Redcafe.pl - Manchester United Forum
Transfery rywali w Premier League - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Manchester United (/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Dział: Transfery (/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Wątek: Transfery rywali w Premier League (/showthread.php?tid=191)

Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 18-01-2011 21:21

Zwróćcie uwagę, że go nie przekreśliłem, ani nie napisałem, że jest słaby. Po prostu nie wszyscy sprawdzają się w EPL i na razie nie ma co dramatyzować, bo nawet jeśli zakotwiczy w Chelsea, nie jest powiedziane, ze będzie grał tak dobrze jak w Udine.

Re: Transfery rywali w Premier League - Mubinio - 18-01-2011 21:42

Atuty Sancheza to przede wszystkim atrybuty fizyczne: szybkość, przyspieszenie, siła. A jego wady to boiskowy egoizm, mała umiejętność przewidywania, jak potoczy się akcja, słabe decyzje. Ja to tak odebrałem oglądając mundial - zaznaczam, że z zasady nie oglądam Serie A więc nie twierdzę, że tak jest i będzie zawsze - może tylko na mundialu chciał za wszelką cenę sam wjechać z piłką do bramki? Na pewno to lepszy transfer niż 28letni Pienaar. Chociaż wątpię, żeby Ruskie go kupili - za dużo Udine sobie życzy za chłopaka.

Re: Transfery rywali w Premier League - michal85 - 19-01-2011 09:46

Cytat:Na pewno to lepszy transfer niż 28letni Pienaar.

Niesprawdzony w PL latynos warty krocie to lepszy transfer niż kupiony za bezcen zawodnik, który już udowodnił swoją wartość na Wyspach ?

Re: Transfery rywali w Premier League - Mubinio - 19-01-2011 12:49

No oczywiście że jak chodzi o cenę to Pienaar tańszy. Smile

Re: Transfery rywali w Premier League - RedLucas - 19-01-2011 16:47

Ale właśnie tu nie chodzi tylko o cenę, ale też obecne umiejętności i ogranie w lidze, które gdzie, jak gdzie, ale w Anglii jest bardzo ważne.

Re: Transfery rywali w Premier League - Mubinio - 19-01-2011 17:01

No dobra, ja rozumiem, że, 30 milionów to w chuj mniej niż 3 miliony, ale nie nie doceniajcie Sancheza. Zobaczycie, że jak ktos z PL go kupi, to będzie gwiazdą ligi - z uwagi na predyspozycje, o których pisałem wcześniej.

Re: Transfery rywali w Premier League - RedLucas - 21-01-2011 22:35

Cytat:Stoke City zaakceptowało ofertę 3 milionów funtów za swojego napastnika, Ricardo Fullera. 31-letni reprezentant Jamajki zasili drużynę Sunderlandu.

Powiem szczerze, że spodziewałem się lepszego ruchu ze strony Sunderlandu. Chyba, że idą na ilość, a nie jakość i na Stadium of Light zawita jeszcze jeden napadzior.

Re: Transfery rywali w Premier League - daniel - 21-01-2011 22:43

Za to Stoke wypożyczyło do końca sezonu Carew'a. Ireland z kolei jest podobno po słowie z Newcastle, z tym że tu w grę wchodziłby transfer definitywny.

Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 21-01-2011 22:44

Przecież Fuller jest dobrym napastnikiem, w sam raz, żeby zastępować Welbecka czy Gyana gdy któryś z nich ma kontuzje. Gdyby nie to, że do Stoke zawitał Kenwyne Jones to pewnie grałby tam w pierwszym składzie, a tymczasem to jest niemożliwe bo są to zawodnicy o bardzo podobnej charakterystyce.

Re: Transfery rywali w Premier League - Kwas - 21-01-2011 22:57

Problem w tym, że mało goli strzela. W 2009 i 2010 w Premier League uzbierał ich zaledwie 6, a teraz na jego barki spada do spółki z Gyanem odpowiedzialność za ich zdobywanie.

RedLucas napisał(a):Powiem szczerze, że spodziewałem się lepszego ruchu ze strony Sunderlandu.
Określ się dokładniej, jakiej klasy napastnika spodziewałeś się w Sunderlandzie. Od razu mówię, takiego drugiego Benta nie ma wolnego na rynku.

Re: Transfery rywali w Premier League - RedLucas - 21-01-2011 23:01

Na pewno wyższej Wink Jeśli chodzi o konkretne nazwiska, to hmmm... a choćby Carton Cole z WHU. Myślę, że nie byłoby większych problemów, aby za sensowną kwotę wyciągnąć go z Upton Park. No albo chociaż o tego Carew się postarać, IMO byłoby to lepszym rozwiązaniem.

Re: Transfery rywali w Premier League - Czary - 21-01-2011 23:19

Jak na rezerwowego (a taką rolę będzie pewnie pełnić w Sunderlandzie) jest dobrym zakupem. Basta.

Re: Transfery rywali w Premier League - allfanmu - 22-01-2011 13:24

Fuller ma jedną zaletę. Nie będzie konkurencją zbyt dużą dla Welbecka. Solidny napastnik, ale raczej jako uzupełnienie składu a nie wzmocnienie. Jak napisał Czary, na ławkę dobry zakup. Stoke też niezły interes na tym zrobiło, bo zaklepali sobie na wypożyczenie Carew z Aston Villi.

Re: Transfery rywali w Premier League - Jaroldz - 22-01-2011 22:51

Football Italia podaje, że najprawdopodobniej do Sunderlandu dojdzie jeszcze Sulley Ali Muntari. Chce go jeszcze Sevilla i Tottenham, ale ma zasilić Czarne Koty.

Re: Transfery rywali w Premier League - allfanmu - 25-01-2011 10:27

Ryan Babel, tak pożądany przez wiele klubów w Anglii i nie tylko, trafił do... Hoffenheim... Nie na zasadzie wypożyczenia a transferu definitywnego.. Big Grin

Chyba wszyscy pamiętamy jaką furorę robił ten klub z małego miasta bodaj 2 czy 3 sezony temu. Teraz słychać o nich mniej, bo też gra wróciła do normy. Ciekawy jestem jak będzie sobie radził w lidze niemieckiej. Jedno jest pewne. Ryan będzie tam największą gwiazdą z pewnym miejscem w składzie i będzie mógł pokazać na co go naprawdę stać a nie wchodzić na końcówki spotkań czy grzać ławę (tudzież trybuny).