![]() |
Newsy piłkarskie - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Newsy piłkarskie (/showthread.php?tid=96) |
Re: Newsy piłkarskie - sebos_krk - 12-06-2008 09:55 Cytat: Były reprezentant Polski Adam Ledwoń nie żyje. 34-letni obrońca, występujący w ostatnim sezonie w Austrii Kaernten popełnił samobójstwo we własnym domu w Klagenfurcie. Re: Newsy piłkarskie - bartez - 12-06-2008 12:30 Niech spoczywa w spokoju... wielka tragedia dla nas wszystkich Re: Newsy piłkarskie - dende - 12-06-2008 15:19 Totalny szok, jeszcze kilka dni temu oglądałem z nim wywiad a tu nagle taka tragedia ;/ Re: Newsy piłkarskie - sebos_krk - 28-06-2008 21:59 Cytat:Od 2016 roku mistrzostwa Europy będą miały 24 uczestników. Do tej pory na Euro występowało 16 drużyn, lecz wszystkie krajowe federacje zrzeszone w UEFA zgodziły się na powiększenie tej liczby. Pozwolę sobie zacytować komentarze ze strony piłki nożnej. "Wychodzi na to,że co druga reprezentacja będzie grała na Euro, bo mamy 53 federacje piłkarskie w europie. Niespodzianki typu "nie ma Anglii na mistrzostwach będą się zdarzały co 50 lat. Niespodzianką będzie brak udziału w euro drużyn typu: Słowacja, teraz jej udział byłby niespodzianką. Nie zapominajmy,że wcześnie mistrzostwa liczyły 8 drużyn,były niezwykle prestiżowe. Komercja zaczyna rządzić piłką." "jestem przeciw, to spowoduje spadek dramaturgii i rywalizacji podczas eliminacji" Re: Newsy piłkarskie - mucha - 28-06-2008 22:03 Powiem krótko. To głupota. Już teraz poziom niektórych spotkań jest żałosny, a jak będą mecze typu Słowacja - Serbia to fajerwerków nie będzie. Jeśli argumentowali się tym, że na MŚ grają 32 drużyny to nie ma co porównywać, bo grają tam ekipy z Ameryki, Afryki czy Azji. Re: Newsy piłkarskie - BartiMU - 28-06-2008 22:10 A jak myślicie czyj to pomysł? Tak tak... Michael Platini. To jest tak samo powiedzmy sobie szczerze "głupie" jak wycofanie Manchester United czy Realu z Ligi Mistrzów za problemy finansowe... Euro to zupełnie inna impreza niż MŚ tak jak napisaliście tam grają drużyny ze wszystkich kontynentów (prawie ![]() sebos_krk napisał(a):Niespodzianki typu "nie ma Anglii na mistrzostwach będą się zdarzały co 50 lat. I to jest właśnie najgorsze brak wielkich emocji podczas samych eliminacji... Re: Newsy piłkarskie - Miko - 28-06-2008 22:17 Jak wiemy Platini chce pomagać słabszym klubom czy krajom. Ja jestem za w tym pomyśle. BartiMU napisał(a):I to jest właśnie najgorsze brak wielkich emocji podczas samych eliminacji... W ilu grupach do ME 2008 toczyła się zajadła walka do ostatniej kolejki? No chyba tam gdzie była Rosja, Chorwacja i Anglia. Ja się cieszę, Polska teraz co 4 lata na ME ![]() "Proszę państwa, dziś na boiskach * debiut w tej imprezie zaliczą rep. Gruzji, Armenii, Azerbejdżanu...itd - fajnie ![]() Re: Newsy piłkarskie - Carlito - 28-06-2008 22:27 Miko napisał(a):Polska teraz co 4 lata na ME To samo miałem napisać ![]() sebos_krk napisał(a):Od 2016 roku mistrzostwa Europy będą miały 24 uczestników. IDIOTYZM! Re: Newsy piłkarskie - matys - 28-06-2008 23:14 muszeq napisał(a):Jeśli argumentowali się tym, że na MŚ grają 32 drużyny to nie ma co porównywać, bo grają tam ekipy z Ameryki, Afryki czy Azji.A więc powiadasz, że się argumentowali :lol: . O kase chodzi, nie ma co na siłę szukać innych powodów takiej zmiany. Ich interesuje tylko zysk, a że kibice będą oglądać mecze podpierając jedną ręką głowę, a drugą grzebiąc tu i tam, to już nie ich zmartwienie. Jak to powiedział