobrażam sobie takiego meczu. Zresztą liczę bardzo na jego rożne, bo nie mam zamiaru patrzeć jak Anderson czy Rooney pierdolą co drugi korner. Dlaczego Park? Bo się już sprawdził w takim meczu. Przód raczej bez komentarza. Tevez się nie nadaje na Barcelonę. Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - radzio - 26-05-2009 11:46 <a class="postlink" href="http://extras.timesonline.co.uk/pdfs/sport/barcelonavmanu.pdf">http://extras.timesonline.co.uk/pdfs/sp ... avmanu.pdf</a> - takie fajne staty przed finałem :-) Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - Tomek91 - 26-05-2009 16:28 rooney77 napisał(a):na lewym Giggs. Po środku angielska dwójka - Carrick i Scholes. Giggs z lewej? OK, ale trzeba by było się cofnąć kilka lat wstecz. Ten sezon Walijczyk spędza głównie na środku boiska, lata lecą, więc i szybkość i zwrotność już nie ta, żeby imponować rajdami na skrzydle. Scholes raczej obejrzy mecz z ławki, sam Anglik ma świadomość, że w finale nie zagra od pierwszej minuty. Cytat:"Manager nie rozmawiał ze mną o moim udziale w finale" - powiedział Scholes dla The Mail on Sunday. Ja widzę to tak: VDS O'Shea-Rio-Vidic-Evra Park-Anderson-Carrick-Giggs-Rooney Ronaldo Najbardziej niepokoję się o postawę Rio, nie wiem czy jest to na tyle dobry pomysł, żeby w takim spotkaniu stawiać na rekonwalescenta, który nie grał od ponad 2 tygodni. Nie ma porównania, że Anglik jest lepszy od Evansa jeżeli obaj są do dyspozycji i w pełnej formie, ale czy Rio jest w stanie zagrać na najwyższym poziomie bez ogrania? Re: CL: FC Barcelona - Manchester United (27.05.2009; 20:45) - M.T. - 26-05-2009 17:42 Rio jest na tyle profesjonalnym piłkarzem że jak wraca to w optymalnej formie ![]() ![]() ![]() |