![]() |
Rio Ferdinand - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Rio Ferdinand (/showthread.php?tid=26) |
Re: Rio Ferdinand - Lukas - 11-09-2008 19:45 sebos_krk napisał(a):Zgadzam się. Poza tym Rio niejednokrotnie powtarzał, że chce zostać na OT- że czuje się w United znakomicie. Jak wspomniał sebos: zarobki, pozycja w klubie, sam klub no i obecność SAFa-czego chcieć więcej? Poza tym jakiś czas temu czytałem że Rio chce zakończyć karierę w United. Nie jestem wstanie nawet sobie wyobrazić że Rio może przejść do City (że kasa aż tak mu odbije). Piłkarz ani klub na pewno by się na to nie zgodziły.Carlitoss napisał(a):To samo myślałem na temat transferu Robinho.Nie łapię porównania. Brazylijczyk chciał odejść to poszedł tam gdzie mu najlepiej zapłacili. Re: Rio Ferdinand - dybus_16 - 26-09-2008 20:09 Rio Ferdinand bez wątpienia jest jednym z najlepszych obrońców na świecie. Bez niego nie istnieje United. Wielokrotnie wybawiał zespół z opresji. Zawsze dobrze dysponowany i przygotowny do gry. Sir Alex Ferguson może na nim polegać i być zadowolonym z jego postay na boisku. Nie jest do kupienia za żadne pieniądze... Jedyny w swoim rodzaju :evil: Re: Rio Ferdinand - Carlito - 26-09-2008 20:17 dybus_16 napisał(a):Bez niego nie istnieje United. Wiem, że Rio jest ważnym zawodnikiem, ale bez przesady. Nikt nie jest nie do zastąpienia. Re: Rio Ferdinand - paolo - 09-10-2008 12:55 sports.pl napisał(a):Rio Ferdinand w ostrych słowach skrytykował FIFA, że ta nic nie robi, by zwalczać na stadionach oznaki rasizmu. FIFA do tej pory nie odpowiedziała na apel Czerwonego Diabła. Z wypowiedzi wychodzi, że Blatter jest hipokrytą, który tak ładnie mówi o zwalczaniu rasizmu, a gówno robi. Gdyby apelował Terry lub Lampard byłoby się czym zainteresować, ale takiego Ferdinanda można se wsadzić głęboko i szeroko. Za rasizm powinni karać ok. 2-4 milionów złotych, czym jest kilkanaście tysięcy dla rep. Chorwacji? :/ Re: Rio Ferdinand - Miko - 09-10-2008 14:41 Chuligani czy pseudo fani nigdy nie zrozumieją, że krzywdzą nie tylko np: czarnoskórego zawodnika, ale i swój klub czy kraj. Nawet, jeśli byłyby tak wysokie kary, jak wspomniał Paolo (s-f istne) to tak to nic nie zmieni. To zależy wszystko od mentalności człowieka. Wejdzie ktoś nabuzowany, obrazi jakiegoś obcokrajowca hasłami nacjonalistycznymi i cieszy się z tego powodu :/ Re: Rio Ferdinand - Foster - 26-12-2008 17:33 Cytat:Manager Manchesteru United Sir Alex Ferguson zdradził, że Rio Ferdinand prawdopodobnie nie zagra w najbliższym meczu z Middlesbrough. Anglik w ostatniej chwili został wycofany ze spotkania przeciwko Stoke City(1:0), a zastąpił go Jonny Evans. Nie ma co ryzykować, tym bardziej, że za niedługo gramy z Chelsea. Mamy kim go zastąpić, Evans na pewno będzie chciał się zrehabilitować za ten dzisiejszy średni występ ![]() Re: Rio Ferdinand - Lukas - 26-12-2008 20:53 To już kolejny raz kiedy Rio ma problemy z plecami :/ jest to trochę niepokojące, ale na całe szczęście jest w kadrze Evans, który jest w stanie w godny sposób go zastąpić. Chociaż trzeba przyznać szczerze, że w dzisiejszym spotkaniu młody Irlandczyk nie popisał się za bardzo, ale jak słusznie zauważył Foster w meczu z Boro na pewno zechce się poprawić ![]() Re: Rio Ferdinand - panopticum - 28-12-2008 02:20 Nooo... Pod względem kontuzji to ten rok jest dla Rio