Redcafe.pl - Manchester United Forum
Reprezentacja Polski - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65)

Re: Reprezentacja Polski - truered - 01-03-2010 21:57

[Obrazek: prd_maxzoom_kb-65896.jpg]

Nasze nowe wyjazdowe stroje... Co sądzicie? Dla mnie lekka kicha, wolałem poprzednie czerwone.

Re: Reprezentacja Polski - dende - 02-03-2010 14:46

dobry komentarz weszlo:

Cytat:A teraz, uwaga, sprawę komentuje rzecznik PZPN, Agnieszka Olejkowska. - Firma Nike, która jest sponsorem technicznym kadry, przyjęła strategię polegającą na szokowaniu. Stąd granatowe barwy na naszych ubiorach - stwierdziła.

Że co?! Strategię polegającą na szokowaniu? Stąd inne barwy? To może (uwaga, dzieci, zakryć oczy!), do kurwy nędzy, zagramy na różowo? Albo w centki? Może ubierzemy się w stroje Niemców lub Rosjan? Może na przodzie zamieścimy graficzny wzór kupy? Może zamiast orzełka damy wronę? Naprawdę, jest mnóstwo sposobów, by w pełni wykorzystać strategię szokowania. Rozumiemy, że granat plus flaga Monako to tylko pierwszy krok. Niby chcielibyśmy powrotu do barw biało-czerwonych, ale z drugiej strony przyznajemy - ciekawi nas, co będzie dalej...

Re: Reprezentacja Polski - Foster - 02-03-2010 18:56

SKŁAD NA MECZ Z BUŁGARIĄ
Tomasz Kuszczak
Marcin Kowalczyk - Kamil Glik - Michał Żewłakow - Dariusz Dudka
Radosław Majewski - Rafał Murawski - Ludovic Obraniak
Jakub Błaszczykowski - Robert Lewandowski - Sławomir Peszko

Przyznam szczerze, że na papierze wygląda to ładnie. Podoba mi się to ustawienie 4-3-3, mam nadzieję, że dla zawodników nie będzie ono stanowiło problemu.
Obrona wygląda jak wygląda, jednak tam pewnie zajdą jeszcze zmiany. Jednak pomoc i atak wygląda naprawdę fajnie.
Murawski jako ten defensywny, a Maja i Ludo zajmujący się rozgrywaniem. Kuba i Sławek śmigający na skrzydłach, pewnie w czasie meczu będą się zmieniać. Gdy Smolarek wróci do regularnego grania i do optymalnej formy, to jego bym widział w miejsce Sławka.
Z przodu Lewandowski, mam nadzieję iż w końcu weźmie się do roboty. Gdy zdrowy będzie Jeleń to oczywiście on w miejsce Roberta. Trzeba też dać szansę Dawidowi Janczykowi, który odrodził się grając na wypożyczeniu w Belgii.

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 02-03-2010 19:01

Ja osobiście nie widzę miejsca w kadrze dla Ebiego. Jak dla mnie to już się skończył i mimo iż umiejętności ma dobre to według mnie obecnie lepszy jest Peszko. Ponadto jest to piłkarz młodszy i szybszy. Wiąże z nim duże nadzieje w kadrze.

Cieszy mnie, że zagra Glik i Kowalczyk. Ten pierwszy dostaje kolejną szansę w Reprze, tym razem z bardziej wymagającym przeciwnikiem. Ten piłkarz może stanowić o przyszłości naszej obrony.

Jestem również ciekaw jak poradzi sobie Dudka na lewej obronie. Nie pamiętam kiedy ostatnio grał na tej pozycji. Z resztą nie pamiętam kiedy w ogóle ostatnio grał... :roll:

Re: Reprezentacja Polski - Foster - 02-03-2010 19:36

Czary napisał(a):Ja osobiście nie widzę miejsca w kadrze dla Ebiego. Jak dla mnie to już się skończył i mimo iż umiejętności ma dobre to według mnie obecnie lepszy jest Peszko. Ponadto jest to piłkarz młodszy i szybszy. Wiąże z nim duże nadzieje w kadrze.
Owszem podjął kilka złych decyzji, jednak w Grecji się odradza i powoli zaczyna przypominać tego Ebiego z Dortmundu, dlatego moim zdaniem pisanie, że się skończył jest trochę nie na miejscu.
Owszem Peszko jest młodszy, ale co z tego? Na chwilę obecną Ebi jest o klasę lepszy od Sławka i wydaje mi się, że szybko się to nie zmieni. Peszko nie jest zły, jednak to nie jest zawodnik, który jest w stanie wziąć na siebie odpowiedzialność i poprowadzić drużynę do zwycięstwa. Ebi zaś przeciwnie. Do tego Peszko często na boisku zachowuje się nierozsądnie, głupio i w najważniejszym momencie potrafi osłabić zespół zbierając czerwoną kartkę.

