![]() |
Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - daniel - 21-11-2010 18:29 [flash=425,355]http://www.youtube.com/v/Rtn9bjVMNPg&feature=player_embedded[/flash] Brawo Jasiu. Re: Reprezentacja Polski - paolo - 10-12-2010 14:22 Franciszek Smuda ogłosił wyjściowy skład reprezentacji Polski na dzisiejszy mecz z Bośnią i Hercegowiną: Cytat:Grzegorz Sandomierski, Hubert Wołąkiewicz, Tomasz Jodłowiec, Grzegorz Wojtowiak, Maciej Sadlok, Adrian Mierzejewski, Ariel Borysiuk, Dawid Plizga, Maciej Rybus, Kamil Grosicki, Paweł Brożek. Początek spotkania o godz. 20:30 na TVP1. Re: Reprezentacja Polski - sebos_krk - 10-12-2010 14:51 Plizga złapał kontuzję, więc za niego wchodzi Kikut. Re: Reprezentacja Polski - truered - 04-02-2011 12:21 Po obejrzeniu całkiem przyjemnego reportażu N Sport pt. " Europejczyk " o Perquisie stwierdzam, iż Smuda nie ma wcale trudnego zadania przed Euro. Wg mnie 11 na ten turniej powinna wyglądać tak: Szczęsny/Fabiański/Kuszczak - Boenich, Arboleda, Perquis, Piszczek - Błaszczykowski, Murawski, Obraniak, Matuszczyk, Peszko - Lewandowski/ Jeleń. Nie wygląda to tak źle ![]() Re: Reprezentacja Polski - Adis - 10-02-2011 01:12 Nie ma mocnych na reprezentację Polski! W 2011 jesteśmy niepokonani, nasze Orły wygrały wszystkie spotkania nie tracąc nawet gola! A schodząc trochę na ziemię, po nudnym spotkaniu pokonaliśmy dziś reprezentację Norwegii, jedyną bramkę spotkania zdobył Robert Lewandowski po ładnej indywidualnej akcji i mocnym strzale z dystansu. Gra defensywna wyglądała nawet nieźle, brakowało jednak pomysłu na konstruowanie akcji, z drugiej strony Norwegom także to nie wychodziło, przez co oglądaliśmy bardzo niewiele sytuacji podbramkowych. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 10-02-2011 01:17 Polska niepokonana od 6 meczy :shock: Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 10-02-2011 11:30 Wytrzymałem zaledwie pierwsze dziesięć minut tego gniota i musiałem wyłączyć ten mecz. Tego się nie dało oglądać. Fajnie, że wygraliśmy, ale z tego co wyczytałem, to zagraliśmy słabo, a w drugiej połowie to tylko się broniliśmy ponoć. Re: Reprezentacja Polski - Lisu - 10-02-2011 15:01 Dobrze, że z meczu na mecz się rozkręcają. Na prawdę gra wygląda coraz lepiej. Czuję, że na EURO nie będzie wstydu ![]() Re: Reprezentacja Polski - Foster - 10-02-2011 15:32 Mecz oglądałem, wprawdzie tylko jednym okiem, no ale swoje i tak widziałem. 1) Nie rozumiem dlaczego z Lewandowskiego na siłę, stara się zrobić ofensywnego pomocnika czy tam cofniętego napastnika. Rozumiem, że w BVB tak czasem zagra, ale to z przymusu. Nie rozumiem po co ustawiany jest tak w rep. Polski. Ofensywny pomocnik ma być kreatywna, to przez niego ma przechodzić większość piłek, a Robert się do tego nie nadaje. Jego miejsce jest w ataku. Wprawdzie gra jak gra, ale kogoś mieć musimy, bo znając życie to Jeleń będzie kontuzjowany i na EURO nie zagra. 2) Kolejna rzecz której nie rozumiem, to dlaczego z Grosickiego się na siłę robi napastnika. Przecież Kamil jest szybki, ma dobry drybling - mielibyśmy zawodnika ala Kuba, tylko że po lewej stronie. Obraniak na skrzydle prezentuje się gorzej niż w środku pola. To właśni Ludwik powinien grać na pozycji ofensywnego pomocnika. 3) Szukać kogoś do rywalizacji na lewą obronę. Dudka to nieporozumienie, jeszcze jako def. pomocnika da się go oglądać, jednak jako lewy obrońca jest daremny. Nie wierzę, że nie ma w Polsce jakiegoś młodego lewego obrońcy, który dobrze rokuje na przyszłość. Wziąć takiego i niech się chłopak ogrywa. 4) Glika wypierdolić w pizdu i jeszcze dalej. Ten koleś to jakieś wielkie nieporozumienie. 