Redcafe.pl - Manchester United Forum
Jakiej muzyki słuchacie? - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Dział: Muzyka (/forumdisplay.php?fid=29)
+---- Wątek: Jakiej muzyki słuchacie? (/showthread.php?tid=20)

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Guest - 28-04-2008 15:12

Poszukuje albumu Lekkie Urojenie zespołu Transmisja. "Warszawski zespół działający w latach 90. Grał mieszankę reggae, jazz, funky i afro". MP3, płyty, kaseciaki (kupie, odkupie), wszelakie nośniki Smile

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - marta:) - 06-05-2008 13:53

Ja słucham pop, techno, rap. Wykonawców jest wielu których lubię i słucham ich piosenek. A ostatnio często słucham Dannego. Wink

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - mlody_unw - 12-05-2008 20:36

"Hip Hop Non Stop" - tak to wygląda ...

Słucham Hip Hopu, bo wg mnie jest to najbogatsza brzmieniowo muzyka, obok Jazzu.

Techno i Pop to muzyka niższego rzędu, a nad dobrym Hip Hopem trzeba się nieźle napracować. Hip Hop mówi o życiu, nie tylko o biedzie - jak uważa wielu ludzi. Oczywiście nie chodzi mi o komere - Meza / Lerka / Werba albo jakieś inne gówno.

WWO, Ostry, Returnersi, Whitehouse i wielu innych.

Jeszcze Reggae jest ok Wink

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Tomassen - 12-05-2008 21:20

Tak jest, jeszcze Molesta Wink Mnie w hiphopie wkurwiają wszelkiego rodzaju dissy. Przepraszam, ale do cholery jaki sens ma to, że zjade kogoś publicznie? Co to szerzy wśród słuchaczy? Tylko chamstwo. I w ogóle cały freestyle to jest dla mnie jedno wielkie gówno. Ale owszem, teksty o życiu, polityce czy społeczeństwie - jak najbardziej. Do dziś lubię posłuchać dobrego "Będzie dobrze dzieciak" czy niektórych piosenek z Autentyku III, np. "Nasza klasa". Pozdrawiam

mlody_unw napisał(a):Jeszcze Reggae jest ok Wink

No, to u mnie już masz plusa ^^

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - mlody_unw - 12-05-2008 22:01

Tomassen napisał(a):Mnie w hiphopie wkurwiają wszelkiego rodzaju dissy.

Dissy to część kultury Hip Hopowej. Są różne, nie tylko o "twojej starej".

Jeżeli chodzi o Freestyle, to uważam, że jest to wspaniała rzecz. W LO moja polonistka mądrowała się, że Mickiewicz w swoich czasach tworzył coś a'la Freestyle, ale gdybym puścił jej jeden free Ostrego, chyba wbiło by ją w podłogę.

Freestyle oddaje talent artysty, chociaż oczywiście nie każdy musi być dobry we freestyle'u, aby robić dobry Hip Hop. Oczywiście Ostry jest mistrzem Wink

A jeśli chodzi o Reggae to: Gentelman i Vavamuffin. Indios bravos znam, dzięki Gutkowi.

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Tomassen - 13-05-2008 14:25

A jakie przesłanie niosą dissy?

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - pablo - 28-05-2008 22:38

Siemka, czy posiada może ktoś w swoim zbiorze muzycznym piosenkę Beatlesów - Real Love?
Jeśli tak, proszę o jakiś upload Wink Nigdzie nie mogę znaleźć

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - ring0 - 31-05-2008 10:23

http://pl.youtube.com/watch?v=WYBaKAmq_FE

:shock: <33333333333333333333

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - sebos_krk - 06-06-2008 22:39

Franek kimono powraca i nawet na końcu teledysku robi za barmana
[flash=425,344]http://www.youtube.com/v/b6Gdg9hhOas[/flash]

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - maju - 07-06-2008 08:38

oj... ja mam strasznie zroznicowany styl muzyczny xD poza metalem i stara muzyka (Beattlesi itp) chyba slucham wszystkiego. sa oczywiscie takei style ktorych slucham z niejsza checia np (i tu zlapie minusa i Tomassena) Reggae

sa tez takie ktorych slucham chetnie (nawet bardzo Big Grin)
techno
hiphop

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - bartez - 07-06-2008 09:10

Podoba mi się ten teledysk i w ogóle piosenka, taka jajcarska ^^

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Tomassen - 07-06-2008 10:53

maju1309 napisał(a):Reagge

Minus. Bo nie umiesz nazwy poprawnie napisać <niesforny>

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - pablo - 07-06-2008 13:13

maju1309 napisał(a):Beattlesi
U mnie też minus 8-) powód: j/w Tongue

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - Tomassen - 10-06-2008 18:48

Słuchajcie, jeśli ktoś ma (albo ma nerwy do szukania...) proszę wspomóc mnie Smile Chciałbym dostać płytke Vavamuffin Dubang! i resztę dyskografii Immanuela (znalazłem tylko album 1 Dzien z 1992), a także R.A.P. Help Sad

Re: Jakiej muzyki słuchacie? - mally - 26-06-2008 15:13

mlody_unw napisał(a):ale gdybym puścił jej jeden free Ostrego, chyba wbiło by ją w podłogę.
No nie bałdzo, bo niektóre rymy Adama są bezsensu, a chodzi tylko o rym. No, ale mimo wszystko jest w porządku. Wink