Redcafe.pl - Manchester United Forum
Eliminacje Champions League 2009/2010 - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Dział: Sezon 2009/2010 (/forumdisplay.php?fid=38)
+---- Wątek: Eliminacje Champions League 2009/2010 (/showthread.php?tid=714)

Strony: 1 2 3 4 5

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Adis - 18-08-2009 20:27

maju napisał(a):Arsenal (...) Powoli się sypie
Powoli się sypie, o czym świadczy 6-1 z Evertonem. Arsenal systematycznie osłabia się od lat, mimo to zawsze na początku sezonu są groźni, dlatego nie daję większych szans Szkotom.
To, że pewnie gdzieś w połowie sezonu dostaną zadyszki, nie znaczy, iż teraz odpadną z Celtikiem, dla mnie są po prostu zespołem o klasę lepszym od Szkotów. Choć życzyłbym sobie oczywiście awansu zespołu Boruca i Załuski, ale uważam to za mało realne. Jak na razie po 40 minutach pierwszego meczu mamy bezbramkowy remis, zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - dende - 18-08-2009 20:36

Już niestety 1-0 dla Arsenalu. Gallas po rykoszecie.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - sebos_krk - 18-08-2009 20:48

Cytat:Już niestety 1-0 dla Arsenalu. Gallas po rykoszecie.
Jakie niestety. Wolę w Champions League oglądać ładnie dla oka grający Arsenal niż prezentujący poziom WBA, Celtic. Mecz w pierwszej połowie totalne dno i chaos. Pierwszy strzał w 40 minucie. Przełączam się na stadion światła.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - łukaszenko - 18-08-2009 21:50

Cytat:Gallas po rykoszecie.
Nieźle podsumowali komentatorzy Nsport: "W piłce nożnej mamy bramki brzydkie, bardzo brzydkie i te, które strzela William Gallas." Rzeczywiście słaby poziom meczu. Celtic bez pomysłu na grę, a z kolei w Arsenalu drobne przejawy ich pospolitej klepanki. Niewiele celnych strzałów, przypadkowe bramki, nudny mecz.. Żałuję, że nie oglądałem pierwszych spotkań drugiej kolejki Premiership. Prócz tego Celtic zmarnował mój kupon, bo liczyłem na ich skromne zwycięstwo. Z taką grą na pewno nie uda się im nic wskórać na Emirates, a ich szanse na awans są pogrzebane.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Mata - 19-08-2009 07:48

Jest już po wszystkim, 0:2 wywiezione przez Arsenal ze Szkocji starczy im na pewno do awansu.

Wczorajsze wyniki:

Celtic - Arsenal 0-2
FC Copenhagen - APOEL 1-0
FC Timisoara - Stuttgart 0 - 2
Sporting - Fiorentina 2-2
S. Tiraspol - Olympiakos 0-2

W sumie wszystko zgodnie z planem, bez niespodzianek.

Dziś między innymi Lyon vs Anderlecht i Atletico vs Panathinaikos ale czy ktoś będzie to oglądał kosztem Man United <świr>

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - fasol - 19-08-2009 11:19

Ja zrobię sobie mecz+mecz. Na cyferce United, obok w necie Panathinaikos - Atletico! Big Grin Oczywiście priorytetowym spotkaniem jest mecz Diabłów!!!

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Adis - 19-08-2009 22:03

Drużyna Wasilewskiego żegna się z grą w Lidze Mistrzów po klęsce w pierwszym meczu z Lyonem. Ciekawy mecz obejrzeli kibice w Atenach, gdzie Panathinaikos uległ ostatecznie 2-3 Atletico Madryt. Natomiast pogromcy pogromców drużyny Wisły Kraków wygrali 2-1 z Levskim.

Komplet dzisiejszych wyników:

Levski Sofia - Debrecen 1-2
Lyon - Anderlecht 5-1
Panathinaikos - Atletico Madrid 2-3
RB Salzburg - Maccabi Haifa 1-2
Ventspils - Zurich 0-3

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Serro - 22-08-2009 12:46

Czyli na mój gust do rywalizacji w grupach przystąpią.

