Redcafe.pl - Manchester United Forum
Reprezentacja Polski - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65)

Re: Reprezentacja Polski - gienek61 - 23-08-2010 11:15

Witam ! nareszcie widze w kadrze powrot E.Smolarka,czy potrafi sie zaaklimatyzowac,znalesc wspolny "jezyk" z kolegami z zespolu,naprawde cenie tego pilkarza i zycze mu powrotu na stale do reprezentacjii Polski.To jest moje najwieksze marzenie. Ebi good luck !

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 23-08-2010 11:18

Czyli trochę licho z Twoimi marzeniami jak dla mnie.

Tak jak Adam pisał - nie wiem, czy ten jego powrót do kadry nie jest trochę zbyt szybki. Przydałoby się tez posprawdzać tych młodych co dają ostatnio radę, a mecze sparingowe powinny być dla nich niezłym sprawdzianem i mówię tu głównie o Grosiku, Kupiszu, Jędrzejaku.

Re: Reprezentacja Polski - Mata - 23-08-2010 12:12

Smuda wydawał się być okej, ale dostał się do koryta, kilka rozmów z Piechniczkiem, Engelem i Grzesiem Lato zrobiło swoje Sad

Re: Reprezentacja Polski - Chudy - 24-08-2010 10:29

gienek61 napisał(a):nareszcie widze w kadrze powrot E.Smolarka,czy potrafi sie zaaklimatyzowac,znalesc wspolny "jezyk" z kolegami z zespolu

To on nauczył się po Polsku mówić?

Re: Reprezentacja Polski - Adis - 30-08-2010 09:14

Na najbliższe mecze kadry z Ukrainą (04.09, Łódź) i Australią (07.09, Kraków) w miejsce kontuzjowanych Mierzejewskiego, Głowackiego i Obraniaka, Smuda powołał Grosickiego, Kiełba (?) i Pietrasiaka (?). Wczoraj w rozmowie z Interią selekcjoner twierdził również, że sprawdzi Kupisza, jednak do Jagiellonii wpłynęło powołanie jedynie dla "Grosika" (który podobno wkrótce ma przenieść się do Grecji, do Arisu). Stąd te doniesienia o powołaniach dla Kiełba i Pietrasiaka trzeba na razie traktować raczej z dystansem i poczekać, aż sami zawodnicy / kluby oficjalnie je potwierdzą.

Re: Reprezentacja Polski - Lukas - 08-09-2010 09:05

Z czystej ciekawości obejrzałem sobie wczorajszy mecz naszej reprezentacji z Australią i muszę przyznać, że wprawdzie nie jest to jeszcze to czego oczekują kibice, Smuda a nawet sami piłkarze ale postępy są widoczne. Szybsza wymiana piłki, próba kombinacyjnej gry, bardzo ładne włączanie się do gry bocznych obrońców :!: Szkoda tylko, że nie potrafimy jeszcze wykorzystywać nadarzających się okazji.
Co do zawodników to największe wrażenie wywarł na mnie Sebastian Boenisch. Wreszcie mamy kogoś kto potrafi grać na lewej obronie i robi to tak jak należy, często włączając się w akcje ofensywne. Chłopak robi różnicę. Będzie z niego pociecha w reprezentacji.

Re: Reprezentacja Polski - Kosma - 08-09-2010 15:12

Po raz pierwszy od blamażu ze Słowenią oglądnąłem cały mecz reprezentacji. W porównaniu z fragmentami, które widywałem jest minimalny postęp. Wciąż poziom gry pozostawia naprawdę wiele do życzenia i, jak na mój gust, pieśni pochwalne na temat wychodzącej z kryzysu kadry są bezpodstawne. I właśnie o tym ukazał się dziś wpis na Redlogu, do którego lektury zapraszam.
Zdecydowanie pozytywnie wypadł Boenisch. Widać, że chłopak trenował za granicą. Dobrze przygotowany kondycyjnie i szybkościowo, wśród przeciętności kolegów z drużyny błyszczał techniką i niebezpiecznymi podaniami, do tego fajne warunki fizyczne i zaangażowanie w grę. Będą z niego ludzie.

