![]() |
Seriale - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6) +--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18) +---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28) +---- Wątek: Seriale (/showthread.php?tid=80) |
Re: Które seriale oglądacie? - matys - 20-08-2008 21:39 Dzięki, obadam ten komediowy. Lekki serial, na wieczór jest w sam raz ![]() E: Ooo, dzięki Anirin. Coś na pewno wybiorę. Już szukam linków i może jeszcze dzisiaj coś obejrze. Dzięki ![]() Re: Które seriale oglądacie? - Anirin - 20-08-2008 21:48 To co Kisia napisała + "Scrubs" też na Comedy Central leci. Przetłumaczone jako "Hoży Doktorzy" ![]() ![]() Jeszcze "Chłopaki z baraków" są spoko. ![]() Re: Które seriale oglądacie? - matys - 20-08-2008 23:28 Obejrzałem to 'On, ona i dzieciaki'. Ściągne, jeszcze ze dwa odcinki, żeby zobaczyć jak to wygląda w każdym odcinku, ale serialowi nie daje za dużo szans. Już wole po raz 12 oglądać od nowa przyjaciół, bo to jest dla mnie za cukierkowate, a i humor najwyższych lotów nie jest. Choć na wieczór nie jest złe, tylko że wolałbym obejrzeć coś trochę lepszego. Re: Które seriale oglądacie? - Anirin - 21-08-2008 00:39 mateksa napisał(a):Choć na wieczór nie jest złe, tylko że wolałbym obejrzeć coś trochę lepszego. W dzisiejszych czasach trudno o takie rzeczy... ![]() ![]() Re: Które seriale oglądacie? - maju - 21-08-2008 08:03 Jeszcze do niedawna po Przyjacielach na TVN siedem pokazywali Dwóch i pół. To IMO 10x lepsze niż przyjaciele, ale nie wiem, czy na jakimś kanale jaszcze puszczają ;/ Re: Które seriale oglądacie? - radzio - 21-08-2008 08:21 Ja polecam: House Dexter Grey's Anatomy The 4400 Stargate no i klasycznego Star Treka ![]() Dextera mam już całego na kompie i czekam na ciut wolnego to sobie zrobię ze znajomymi jakiś dłuuuuugi seans (ze 10 - 15 godzin Dextera non stop ![]() ![]() Re: Które seriale oglądacie? - panopticum - 21-08-2008 10:43 Ja nie trybię tego całego "Dextera". Obejrzałem jakieś trzy odcinki i żaden mnie nie wciągnął. Co więcej irytuje mnie gra aktorska, zwłaszcza siostry psycholka. W ogóle mnie nie przekonuje ten gość, niby ma być taki obcy i w ogóle, ale to taki Batman, który kroi ludzi (z całym szacunkiem dla Nietoperza). O wiele lepiej seryjnego mordercę pokazano w "Boston Legal", chociaż nie był on główną postacią i pojawił się w zaledwie paru odcinkach. Właśnie "Boston Legal" teraz oglądam, to serial o prawnikach, dobry. Ma "to coś" co sprawiło że po obejrzeniu pierwszego odcinka natychmiast chciałem obczaić drugi, a przy takim "Dexterze" zmuszałem się, bo chciałem zobaczyć o co ten cały szum, okazało się że nic wielkiego. Oprócz tego oglądam "Supernatural" i House`a. Tylko że czekam aż będą nowe odcinki, a do tego czasu, łoję "Boston Legal". Mateksa Jakby co to polecam "Czarną Żmiję" z Atkinsonem i Hugh Lauriem (dr House właśnie, tylko młody). Kapitalna komedia, jeden z moich ulubionych seriali. Re: Które seriale oglądacie? - matys - 21-08-2008 11:46 Dexter jest fenomenalny i tu nie ma o cym dyskutować. Ludzie, klimat, klimat i jeszcze raz KLIMAT!!! Jak mi ktoś znajdzie równie mocny serial(czyt. thriller albo horror), z tak zbudowanym klimatem to wstawię Ronaldo do awatara. Opticum, ten serial sie rozkręca gdzieś koło 6-7 odcinka, jak pewne rzeczy wychodzą na jaw. Pierwsze seria kopie dupsko, od 10 odcinka oglądałem z ryjem przy ziemi, a 40 minut leciało, ze nawet się nie wiedziało kiedy. Nie znam, osoby która serial uznałaby za słaby, jednym podobał się mniej innym bardziej, ale każdy oglądał z zainteresowaniem. Pochłonąłem 2 sezony w tydzień. Charakterystyka postaci jest kapitalna, Dexter, Debra, Doakes czy (nie czytaj radzio, bo ta postać pojawia się później dopiero.) Rudy. I