Arsenal
APOEL
Stuttgart
Fiorentina
Olimpiakos
Debrecen
Lyon
Atletico
Maccabi
Zurich

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - fasol - 25-08-2009 22:26

Debrecen, Maccabi Haifa i Fc Zurich wykorzystały szansę, jaką dała Uefa i zagrają w LM. A nasze drzewka muszą jeszcze poczekać na kolejne reformy Platiniego i spółki. Być może wtedy w końcu wykorzystają szansę i awansują do tych elitarnych rozgrywek.
P.S. Awansowały również ekipy Lyonu oraz Atletico Madryt.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Adis - 25-08-2009 22:28

łukaszenko napisał(a):komentatorzy Nsport: "W piłce nożnej mamy bramki brzydkie, bardzo brzydkie i te, które strzela William Gallas."
Rzeczywiście, trudno się z tym nie zgodzić (ostatnia powtórka :lol: ):
[flash=450,300]http://www.pink-unicorns.com/static/swf/player.swf?file=/static/upload/9/9d/9dc/9dca/9dca49634e8.flv[/flash]

Wyniki dzisiejszych meczów rewanżowych 4-tej rundy eliminacji LM:

Anderlecht Bruksela – Olympique Lyon 1:3 (0:3)
Atletico Madryt – Panathinaikos Ateny 2:0 (1:0)
Maccabi Hajfa – FC Salzburg 3:0 (1:0)
VSC Debreczyn – Lewski Sofia 2:0 (2:0)
FC Zurych – FK Ventspils 1:1 (1:1)

Jutro z ciekawszych spotkań Arsenal z Celtikiem, oraz Fiorentina ze Sportingiem.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Mata - 26-08-2009 07:32

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to naszego sobotniego , ligowego przeciwnika można obejrzeć dziś na otwartym kanale polsatu. O Arsenal chodzi oczywiście.

Fakt trochę egzotyki zawita do Ligii Mistrzów. Do tych trzech zespołów śmiało można dołożyć również prowadzoną przez Dana Petrescu mistrza Rumuni... Unirea'e Urziceni !

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Miko - 26-08-2009 12:46

Mata napisał(a):Fakt trochę egzotyki zawita do Ligii Mistrzów. Do tych trzech zespołów śmiało można dołożyć również prowadzoną przez Dana Petrescu mistrza Rumuni... Unirea'e Urziceni !

Bo Rumunom się chce, a Polakom nie, albo nie potrafią wytrzymać obozu przygotowanego na wzór wyspiarskich drużyn. Debreczyn! Debreczyn!

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - fasol - 26-08-2009 22:12

Mamy w komplecie uczestników tegorocznej LM. Stawkę uzupełnili dziś:
Arsenal - 3-1 w rewanżu z drewnianym Celticiem i choć pierwsza bramka po wałku na Borucu, który nie faulował Eduardo w polu karnym. Nie zmienia to jednak nic, gdyż Kanonierzy byli zespołem zdecydowanie lepszym i na luzie powieżli Celtów.
Apoel Nikozja - w rewanżu odrobił jednobramkową stratę z Kopenchagi i pokonał ich 3-1. Jedną z bramek strzelił Kamil Kosowski, grali również Marcin Żewłakow i Adi Sikora.
Fiorentina - po ciężkim boju zremisowała w rewanżu 1-1, o ich awansie zadecydowała różnica bramek. W Lizbonie był wynik 2-2. Dziś na prowadzenie wyszli portugalczycy po kapitalnym uderzeniu z wolnego Moutinho, wyrównał Jovetic, który wszedł po przerwie i był jednym z najlepszych ofensywnych graczy we włoskiej ekipie.
Olimpiakos - 1-0 w rewanżu z Szeriffem Tiraspol
Vfb Stuttgart - bezbramkowy remis z Timisoarą

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - Mata - 27-08-2009 07:03

W Maccabi, Debreczynie, Zurychu i Nikozja dozgonnie dziękują Platiniemu za reformę eliminacyjną. Te oto kluby wykorzystały szansę daną od UEFA ,a teraz będą czerpać ogromne profity. Szkoda, że nie ma żadnego polskiego zespołu ale mimo wszystko 'nowe eliminację' oceniam na plus.

Swoją drogą podobno piękną bramkę zdobył Kosowski.

Re: Eliminacje Champions League 2009/2010 - sebos_krk - 27-08-2009 08:00

Niedługo do LM będą się dostawać zespoły z Wysp Owczych i nadal nie będzie polskiej ekipy. Zmierzam do tego, że gra w lidze cypryjskiej dla naszych rodaków wcale nie musi być wstydem, jak to się ma w powszechnej opinii. A na takich Wyspach Owczych zawsze Polacy cieszyli się świetną opinią, nie wiem ilu tam jeszcze kopie piłkę, ale kierunek dla amatorów był popularny i kto wie, niedługo bardziej prestiżowy niż nasza liga <cwaniak>

Mata napisał(a):Swoją drogą podobno piękną bramkę zdobył Kosowski.
<a class="postlink" href="http://videos.sapo.pt/Mf16YpyNqszRgVzsRoRL">http://videos.sapo.pt/Mf16YpyNqszRgVzsRoRL</a>
Czy ja wiem :?