rekordowy. Re: Rio Ferdinand - sebos_krk - 12-01-2009 12:06 Cytat:Coraz bardziej niepokojące informacje napływają odnośnie kontuzji Rio Ferdinanda. Defensor "Czerwonych Diabłów" miał już wystąpić w dzisiejszym meczu z Chelsea Londyn, jednak Anglik znowu musiał zmagać z się ze skurczami pleców. Sir Alex Ferguson potwierdził, że teraz jego podopieczny spotka się ze specjalistą.Nic dobrego to nie wróży. Ja się staram pocieszać, że teraz mamy Evansa i nie ma większego problemu, a mecz z Interem dopiero za półtora miesiąca, ale jednak pozostały mi w pamięci kłopoty z plecami Garego Pallistera. A tu Ferdinand już po trzydziestce, więc jak się teraz tym dokładnie nie zajmą, to za 3-4 lata z jego częstą grą może być krucho. Te kontuzje należą do tych upierdliwych. Re: Rio Ferdinand - Damian91 - 12-01-2009 16:25 Mnie też to coraz bardziej niepokoi bo Rio ma już swoje lata i nie ciekawie jak cały czas mu dokuczają te bóle. To prawda mamy Evansa który spisuje sie bardzo dobrze ale nie daj Boże kontuzja jego albo Vidy i wtedy musimy wystawić w środku Garego lub O'Shea a moim zdaniem nie jest to w pełni bezpieczne. A Rio to Rio którego doświadczenie robi swoje. Musi iść do specjalisty i może on coś na to poradzi. Re: Rio Ferdinand - Janczar - 19-01-2009 20:05 Myśle, żę Rio sam wie najlepiej co robić ze swojimi bólami, jest on rzeczywiście najlepszym obrońcą Manchester United, wiele razy ratował naszą drużynę w trudnych momentach i wyciągał z wszelakich opresji, narazie nie ma co myśleć o jego zatepcy bo myślę, żę jeszcze ostanie się troche na OT ![]() Re: Rio Ferdinand - Tomek91 - 27-01-2009 10:21 Janczar napisał(a):jest on rzeczywiście najlepszym obrońcą Manchester United Czy ja wiem, czy najlepszym? Obecnie, kiedy Rio nie gra z jego cienia wyszedł Vidic, którym teraz zachwycamy się po każdym meczu, a Rio według mnie częściej popełnia proste błędy od Serba (ot taki mecz z Evertonem w tym sezonie, gdzie Rio popełnił kilka prostych błędów). Mimo to uważam, że obaj tworzą genialny duet stoperów i tego, że ratowali nas z ciężkich sytuacji nie można im odmówić ![]() Re: Rio Ferdinand - michal85 - 27-01-2009 11:05 W tym sezonie Vida jest lepszy - nie ma co do tego wątpliwości. Przez ostatnie lata to jednak Rio był nie tylko naszym najlepszym obrońcą, ale jednym z najważniejszych (jak dla mnie nawet tym "naj") zawodników United. Nawiasem mówiąc jeśli Rio jest w formie to IMO nie ma obecnie lepszego obrońcy na świecie. Re: Rio Ferdinand - Janczar - 27-01-2009 14:15 Wiesz Tomek91 dla mnie Rio jest lepszy bo tak jak napisał michał85 w poprzednich latach grał bardzo dobrze i wiele razy ratował mecz i był fundamentem naszej obrony, nie mówie też, że Vida jest cienki czy coś, nie! N.V również jest świetnym obrońcom, co widać w tym sezonie Re: Rio Ferdinand - Damian91 - 27-01-2009 15:33 W tym sezonie Vidic jest lepszy no ale spójrzmy ile gra on a ile Rio. Vidic gra praktycznie w każdym meczu i do tego nie raz był najlepszy na boisku. Nawet strzelał bramki. Ale jak Rio był w formie to jednak stawiałem na niego że jest najlepszy. Ale ogólnie Vidic i on są światowej klasy obrońcami i jak obaj są w najwyższej formie to chyba nie mają sobie równych ![]() A tak po za tym to ciekaw jestem kiedy Rio będzie już w pełni gotów do gry bo te jego bule mnie coraz bardziej martwią. Zwłaszcza że Rio nie ma już 20 lat. |