Tomaszewski(wiem, ze pierdoli od rzeczy, ale raz mu sie udało coś z sensem powiedzieć), że do EURO dodać Brazylię, Argentynę i mamy MŚ. Bo Afrykańczyki, Australijczyki, Azjanie czy Amerykanie Północni w tych mistrzostwach nie ugrają nic w RPA, nie ugrają w Brazylii, i pewnie potem tak samo jeszcze na 5 kolejnych MŚ. I o ile poziom EURO przy tych 16 ekipach jest w miare, to przy 24 zrobi sie takie gówno jak na WC, gdzie dochodzi do pojedynków T&T - Paragwaj czy Arabia Saudyjska - Ukraina. No sorry, ale kogo te mecze tak naprawdę interesują. Na MŚ powinno być 24 ekipy, na EURO 16 i starczy, bo poziom Orange Ekstraklasy w wydaniu reprezentacyjnym mnie nie interesi. Miko napisał(a):Jak wiemy Platini chce pomagać słabszym klubom czy krajom.To niech pomaga w inny sposób, a nie że z prestiżowego EURO zrobią turniej dla każdego. Re: Newsy piłkarskie - maju - 29-06-2008 09:25 Carlitoss napisał(a):facet, zdecyduj sięMiko napisał(a):Polska teraz co 4 lata na ME ![]() Moje zdanie jest takie (chyba nikogo nie zaskoczę): Platini dał dupy z tym pomysłem. Właśnie po to są eliminacje, żeby na EURO zagrały najlepsze drużyny. Skoro Anglia się nie zakwalifikowała, to świadczy o tym, że nie zasłużyła na grę w EURO, a boisko wszystko potwierdziło. Czy Anglia doszłaby do 1/2? Chyba na PS... Jeśli jeszcze się okaże, że w grupach eliminacyjnych będą grały razem takie drużyny jak Włochy i Azerbejdżan to będzie cholerna kompromitacja. Platini chce pomagać słabszym krajom to niech w el. w grupach grają ze sobą razem drużyny tzw "lepsze i tzw "gorsze", czyli Portugalia z Włochami, Holandią itd, a Azerbejdżan z Armenią, Gruzją San Marino itp... Re: Newsy piłkarskie - Carlito - 29-06-2008 10:10 maju- Oczywiście jak każdy fan polskiej reprezentacji, chcę, aby grała ona na Mistrzostwach Europy jak najczęściej, ale co to mają być za emocje jeśli, tak jak napisał sebos - co druga reprezentacja będzie grała na Euro. Obecnie była euforia, jak Polsce udało się wywalczyć awans do Euro. A jak wejdzie w życie pomysł Platiniego, to któż będzie tak przeżywał, że Polska znów awansowała. Podsumowując: Chcę, aby Polska grała jak najczęściej na Euro, ale jak jest rywalizacja ![]() Re: Newsy piłkarskie - Tomassen - 29-06-2008 11:03 Poza tym Carlitoss w wypowiedzi: Carlitoss napisał(a):To samo miałem napisaćnigdzie nie napisał, że go to cieszy, tylko stwierdził fakt. Więc się maju nie czepiaj, bo powiadają, że od czepiania to jestem ja :? * mateksa napisał(a):Azjanie Azjaci panie * co widać poniżej gwiazdki ![]() Re: Newsy piłkarskie - matys - 29-06-2008 11:18 Tomassen napisał(a):Azjaci panie :arrow: mateksa napisał(a):Afrykańczyki, Australijczyki, Azjanie czy Amerykanie Północni A mi się wydaje, że to specjalnie tak napisałem ![]() Re: Newsy piłkarskie - Tomassen - 29-06-2008 14:38 Te, racja ![]() Re: Newsy piłkarskie - matys - 16-07-2008 14:42 onet napisał(a):Michel Platini wpadł na kolejny kontrowersyjny pomysł. Szef UEFA wezwał ministrów Unii Europejskiej, aby zmienili prawo międzynarodowe. Francuz chce wprowadzić nowe przepisy - limit płac w klubach oraz zakaz transferów zawodników poniżej 18. roku życia - donosi "Przegląd Sportowy". Platini jesteć wielki :lol: . Robin Hood XXI wieku, ojebać bogatych, dać biednym. Jakby to miało funkcjonować? Tak jak teraz wygraliśmy podwójną koronę, to przychody wysokie, za rok powinie się nam noga, dochody spadają i co wtedy trzeba ciąć pensje, żeby nie przekroczyć tych 65%? Nie, no ja serio tego nie kumam. |