pokażcie mi serial z tyloma przekleństwami. Ktoś powie, że żadna zaleta, ale to nie jest bajka dla dzieci, gdzie są same kurki wodne i cholery. Tak jak w Prisonie, niby akcja dzieje sie w więzieniu, a skurwysyn to było wszystko co można było usłyszeć. Radzio jak ja ci zazdroszczę :cry: 15 godzin z Dexterem :oops: Drugi sezon co prawda słabszy, ale i tak na wysokim poziomie! pan_opticum napisał(a):Jakby co to polecam "Czarną Żmiję" z Atkinsonem i Hugh Lauriem (dr House właśnie, tylko młody). Kapitalna komedia, jeden z moich ulubionych seriali. Widziałem kilka odcinków. Potwierdzam serial przedni, angielski humor i Atkinson. Ale wymyślilem coś lepszego, wstyd sie przyznać ale nie oglądałem jeszcze Twin Peaks :oops: . Ściagam Pilota na razie i już się nie mogę doczekać godzin poświęconych na rozkminaniu o co do cholery chodzi Lynchowi. Kocham tego reżysera, jak serial będzie taki jak Mulholland czy Zagubiona Autostrada to już się boje ![]() Re: Które seriale oglądacie? - Lucas - 21-08-2008 14:21 Dexter jest nielicznym przykładem, gdzie drugi sezon jest lepszy od pierwszego. A trzeci od drugiego. ![]() Polecam Ci mój drogi matekso Weeds (czarna komedia, znakomici aktorzy, mocne teksty). Ostatnio również oglądałem Chucka. Nowy serial, dopiero co się pierwszy sezon zakończył. Interesujący nawet o bystrzaku, który pojął wszystkie sekrety i tajemnice rządowe Stanów Zjednoczonych i nie tylko. Przyjemnie się ogląda. Jakieś pół roku temu skończyłem oglądać wszystkie pięć sezonów Nip/Tuck, bardziej znanego jako Bez skazy, który swoimi czasy leciał na TVNie. Dosyć ciekawy serial o dwóch przyjaciołach, którzy specjalizują się w chirurgii plastycznej. Różne perypetie seksualne, religijne, patologiczne, życiowe, estetyczne. Re: Które seriale oglądacie? - matys - 21-08-2008 14:32 :* No nareszcie jest trochę pozycji, którymi się warto zainteresować. Choć na pierwszy ogień idzie Twin Peaks, a potem chyba 'Weeds', bo jak czarna komedia to nic ino oglądać. Takim czymś to nie pogardzę. E:Jeszcze dwa party i będzie Pilot TP. Już sie nie mogę doczekać wieczora. Another edit: A Soprano ktoś oglądał? Jak dla mnie niezłe. Re: Które seriale oglądacie? - Olcia937 - 21-08-2008 20:29 Lost, DR House, 4400, Na wysokej fali, Szkoła złamanych serc". I polskie telenowele. ![]() Re: Które seriale oglądacie? - Kula - 21-08-2008 23:09 Do tych co poprzednio wymieniłem (Rome, Dexter) dołożyłem ostatnio: -Band of Brothers, aż się zdziwiłem, że coś takiego mnie ominęło, pozycja obowiązkowa. Co prawda 10 odcinków ale to najlepszy serial jaki do tej pory widziałem. -Deadwood, dziki zachód te klimaty, serial "wysokobudżetowy" , co aktor to znana twarz, każdy szczegół dopracowany....dużo przekleństw ![]() Czekam na Lost, PB po dobrym pierwszym sezonie, poleciał na ryj. Re: Które seriale oglądacie? - michal85 - 21-08-2008 23:37 Z uwagi na to, że cierpię na chroniczny brak czasu seriali prawie w ogóle nie oglądam. Pisze prawie, bo kiedyś przez przypadek na TVN-ie obejrzałem Supernatural i jakoś staram się śledzić losy braci. Czemu? Mroczny, niepowtarzalny klimat, humor, rockowe kawałki, ciekawy scenariusz plus zajebista bryka i fajne żeńskie buźki od czasu do czasu ![]() Re: Które seriale oglądacie? - Tomassen - 22-08-2008 09:02 Ja ogólnie też oglądam mało filmów, a seriali jeszcze mniej. W roku szkolnym jak mi się nudziło wieczorem, to lukałem na Na Wspólnej. A tak to oglądam tylko Prison Breaka. Pierwszy sezon genialny, drugie gorsze - ciekaw jestem czwartego, bo trzeci się zakończył na 13 odcinkach :| Re: Które seriale oglądacie? - Mata - 22-08-2008 09:29 Ja tam rzadko kiedy oglądam TV ale jestem wielkim fanem Lostów ;] Oprócz nich wciągnął mnie prison i to chyba by było na tyle. |