5) Perquis i Arboleda - dawać ich do kadry. Co do Damian nie mam wątpliwości. Jest związany z Polską, chce dla nas grać, więc dawać mu obywatelstwo czym prędzej, niech się zgrywa z chłopakami. Co do Arboledy to mam wątpliwości. Co z tego, że mieszka już u nas tyle lat? Żaden Polak z niego... no ale patrząc na inne rep. to dlaczego by tego nie spróbować? Na pewno nam to nie zaszkodzi. 6) Podobał mi się Szczęsny. Chodź go nie lubię, to uważam, że jest to naprawdę wielki talent i za parę lat będzie z niego klasowy bramkarz. Skład na EURO? Bramkarze: Fabiański, Szczęsny, Kuszczak, Tytoń Obrońcy: Piszczek, Wasilewski, Wojtkowiak, Głowacki, Arboleda, Perquis, Głowacki, Boenish, Dudka (bo pewnie innego zmiennika dla Sebka nie weźmie). W zależności od formy w jakiej będą można wziąć Jodłowca, Sadloka Pomocnicy: Błaszczykowski, Peszko (jako zmiennik dla Kuby), Murawski, Matuszczyk, Bandrowski, Obraniak, Mierzejewski, Grosicki, Smolarek (ostatnio wraca do wysokiej formy), Napastnicy: Jeleń, Brożek, Lewandowski, Piszczek - Perquis - Arboleda - Boenish Murawski - Matuszczyk Kuba - Obraniak/Mierzejewski - Grosicki Lewandowski/Jeleń Re: Reprezentacja Polski - BeBaD - 11-02-2011 17:45 Foster napisał(a):Arboleda NIE !!! koleś ma tyle współnego z Polską że szkoda gadać. Pierdole taką reprezentacje. Już byłem kiedyś przeciwny Rogerowi, a teraz znowu szukają jakiegoś cwaniaka do repry. Koleś kiedy wygrywał z Lechem biegał jak porąbany z flagą kolumbii, a teraz ma grać dla Polski ? czy naprawde musimy się tak frajerzyć i brać jakiś najemników z ameryki ? szanujmy się. Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 11-02-2011 19:08 Dokładnie. Co to za przyszły reprezentant, który stawia warunki: albo Lech da mi najlepszy kontrakt w lidze, albo ja dla was nie zagram :!: Przecież on ma nas w dupie. Koleś już do młodzieniaszków nie należy, zagra co najwyżej te trzy mecze na mistrzostwach i tyle. Dodajmy do tego, że jak zdobył mistrzostwo Polski to po murawie biegał z flagą Kolumbii. A gdzie flaga Polski :?: W szatni zostawił :?: W dupie mam takiego reprezentanta. Tak samo, jak Rogera. Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 09-03-2011 12:25 Cytat:Sebastian Boenisch przejdzie operację kolana w klinice w Augsburgu. Trenera Franciszka Smudę poinformował o tym ojciec piłkarza - Piotr. Szkoda go, liczyłem, że niedługo piłkarz Werderu powróci do gry i zagości na dłużej w naszej kadrze. Teraz pozostaje tylko czekać kolejne miesiące na niego i próbować na lewej obronie innych rozwiązań. Re: Reprezentacja Polski - samcro - 11-03-2011 15:17 Franciszek Smuda podał listę zawodników powołanych na towarzyskie spotkania z Litwą (25 marca) i Grecją (29 marca). Bramkarze: Przemysław Tytoń (Roda JC Kerkrade, Holandia), Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok), Sebastian Małkowski (Lechia Gdańsk). Obrońcy: Łukasz Piszczek (BV Borussia 1909, Niemcy), Kamil Glik (AS Bari, Włochy), Dariusz Dudka (AJ Auxerre, Francja), Arkadiusz Głowacki (Trabzonspor Kulübü, Turcja), Hubert Wołąkiewicz (Lech Poznań), Maciej Sadlok (Polonia Warszawa), Tomasz Jodłowiec (Polonia Warszawa), Jakub Rzeźniczak (Legia Warszawa), Michał Żewłakow (MKE Ankaragücü SK, Turcja, tylko na mecz z Grecją). Pomocnicy: Ludovic Obraniak (OSC Lille, Francja), Roger (AÉK (Ateny), Grecja), Jakub Błaszczykowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Sławomir Peszko (1.FC Köln, Niemcy), Rafał Murawski (Lech Poznań), Cezary Wilk (Wisła Krakó), Adrian Mierzejewski (Polonia Warszawa), Szymon Pawłowski (Zagłębie Lubin). Napastnicy: Robert Lewandowski (BV Borussia 1909, Niemcy), Ireneusz Jeleń (AJ Auxerre, Francja), Kamil Grosicki (Sivaspor Kulübü, Turcja), Michał Kucharczyk (Legia Warszawa). Żewłakow kończy karierę reprezentacyjną a Peszko powraca. Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 12-03-2011 14:05 Roger, Małkowski i Kucharczyk... :plask: Re: Reprezentacja Polski - Mata - 12-03-2011 15:04 Co chcesz od Michała? Zapierdala aż miło 8-) |