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 08-09-2010 16:52

Dobre spotkanie. Mogło i powinno być zwycięstwo, brakło skuteczności. Lewandowski niech nie kopie już karnych bo zrobił to jakby chciał, a nie mógł. Fajny na przedpolu jest Tytoń. Dobra gra bocznych obrońców. Pomoc w miarę okej, ale optymalnie to chyba by wyglądało Murawski - Bandrowski - Obraniak w środku. Na skrzydle fatalnie Peszko, który potwierdził, że jest typowym jeźdźcem bez głowy i w kadrze powinien być rezerwowym. W kolejnym meczu od pierwszych minut dałbym szansę Grosickiemu. Gra naszych naprawdę napawa optymizmem.

Re: Reprezentacja Polski - daniel - 15-09-2010 22:02

<a class="postlink" href="http://www.sport.pl/pilka/1,65037,8378727,Ranking_FIFA___Polska_na_66__miejscu__najnizej_w_historii.html">http://www.sport.pl/pilka/1,65037,83787 ... torii.html</a>

40. Czarnogóra
43. Cypr o_O
49. Nowa Zelandia
57. Iran
63. Uganda
65. Mali

Jeszcze troche a Biedronka cofnie im te bony na święta Wink

Re: Reprezentacja Polski - Adis - 15-09-2010 23:39

Niestety lepiej nie będzie biorąc pod uwagę, że przed EURO gramy tylko spotkania towarzyskie i zapewne będziemy w nich kontynuować serię meczów bez zwycięstwa.

Re: Reprezentacja Polski - paolo - 17-11-2010 16:04

Polska - Wybrzeże Kości Słoniowej / śr 17.11.2010 r. godz. 20.30

Ranking FIFA:

Ukryty tekst:
1. Hiszpania
2. Holandia
3. Brazylia
4. Niemcy
5. Argentyna
6. Anglia
7. Urugwaj
8. Portugalia
9. Chorwacja
10. Egipt
(...)
19. Wybrzeże Kości Słoniowej
(...)
71. Polska

Rządzi tym PZPN, to dzięki nim jesteśmy dnem...

Re: Reprezentacja Polski - Lisu - 17-11-2010 18:15

W latach 2006-2008 Szwajcaria i Austria również były niziutko. Szwajcaria była gdzieś za pierwszą pięćdziesiątką, a Austria była poza setką. Wynika to z tego, że te drużyny nie rozgrywały w tym czasie spotkań oficjalnych. Więc naszą niską pozycję również można (mniej lub bardziej) usprawiedliwić tym, że nie rozgrywamy teraz oficjalnych spotkań, przez co spadamy Smile

Re: Reprezentacja Polski - Czary - 17-11-2010 18:22

Lisu napisał(a):W latach 2006-2008 Szwajcaria i Austria również były niziutko. Szwajcaria była gdzieś za pierwszą pięćdziesiątką, a Austria była poza setką. Wynika to z tego, że te drużyny nie rozgrywały w tym czasie spotkań oficjalnych. Więc naszą niską pozycję również można (mniej lub bardziej) usprawiedliwić tym, że nie rozgrywamy teraz oficjalnych spotkań, przez co spadamy Smile

A może dlatego, że grając jedno wielkie gówno nie strzelamy bramek, ani nie wygrywamy spotkań prawie cały rok?

Re: Reprezentacja Polski - Lisu - 17-11-2010 18:24

Jest wiele czynników, ja wymieniłem tylko jeden z nich Wink Wiadomo, że PZPN to gówno, a polscy zawodnicy na boisku lecą w kulki, ale brak oficjalnych spotkań to też powód, dla którego Polska jest 71. w rankingu Wink

Re: Reprezentacja Polski - Adis - 17-11-2010 18:38

Wiadomo, że ostatnio zwycięstwa naszej reprezentacji są tak częste jak ulewy na Saharze, ale nie można też bagatelizować faktu, że gramy wyłącznie mecze towarzyskie, które dostarczają 2,5x mniej punktów rankingowych niż w przypadku, gdyby odbywały się one w ramach eliminacji do Euro.

Z ciekawostek pana Dyzmy.... Smudy znaczy się:
Grudzień 2009:
"Nie ma mowy, by Arboleda kiedykolwiek u mnie zagrał."

Listopad 2010:
"Nie zamykam przed Arboledą drzwi do kadry. Jeśli będzie miał polski paszport, to sprawa jego gry dla Polski jest otwarta. Niemcy mają Cacau, to i my możemy tak zdobywać piłkarzy."
:plask: