![]() |
|
Transfery - potwierdzone - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Transfery - potwierdzone (/showthread.php?tid=917) |
Re: Transfery - potwierdzone - Jaroldz - 06-07-2011 10:27 EsDe napisał(a):Jaroldz napisał(a):Marysia A czy ja coś napisałem nie tak :?: Obraziłem kogoś :?: Piłkarz nazywa się Angel di Maria czyli zdrobniale napisałem Marysia. Na Ronaldo też piszą Krysia, nawet kibice Realu, więc nie wiem o co te wąty z Twojej strony. Co do Sancheza to sytuacja ma się tak, że on chce iść do Barcelony, FCB go chce, ale inni dają więcej za niego np. City. Zarówno Udine jak i Barca dogadali się w kwestii kwoty płaconej przy transferze, ale cały czas nie ustalono kwoty tzw. zmiennych. Wydaje się jednak, że wkrótce Sanchez przejdzie na Camp Nou. Re: Transfery - potwierdzone - rav10 - 13-07-2011 09:14 Cytat:Napastnik Udinese, Alexis Sanchez został piłkarzem FC Barcelona. Całkowita kwota transferu to 45 mln euro - poinformowała hiszpańska "Marca". Więcej mogli rzucic :roll: Pojebane, że takie przeciętniaki teraz kosztują 45, jestem ciekawy ile moglibyśmy sobie życzyc za Naniego. Transfer Sancheza pewnie oznacza kolejny rok Cesca w Anglii. Re: Transfery - potwierdzone - rimas - 13-07-2011 09:40 Kwota duża - żeby nie rzec, że za duża, ale z tym przeciętniakiem to przesada. I to spora.
Re: Transfery - potwierdzone - rav10 - 13-07-2011 09:41 Chłopaczyna zbyt wiele w Europie nie pokazał. Mimo, że talent ma większy od Pedro to i tak pewnie Hiszpan będzie grał, bo wszyscy wiemy jak Guardiola traktuje wychowanków. Busquets>Toure <hahaha> Re: Transfery - potwierdzone - Kosma - 13-07-2011 12:59 rav10 napisał(a):bo wszyscy wiemy jak Guardiola traktuje wychowanków. Busquets>Toure <hahaha>Ale i tak zlał całą Europę. Szacunek dla niego, że potrafi niszczyć na bazie "słabszych" wychowanków. Re: Transfery - potwierdzone - Jaroldz - 13-07-2011 18:45 Owszem, kwota za Sancheza- 43 mln euro- to spora sumka, ale czy szokująca w dzisiejszych czasach, kiedy to płaci się 35 mln funtów za Carrola czy 16,5 mln za Phila Jonesa :?: Tym bardziej, że jak podają media, Barca na razie zapłaci Udinese 27 mln euro, a kolejne 16 będzie wypłacane w ramach tzw. zmiennych np. jeśli Katalończycy zagrają w każdej z pięciu nadchodzących edycji Ligi Mistrzów, Włosi będą dostawać dwa miliony euro za każdą z nich (w ten sposób uda im się zgromadzić 10 milionów). Z ciekawszych transferów to warto wspomnieć o Djibril'u Cisse, który za 6 mln euro przeszedł do Lazio, które dokonało na razie fajnych zakupów. Crisitan Zapata trafił do Villarreal, chociaż jak mówi piłkarz, mógł przejść do Liverpoolu, ale odrzucił ofertę The Reds. Z kolei Axel Witsel trafił ze Standardu Liege do Sportingu Liege za ok. 8 mln euro. Re: Transfery - potwierdzone - Lisu - 13-07-2011 21:26 IMO mnie bardzo dobry zakup Barcelony. Chłopak jest wart tych pieniędzy, tylko obawiam się, że ławka rezerwowych spowolni troszeczkę jego rozwój (na rzecz Pedro). John Arne Riise wraca do Anglii. Fulham kupiło go za 1,5 mln funtów z Romy
Re: Transfery - potwierdzone - CyberMU - 14-07-2011 01:56 Jaroldz napisał(a):Z kolei Axel Witsel trafił ze Standardu Liege do Sportingu Liege za ok. 8 mln euro. A ja czytałem, ze do Benfiki Lizbona. :? Re: Transfery - potwierdzone - Lucas - 14-07-2011 14:09 Jaroldz napisał(a):ale czy szokująca w dzisiejszych czasach, kiedy to płaci się 35 mln funtów za Carrola czy 16,5 mln za Phila JonesaPodajesz przykłady transferów między klubami angielskimi. A tu zawsze są przesadzone, bo wiadomo jak się ceni rodaka. Re: Transfery - potwierdzone - daniel - 14-07-2011 15:15 Boateng z Etihadu do Bayernu, well done shity. Re: Transfery - potwierdzone - Jaroldz - 14-07-2011 15:17 CyberMU napisał(a):Jaroldz napisał(a):Z kolei Axel Witsel trafił ze Standardu Liege do Sportingu Liege za ok. 8 mln euro. Oczywiście, że Benfica. Mój błąd :oops: Re: Transfery - potwierdzone - Foster - 21-07-2011 19:42 Arturo Vidal przechodzi do Juve, a Sanchez w końcu oficjalnie jest zawodnikiem Barcelony. Re: Transfery - potwierdzone - wicior - 21-07-2011 22:24 Barcelona pozyskała Sancheza oficjalnie. Barcelona zapłaciła za 22-letniego gracz 26 milionów € plus ewentualne zmienne, które mogą wynieść aż 11,5 mln €. Alexis przybędzie do Barcelony w weekend. W poniedziałek przejdzie testy medyczne, po których zostanie oficjalnie zaprezentowany kibicom na Camp Nou. Re: Transfery - potwierdzone - mat.ka - 22-07-2011 09:13 No i git, jeszcze Fabregas i ławkę rezerwowych będą mieli cacy. Re: Transfery - potwierdzone - Jaroldz - 22-07-2011 11:11 W końcu jedna telenowela dobiegła końca. Sanchez w Barcelonie. Teraz pora zakończyć kolejne telenowele transferowe, czyli te z Fabregasem, Sneijderem, Modriciem, Aguero, Tevezem i Neymarem. |