![]() |
Szkoła i praca - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Szkoła i praca (/showthread.php?tid=262) |
- Stojkovic - 28-10-2006 10:13 Każda klasa liczy od 25 do 32 osób, więc jak to jest że ponad 20 osób nie zrobiło nic! Zero reakcji... a co gdyby ją zgwałcili naprawdę? Ten koleś co to filmował komórką powinien dostać po pysku, jego powinni rozebrać i w celi kręcić filmiki jak go 4 starych gejów obraca... - Zashi - 28-10-2006 10:55 Red napisał(a):własnie ja tez tu cos podejrzanego widze - dlaczego np jedna z dziewczynek nie wybiegla z klasy zeby pomoc kolezance, ta sprawa jest chyba bardziej zlozona niz nam sie wydaje... ...albo sie bala ze jej tez takie cos zrobia jak naskarzy. Trzeba zaznaczyc, ze nauczyciele nie zareagolwali. Przeciez tam musialbyc halas jak nic, a ta ktora rozbieraji to musiala sie wydzierac. Chyba byly klasy obok. Nikt z nauczycieli nie reaguje... - Wojtek3 - 28-10-2006 15:17 A wczoraj albo 2 dni temu w salce katechetycznej powiesiła sie dziewczyna, ale dlaczego to niewiadomo, zostawiła list pożegnalny, czyli planowała to. A w dalszym ciągu nie rozumiem dlaczego klasa nie zainterweniowała w sprawie koleżanki, możena sobie robić jaja w klasie, ale bez przesady, a jeśli klasa nic nie zrobiła to albo bali sie tych chłopcówm albo byli nie zgrani. Okropne to co się dzieje... - Zashi - 28-10-2006 16:46 Powinni wprowadzic to nad czym mysla w sejmie. Aby takie debile poszly teraz do poprawczaka, a jak skoncza 18 lat to do wiezienia. Powinni ich oskarzyc za nieumyslne spowodowanie smierci czy cos takiego. Co do tej dziewczyny co pisal Wojtek - ona podobno wyslala sms do duzej liczby znajomych, ze chce to zrobic, nikt nie zareagowal. Straszne... - Wojtek3 - 15-11-2006 12:18 No i już po próbnej maturce z pola, jestem jednego pewien a mianowicie tego, że na 100 % nie zalicze tego testu ![]() Jutro angielski i wielki pikuś bo moja kumpela co ma problem ze złożeniem paru zdań, zdała próbny na lekcji także pownnio być lajtowo o Geografii nie mówiąc ... - Seki - 15-11-2006 14:17 Wojtek3 napisał(a):No i już po próbnej maturce z pola, jestem jednego pewien a mianowicie tego, że na 100 % nie zalicze tego testu Mi poszło tak sobie, ale raczej na pewno to zalicze, pytania były takie sobie, a co do wypracowania to poszło mi całkiem nieźle ![]() Mój plan jest identyczny do twojego, jutro angol a w piątek gefa ![]() Pozdro - maryc - 15-11-2006 19:39 Chyba wszyscy mają takie same terminy, bo mój rodzony też dziś pisał z polaka, a jutro ma angol. On to leży z polaka, ale mówi, że angol to łatwizna. ![]() - Wojtek3 - 16-11-2006 10:05 Dziś matura z angla ![]() ![]() ![]() - Zashi - 16-11-2006 21:01 Co do trzeciogimnazjalistow: wiecie na jaki kierunek chcecie isc po gimie? Ja chyba wybiore sie na matematyczno-informatyczny. I matematyka i informa to dosyc proste rzeczy, wiec problemu nie powinno byc. Juz mam paczke kilku osob, ktore tez ida na ten sam kierunek do tej samej szkoly wiec powinno byc fajnie. - Pejter - 16-11-2006 22:05 Zashi napisał(a):informa to dosyc proste rzeczy, wiec problemu nie powinno