![]() |
Wasze ulubione filmy i seriale - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Wasze ulubione filmy i seriale (/showthread.php?tid=252) |
- Valverde - 25-11-2006 18:53 Wreszcie zabrałem się za Prisona ;)Wrażenie po pierwszym odcinku zajebiste! Super serial, a ile jeszcze przede mną. Odcinek obejrzałem z zapartym tchem, coś wspaniałego ;D Dziś kolejne odcinki, już się doczekać nie mogę. - Gracek_11 - 11-12-2006 21:03 Ja właśnie obejrzałem 13 odcinek drugiego sezonu Prison Break'a. Ten serial poprostu mnie rozp****la. Szkoda tylko, że będzie trzeba czekać aż do końca stycznia na kolejne odcinki, ale jeśli prawdą jest to co czytałem, to w raz z końcówką 02 rozpocznie się sezon3. Już się nie mogę doczekać :wink: A Wy jak tam? Jakieś postępy w oglądaniu :?: - Seki - 12-12-2006 20:47 Gracek_11 napisał(a):Ja właśnie obejrzałem 13 odcinek drugiego sezonu Prison Break'a. Ten serial poprostu mnie rozp****la. Szkoda tylko, że będzie trzeba czekać aż do końca stycznia na kolejne odcinki, ale jeśli prawdą jest to co czytałem, to w raz z końcówką 02 rozpocznie się sezon3. Już się nie mogę doczekać :wink: No ja kilka dni temu obejrzałem 13 odcinek z drugiej serii Prisona, ogólnie serial jest wyśmienity a w w/w odcinku akcja toczy sie non stop i w ogólnie niektórym obrotem spraw bylem zdziwiony ![]() ![]() - Gutek15 - 23-12-2006 11:51 Ja na wakacje zawsze uwilbiałem oglądać serial "Życie na fali". Żałuje,żę był on emitowany jedynie na wakacje. A poza tym "Kryminalni" i "Magda M" :wink: choć rownież szkoda,bo oba serialiki pokończyły sie dość dziwnie. A co do filmów to "Star Wars" oraz komiksowy gatunek jak "X-Men", "Spiderman" itp :lol: - Kuba_^^ - 23-12-2006 13:42 "Prison Break" będzie emitowany na Polsacie od 21 stycznia 2007 roku ! Ten jakże popularny serial będzie można oglądać co niedzielę o godzinie 20:00. Z tego co słyszałem narazie będzie można obejrzeć tylko pierwszą serię, ale z pewnością jeśli będzie miał dużą oglądalność to i drugą serię też wemitują ![]() - marcelo - 23-01-2007 13:21 Wczoraj odbyło się wręczenie Telekamer Teletygodnia. Tryumfy świętował TVN, który zdobył najwięcej statuetek. Widać, że ostatnio najpopularniejszym serialem jest "Magda M." o czym świadczy nie tylko nagroda dla samego filmu, ale także indywidualne dla Joanny Brodzik I Pawła Małaszyńskiego. Osobiście serialu nie oglądam, ale skoro cieszy się taka popularnością to coś w nim musi być. W kategorii "Kabaret" zwycieżylł Ani Mru Mru, ale chyba tylko za to, że wydal plytę, bo szczerze mówiąc nie pokazali w 2006 roku ni co zasługiwałoby na te nagrodę. Według mnie powinien wygrać Kabaret Moralnego Niepokoju, bo nawet w emitowanym w TVP2 "Pojedynku Gigantów" KMN pokonał AMM. Najlepszym prezenterem informacji został Kamil Durczok prowadzący "Fakty". Najlepszy serial kryminalny, no jak sama nazwa wskazuje zwyciężyli "Kryminalni". Najlepszymi publicystami okazali się Siekielski & Morozowski, którzy wyprzedzili Tomasza Lisa. Złote kamery dla serialu "M jak miłość" oraz dla Ewy Drzyzgi. Złote spinki otrzymał Witold Pyrkosz. Gościem zagranicznym była Andy McDowell. Ponieważ w tym dniu nie było serialu "M jak miłość", więc na rozpoczęcie zatańczyła Katarzyna Cichopek. ![]() - Ciampel - 23-01-2007 15:02 Najbardziej mnie cieszy oczywiście zwycięstwo "Kryminalnych". Obawiałem się trochę Oficerów, no ale jak widać niepotrzebnie. TVN jest ostatnio bez dwóch zdań najlepszy - do tego dochodzi Magda M, Szymon czy wszystkie programy publicystyczne i Niania - stacja marzeń. I w sumie najbardziej się starają, wprowadzając nowe choćby seriale. Nie to, co TVP - ile już lat emitują tę "Modę na sukces" :lol: A idzie ktoś na "Świadek Koronny"? Ponoć hit, zapowiedzi na to wskazują, do tego tematyka powiązana z mafią. Zaś z komedii romantycznych polecam "Dlaczego nie!" ![]() - Valverde - 23-01-2007 19:16 Ciampel napisał(a):A idzie ktoś na "Świadek Koronny"? Ponoć