Re: Reprezentacja Polski - Adis - 02-03-2010 19:46

Zawodnicy wyselekcjonowani do taktyki 4-3-3 w przeciwieństwie do piłkarzy Zagłębia Lubin, gdzie tym właśnie ustawieniem próbował grać "Franz", i nie wyglądało to wówczas najlepiej. Mam nadzieję, że w końcu nasza gra będzie jako tako wyglądać. Właściwie jedyną niewiadomą jest dla mnie forma Dudki - ostatni mecz w pełnym wymiarze czasowym zagrał on przed świętami Bożego Narodzenia.

Foster napisał(a):Owszem podjął kilka złych decyzji, jednak w Grecji się odradza i powoli zaczyna przypominać tego Ebiego z Dortmundu, dlatego moim zdaniem pisanie, że się skończył jest trochę nie na miejscu.
Jak na razie to dobija do pustej bramki, ale też trzeba umieć się ustawić w odpowiednim miejscu.

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 02-03-2010 19:54

Foster napisał(a):Na chwilę obecną Ebi jest o klasę lepszy od Sławka i wydaje mi się, że szybko się to nie zmieni.

IMO na chwilę obecną lepszy jest Peszko. Dobitnie mogą to pokazać statystyki obecnego sezonu.
W odrodzenie się Ebiego zwyczajnie nie wierzę.

Re: Reprezentacja Polski - Foster - 02-03-2010 20:24

nmz napisał(a):Jak na razie to dobija do pustej bramki, ale też trzeba umieć się ustawić w odpowiednim miejscu.
Dokładnie.

Czary napisał(a):IMO na chwilę obecną lepszy jest Peszko. Dobitnie mogą to pokazać statystyki obecnego sezonu.
Grecja >... ... ... ... ... > Polska

Czary napisał(a):W odrodzenie się Ebiego zwyczajnie nie wierzę.
Wierzyć nie musisz, rzeczywistość jest jednak jak jest Wink

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 02-03-2010 20:30

Nie wierzę nie równa się temu, że nie chcę żeby się odrodził. Wink

Chodziło mi o to, że kariery już wielkiej raczej nie zrobi i pogra może z 2 sezony w Grecji później może wyjedzie na Cypr. Swoją szansę najprawdopodobniej już stracił (po transferze do Racingu).

Ebi w formie z czasów gry w Borussi kadrze bardzo by się przydał. Jednak do tej formy brakuje mu obecnie bardzo wiele.

Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 02-03-2010 21:12

Cytat:Podoba mi się to ustawienie 4-3-3

Polska powinna grać 444. To o to chodziło wieszczowi.

Re: Reprezentacja Polski - Mata - 03-03-2010 22:47

Było OK. Zdecydowanie więcej pozytywów, ciekawy mecz, ładne bramki, na pewno nie ma mowy o zmarnowaniu 2 godzin.

Następny domowy mecz tylko nie w tych 'strojach' i przede wszystkim w Lubinie lub Kielcach - na odpowiednich stadionach i murawie(!) za które nie będzie można się wstydzić przed nikim Smile

Re: Reprezentacja Polski - truered - 03-03-2010 22:57

W Kielcach też nie ma wybitnie dobrej murawy Smile A mecz w porządku, taki bez historii. Cieszy gra Kuby, Lewego i Glika. Nieźle szarpał Muraś z Majewskim. Momenty były .Szkoda, że Berba nie pokazał na co go stać.

Re: Reprezentacja Polski - Lukas - 04-03-2010 13:04

Co prawda oglądałem tylko pierwszą połowę, ale istotnie dało się zauważyć pozytywne aspekty w naszej grze. Niejednokrotnie dziwiłem się czy to na pewno nasi? Szybkie, nieszablonowe podania z pierwszej piłki zwróciły moją uwagę.
Poza tym oczywiście ładne bramki. Mecz na +

Re: Reprezentacja Polski - paolo - 04-03-2010 15:05

Mata napisał(a):przede wszystkim w Lubinie

Dokładnie. Smile

Ładny mecz jak na Polaków, naturalnie, że zawsze nam lepiej idzie z mocnym przeciwnikiem (Portugalia, Czechy). Na papierze zajebiście prezentowała się polska ofensywa, na boisku również pokazali co potrafią. MOTM Błaszczykowski. I tak nie ma się co napalać, bo znając życie z jakimś średniakiem zaraz będzie wpadka. Wink

Re: Reprezentacja Polski - Tomek91 - 04-03-2010 17:34

A wg. jednego z komentatorów TVP gra nogami to jeden z większych atutów Kuszczaka, rozwalił mnie kolo :lol: