Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - gienek61 - 23-08-2010 11:15 Witam ! nareszcie widze w kadrze powrot E.Smolarka,czy potrafi sie zaaklimatyzowac,znalesc wspolny "jezyk" z kolegami z zespolu,naprawde cenie tego pilkarza i zycze mu powrotu na stale do reprezentacjii Polski.To jest moje najwieksze marzenie. Ebi good luck ! Re: Reprezentacja Polski - Czary - 23-08-2010 11:18 Czyli trochę licho z Twoimi marzeniami jak dla mnie. Tak jak Adam pisał - nie wiem, czy ten jego powrót do kadry nie jest trochę zbyt szybki. Przydałoby się tez posprawdzać tych młodych co dają ostatnio radę, a mecze sparingowe powinny być dla nich niezłym sprawdzianem i mówię tu głównie o Grosiku, Kupiszu, Jędrzejaku. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 23-08-2010 12:12 Smuda wydawał się być okej, ale dostał się do koryta, kilka rozmów z Piechniczkiem, Engelem i Grzesiem Lato zrobiło swoje Re: Reprezentacja Polski - Chudy - 24-08-2010 10:29 gienek61 napisał(a):nareszcie widze w kadrze powrot E.Smolarka,czy potrafi sie zaaklimatyzowac,znalesc wspolny "jezyk" z kolegami z zespolu To on nauczył się po Polsku mówić? Re: Reprezentacja Polski - Adis - 30-08-2010 09:14 Na najbliższe mecze kadry z Ukrainą (04.09, Łódź) i Australią (07.09, Kraków) w miejsce kontuzjowanych Mierzejewskiego, Głowackiego i Obraniaka, Smuda powołał Grosickiego, Kiełba (?) i Pietrasiaka (?). Wczoraj w rozmowie z Interią selekcjoner twierdził również, że sprawdzi Kupisza, jednak do Jagiellonii wpłynęło powołanie jedynie dla "Grosika" (który podobno wkrótce ma przenieść się do Grecji, do Arisu). Stąd te doniesienia o powołaniach dla Kiełba i Pietrasiaka trzeba na razie traktować raczej z dystansem i poczekać, aż sami zawodnicy / kluby oficjalnie je potwierdzą. Re: Reprezentacja Polski - Lukas - 08-09-2010 09:05 Z czystej ciekawości obejrzałem sobie wczorajszy mecz naszej reprezentacji z Australią i muszę przyznać, że wprawdzie nie jest to jeszcze to czego oczekują kibice, Smuda a nawet sami piłkarze ale postępy są widoczne. Szybsza wymiana piłki, próba kombinacyjnej gry, bardzo ładne włączanie się do gry bocznych obrońców :!: Szkoda tylko, że nie potrafimy jeszcze wykorzystywać nadarzających się okazji. Co do zawodników to największe wrażenie wywarł na mnie Sebastian Boenisch. Wreszcie mamy kogoś kto potrafi grać na lewej obronie i robi to tak jak należy, często włączając się w akcje ofensywne. Chłopak robi różnicę. Będzie z niego pociecha w reprezentacji. Re: Reprezentacja Polski - Kosma - 08-09-2010 15:12 Po raz pierwszy od blamażu ze Słowenią oglądnąłem cały mecz reprezentacji. W porównaniu z fragmentami, które widywałem jest minimalny postęp. Wciąż poziom gry pozostawia naprawdę wiele do życzenia i, jak na mój gust, pieśni pochwalne na temat wychodzącej z kryzysu kadry są bezpodstawne. I właśnie o tym ukazał się dziś wpis na Redlogu, do którego lektury zapraszam. Zdecydowanie pozytywnie wypadł Boenisch. Widać, że chłopak trenował za granicą. Dobrze przygotowany kondycyjnie i szybkościowo, wśród przeciętności kolegów z drużyny błyszczał techniką i niebezpiecznymi podaniami, do tego fajne warunki fizyczne i zaangażowanie w grę. Będą z niego ludzie. Re: Reprezentacja Polski - Czary - 08-09-2010 16:52 Dobre spotkanie. Mogło i powinno być zwycięstwo, brakło skuteczności. Lewandowski niech nie kopie już karnych bo zrobił to jakby chciał, a nie mógł. Fajny na przedpolu jest Tytoń. Dobra gra bocznych obrońców. Pomoc w miarę okej, ale optymalnie to chyba by wyglądało Murawski - Bandrowski - Obraniak w środku. Na skrzydle fatalnie Peszko, który potwierdził, że jest typowym jeźdźcem bez głowy i w kadrze powinien być rezerwowym. W kolejnym meczu od pierwszych minut dałbym szansę Grosickiemu. Gra naszych naprawdę napawa optymizmem. Re: Reprezentacja Polski - daniel - 15-09-2010 22:02 <a class="postlink" href="http://www.sport.pl/pilka/1,65037,8378727,Ranking_FIFA___Polska_na_66__miejscu__najnizej_w_historii.html">http://www.sport.pl/pilka/1,65037,83787 ... torii.html</a> 40. Czarnogóra 43. Cypr o_O 49. Nowa Zelandia 57. Iran 63. Uganda 65. Mali Jeszcze troche a Biedronka cofnie im te bony na święta Re: Reprezentacja Polski - Adis - 15-09-2010 23:39 Niestety lepiej nie będzie biorąc pod uwagę, że przed EURO gramy tylko spotkania towarzyskie i zapewne będziemy w nich kontynuować serię meczów bez zwycięstwa. Re: Reprezentacja Polski - paolo - 17-11-2010 16:04 Polska - Wybrzeże Kości Słoniowej / śr 17.11.2010 r. godz. 20.30 Ranking FIFA: Ukryty tekst:
Rządzi tym PZPN, to dzięki nim jesteśmy dnem... Re: Reprezentacja Polski - Lisu - 17-11-2010 18:15 W latach 2006-2008 Szwajcaria i Austria również były niziutko. Szwajcaria była gdzieś za pierwszą pięćdziesiątką, a Austria była poza setką. Wynika to z tego, że te drużyny nie rozgrywały w tym czasie spotkań oficjalnych. Więc naszą niską pozycję również można (mniej lub bardziej) usprawiedliwić tym, że nie rozgrywamy teraz oficjalnych spotkań, przez co spadamy Re: Reprezentacja Polski - Czary - 17-11-2010 18:22 Lisu napisał(a):W latach 2006-2008 Szwajcaria i Austria również były niziutko. Szwajcaria była gdzieś za pierwszą pięćdziesiątką, a Austria była poza setką. Wynika to z tego, że te drużyny nie rozgrywały w tym czasie spotkań oficjalnych. Więc naszą niską pozycję również można (mniej lub bardziej) usprawiedliwić tym, że nie rozgrywamy teraz oficjalnych spotkań, przez co spadamy A może dlatego, że grając jedno wielkie gówno nie strzelamy bramek, ani nie wygrywamy spotkań prawie cały rok? Re: Reprezentacja Polski - Lisu - 17-11-2010 18:24 Jest wiele czynników, ja wymieniłem tylko jeden z nich Wiadomo, że PZPN to gówno, a polscy zawodnicy na boisku lecą w kulki, ale brak oficjalnych spotkań to też powód, dla którego Polska jest 71. w rankingu Re: Reprezentacja Polski - Adis - 17-11-2010 18:38 Wiadomo, że ostatnio zwycięstwa naszej reprezentacji są tak częste jak ulewy na Saharze, ale nie można też bagatelizować faktu, że gramy wyłącznie mecze towarzyskie, które dostarczają 2,5x mniej punktów rankingowych niż w przypadku, gdyby odbywały się one w ramach eliminacji do Euro. Z ciekawostek pana Dyzmy.... Smudy znaczy się: Grudzień 2009: "Nie ma mowy, by Arboleda kiedykolwiek u mnie zagrał." Listopad 2010: "Nie zamykam przed Arboledą drzwi do kadry. Jeśli będzie miał polski paszport, to sprawa jego gry dla Polski jest otwarta. Niemcy mają Cacau, to i my możemy tak zdobywać piłkarzy." :plask: |