hit, zapowiedzi na to wskazują, do tego tematyka powiązana z mafią. Zaś z komedii romantycznych polecam "Dlaczego nie!" Co do tego pierwszego to nie jestem pewny. Trzeszczą o tym i trzeszczą, będzie trzeba obejrzeć, aczkolwiek nie spodziewam się rewelacji. Dlaczego nie? Yhh, polskie komedie romantyczne są do bani - brakuje materiału. Jedyna Brodzik ładna i pasuje do takiej roli ![]() - marcelo - 24-01-2007 10:57 Valverde napisał(a):ile można oglądać Żmijewskiego itp. Tu się muszę z tobą zgodzić, od kiedy zaczęto emitować serial "Na dobre i na złe" Żmijewski i Foremniak są zatrudniani do co drugiego polskiego filmu. No może trochę przesadzam, ale jest tego sporo. Teraz znowu przyszła moda na komedie romantyczne z Zakoscielnym. No nic do niego nie mam, ale chyba i tak będę kojarzył go głównie z "Kryminalnych". Na pewno cieszy fakt, że ostatnio promuje się młodych aktórów, którzy potem stają się wielkimi gwiazdami. Tylko szkoda, że nie zyskuja popularności przez filmy, ale przez seriale. :? - Zashi - 04-02-2007 11:36 Ogladacie cos w TV wieczorami? Pewnie tak. Jesli chodzi o niedzielne wieczory to wydaje mi sie, ze one naleza do Polsatu. 20.00 Skazany na więzienie 21.00 CSI: Kryminalne zagadki Miami (pis.) Pierwszy serial obejzalem 2 odcinki tydzien wczesniej (mimo iz mam caly na plytach DVD ![]() Za to na TVN bodajze o 22.00 "Detektyw Monk" - polecam, ten gosc rozwala mnie... - Pejter - 04-02-2007 12:13 Zashi napisał(a):20.00 Skazany na więzienie Jak już to w polskim tłumaczeniu: "Skazany na śmierć", czyli "Prison Break", którego kilka osób już tutaj chwaliło. Mi po pierwszych dwóch odcinkach bardzo się podoba i oczywiście będę oglądał dzisiejszy. Na pewno będzie dużo zwrotów akcji w tym serialu. Wierzę, że okaże się tak dobry, jak tutaj pisaliście. - Valverde - 04-02-2007 12:14 Zashi napisał(a):Moim zdaniem aktualnie Polsat rzadzi i nie wiem czy do 22 ktos go przebije.Generalnie jest kilka fajnych pozycji: Grey`s Anatomy (Chirurdzy), Prison Break (Skazany na śmierć :?), Gotowe na wszystko czy to CSI. Z drugiej jednak strony nie wiem, co tam robi takie coś ja z Archiwum X - to było popularne, ale 10 lat temu... Już lepiej nadawać jakiś film o tej porze, a nie odgrzewają starego kotleta. Zashi napisał(a):20.00 Skazany na więzienieNa śmierć jeśli już, ale ja i tak polecam oryginalny tytuł - "Prison Break" Zashi napisał(a):"Detektyw Monk"Miałem przyjemność obejrzeć kilka odcinków - specyficzny, aczkolwiek fajny humor. Teraz nie oglądam - Monk ustępuje jednak lidze hiszpańskiej tudzież włoskiej. EDIT: Pejter, 1 sezon jest fantastyczny ![]() - Ciampel - 06-02-2007 14:32 Dlaczego nie! - komedia przez wielu uważana za kichę jeszcze przed premierą. Natomiast ja do wielkich "krytyków" nie należę i ogólnie film mi się bardzo podobał. Polacy nie potrafią docenić produkcji własnej roboty, a chwalą zagraniczne przereklamowane "szity" (spotkałem już wiele komentarzy na ten temat). Dobra obsada, fabuła również - w końcu Zatorski nie może na tej linii zawieść ![]() Dziewczyna z prowincji szuka pracy, trafia na szefa wielkiej agencji reklamowej. Wyruszają przypadkowo w podróż, Małgosia (Anna Cieślak) myśli, że Jan (Zakościelny) jest ochroniarzem, a nie prezesem firmy. Wiele zwrotów akcji, nawet dali pokaz kung-fu ![]() Na Prison Break niestety nie mam czasu, ale to serial niezwykle chwalony jak słyszałem. Tymczasem czekam na kolejną serię "Kryminalnych", która zapowiada się naprawdę ekscytująco. One month left ![]() - marcelo - 06-02-2007 15:24 Ja ostatnio na Polsacie oglądałem Prison Break i muszę przyznać, że bardzo fajny serial. Dużo się dzieje. Na początku myślałem, że będzie to jakiś kolejny serial jakich pełno, ale przekonałem sie, że warto na niego poświęcić tę godzinke w tygodniu. - Kuba_^^ - 06-02-2007 18:03 Również bardzo mi się podoba Prison Break, dużo zwrotów akcji, tajemnice itp. To najbardziej lubie w filmach ![]() ![]() ![]() |