byc. Pójdziesz na ten kierunek to zobaczysz, jak naprawdę wygląda informatyka. Ja na takim nie jestem, ale mój brat jest i można powiedzieć, że "przez niego" zrezygnowałem, bo uznałem, że się do tego nie nadaję. Radzę ci się dobrze zastanowić nad tym wyborem i popytać, jak wygląda nauka prawdziwej informatyki. - Kuba_^^ - 16-11-2006 22:35 Zashi napisał(a):Co do trzeciogimnazjalistow: wiecie na jaki kierunek chcecie isc po gimie? Ja coś myślę o technikum gastronomicznym. Dokładnie nie wiem, czy barman, kucharz, czy też nawet kelner, czasu mam jeszcze do na mysłu, chociaż go już jest co raz mniej. Obecnie dla mnie są ważniejsze oceny no i skupiam się na tym, aby dobrze poszedł mi egzamin gimnazjalny ![]() - Stojkovic - 17-11-2006 10:32 Ciekawe czy znalazłby się taki co by poszedł na takie studia jak ja ![]() ![]() - Wojtek3 - 17-11-2006 12:00 Kuba napisał(a):Ja coś myślę o technikum gastronomicznym. Dokładnie nie wiem, czy barman, kucharz, czy też nawet kelner, czasu mam jeszcze do na mysłu, chociaż go już jest co raz mniej. Obecnie dla mnie są ważniejsze oceny no i skupiam się na tym, aby dobrze poszedł mi egzamin gimnazjalny Nie wiem co każdy myśli idąc na technika. Uczysz sie 4 lata, musisz zdac mature, 3 przedmioty i dodatkowo na koniec w wakacje zdac technika z całych 4 lat na 75 % po czym masz kwalifikacje i możesz iść na sklepowego ustawiać na półkach żywność ... chyba, że chcesc isc potem na studia, ale nie lepiej liceum profilowane albo ogolniak i miec tylko 3 lata i maturke. Troche bezsensu te technika, ciesz sie ze tam nie poszedłem ... A dzis maturka z gery, nie było trudne, choć niektore pytania przyprawiły mnie o ból głowy. Nie zrobiłem dwoch zadan z liczeniem bo jeszcze tego nie cwiczyłem. Mysle, że zalicze tą maturke choć jak nie to nic sie nie stanie po to jest próbna, ale jestem dobrej myśli. Nieźle mozna bylo lać wode ![]() - Kuba_^^ - 17-11-2006 13:05 Wojtek3 napisał(a):Nie wiem co każdy myśli idąc na technika. Uczysz sie 4 lata, musisz zdac mature, 3 przedmioty i dodatkowo na koniec w wakacje zdac technika z całych 4 lat na 75 % po czym masz kwalifikacje i możesz iść na sklepowego ustawiać na półkach żywność :shock: Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że jest tak wszystko poukładane. Zresztą, przyjdzie czas i będę się wszystkiego dowiadywał, albo mi pomożesz Wojtek 8) ![]() - Wojtek3 - 17-11-2006 13:32 Kuba napisał(a):Szczerze mówiąc nie wiedziałem, że jest tak wszystko poukładane. Zresztą, przyjdzie czas i będę się wszystkiego dowiadywał, albo mi pomożesz Wojtek Wszystko też zależy od tego czy bedziesz miał dobre świadectwo czy nie, bo jak bedziesz miał średnią 4,3 to możesz spokojnie iść do profilowanego, coś ok 4,5 w góre ogólniak. Wszystko też zalezy od tego czy planujesz studia na przyszłość bo jak nie to lepiej pomęczyć sie w technikum i pracowac w sklepie, piekarnii, banku czy na kuchni. Ale za marne grosiki polskie ? Nieee. Juz lepiej isc do zawodówi, zrobic zawód i jechac za 15 euro na godzine na zachód, bo tam cenią zawód, nie to co w Polsce. Jak co Kuba to pytaj, pomoge ![]() |