![]() |
Anderson Luis de Abreu Oliveira - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2006/2007 (/forumdisplay.php?fid=34) +---- Wątek: Anderson Luis de Abreu Oliveira (/showthread.php?tid=443) |
- Ciampel - 24-11-2007 09:31 Pejter napisał(a):Tylko ktoś kto robi tysiące sztuczek i strzela mnóstwo goli może zostać najlepszym piłkarzem turnieju? Z reguły tak właśnie jest, że największy drybler dostaje wszelkie nagrody, a umożliwia mu to tylko mrówcza praca kolegów, której w takich sprawach się raczej nie docenia Anderson gra u nas ledwie 3 miesiące, ma jeszcze wiele czasu do pokazania swoich "innych twarzy". Może powołanie znajdzie ostatecznie na bramce, dzięki czemu zmniejszy się konkurencja w środku pola ![]() - Pejter - 24-11-2007 11:37 Ciampel napisał(a):Z reguły tak właśnie jest, że największy drybler dostaje wszelkie nagrody, a umożliwia mu to tylko mrówcza praca kolegów, której w takich sprawach się raczej nie docenia Tak, tylko Pieczarek, pewnie nie oglądając tego turnieju, wyrokuje o tym, za co Anderson dostał tę nagrodę. A może się mylę i oglądałeś? - Pieczarek - 24-11-2007 12:32 Cytat:Tak, tylko Pieczarek, pewnie nie oglądając tego turnieju, wyrokuje o tym, za co Anderson dostał tę nagrodę. A może się mylę i oglądałeś? Oglądałem 2 mecze Brazylii z tego turnieju i grał znacznie bardziej wysunięty niż teraz w MU. - Wojtek3 - 25-11-2007 02:08 Wczoraj Anderson zaczal mecz na lawce rezerwowych, mysle, ze decyzja SAF'a spowodowana byla tym, ze 19-latek ostatnio rozegral bardzo duzo spotkan, wiekszosc w pelnym wymiarze czasowym, stad ta decyzja o lekkim odpoczynku. Jak wiadomo nasz srodek gral padline, szczegolnie Carrick ktory znowu nic na gra na jesien ( rok temu bylo to samo ), Hargreaves cos tam szarpal, ale tez nie na plus. Wejscie Andsrsona dopiero ozywilo srodek, kilka ladnych prostopadlych podan, przerzutow, gdy Scholes wyzdrowieje, a Carrick wroci do pelni sil + Owen, Fletcher i O'Shea, SAF bedzie mial bol glowy 8) - Kuba_^^ - 25-11-2007 02:25 Zdecydowanie Anderson ożywił grę UNITED, tak jak już pisałem w temacie meczowym, może gdyby grał od początku byłoby lepiej, jednak jak już wspomniał Wojtek, miał prawo być zmęczony, a wiadomo, że tak młody zawodnik nie będzie grał non stop. Wczorajszy występ mógł się podobać, oby tak dalej ![]() - Ciampel - 25-11-2007 11:18 Notabene wczoraj Anderson wystąpił w końcu w nieco innej roli niż poprzednio, skoncentrował się na inicjowaniu akcji w środku pola, co wychodziło mu równie dobrze jak destrukcja. Zastąpił Gerarda i początkowo obawiałem się, że zmienimy ustawienie na 3-5-2, ale Hargo zaczął bardziej asekurować tyły. Występ na plus ![]() - Pejter - 27-11-2007 00:24 Pieczarek napisał(a):Oglądałem 2 mecze Brazylii z tego turnieju i grał znacznie bardziej wysunięty niż teraz w MU. W takim razie zwracam honor. Chodziło mi właśnie o potwierdzenie twoich słów. Kolejny bardzo dobry występ Andersona w meczu z Boltonem. Mimo że grał tylko 30 minut, zaprezentował się chyba najlepiej z wszystkich zawodników United. EDIT: Takie wnioski mi się nasunęły po meczu ze Sportingiem: - odbiera jak Hargreaves - przerzuca jak Carrick - rozgrywa jak Scholes ![]() Oczywiście to takie luźnie porównania. Wszystko musi jeszcze dopracować i nabrać doświadczenia, ale naprawdę widzę olbrzymi potencjał. - Marek - 06-12-2007 20:32 Porownania faktycznie luzne, ale jakze trafne :o ! Zgadzam sie w stu procentach. To jak swietnie odbiera pilki nawet najlepszym, a nie tylko ligowym sredniakom pokazal zwlaszcza w meczu na The Emirates, gdzie wedlug mnie gral pierwsze skrzypce w naszej druzynie. Zawodnik bardzo wszechstronny, moze grac i defensywnego pomocnika i ofensywnego. Dysponuje dobrym strzalem, co juz nie raz pokazal, wysmienitym przegladem pola, potrafi zagrac takie pilki, ze wydaje sie to niemozliwe, no i odbior... o tym chyba nie trzeba sie rozpisywac. Mimo mlodego wieku staje sie ostoja lini srodkowej naszej druzyny. Bardzo mnie to cieszy i wrecz boje sie pomyslec jak ten chlopak sie rozwinie pod skrzydlami Fergusona. Bardzo dobry transfer (jak w sumie wiekszosc w tym sezonie). - KanT - 08-12-2007 00:50 Szczerze mówiąc po pierwszych tygodniach pobytu Brazylijczyka na OT miałem wątpliwości co do jego umiejętności. W miarę upływu czasu pokazywał jednak swoją grę z dobrej strony, by w końcu godnie zastąpić kontuzjowanego Scholesa. Dzisiaj miałem przyjemność ( Ciamp ![]() ...Gdyby tak jeszcze zaczął strzelać :roll: - Kuba_^^ - 08-12-2007 01:24 KanT napisał(a):..Gdyby tak jeszcze zaczął strzelać Kancik, od strzelania w UNITED są inne osoby, Anderson jest głównie od rozgrywania i odbioru piłki, więc on nie powinien się zbytnio martwić i my też, że nie strzela bramek. Oczywiście, miło by było oglądać, jak Brazylijczyk strzela fantastyczne bramki, chociaż moim zdaniem on ich dużo nie będzie zdobywać, no chyba, że w przyszłym sezonie ![]() - Grzeho - 08-12-2007 09:53 Kuba_^^ napisał(a):Kancik, od strzelania w UNITED są inne osoby, Anderson jest głównie od rozgrywania i odbioru piłki, więc on nie powinien się zbytnio martwić i my też, że nie strzela bramek. Oczywiście, miło by było oglądać, jak Brazylijczyk strzela fantastyczne bramki, chociaż moim zdaniem on ich dużo nie będzie zdobywać, no chyba, że w przyszłym sezonie Dokladnie, najwazniejsze zeby przede wszystkim dobrze rozgrywal, podawal, gral w odbiorze, bramki rowniez sa wazne, ale nie najwazniejsze dla pilkarza na jego pozycji. - KanT - 08-12-2007 11:07 Kuba_^^ napisał(a):Kancik, od strzelania w UNITED są inne osoby, Anderson jest głównie od rozgrywania i odbioru piłki, więc on nie powinien się zbytnio martwić i my też, że nie strzela bramek. Oczywiście, miło by było oglądać, jak Brazylijczyk strzela fantastyczne bramki, chociaż moim zdaniem on ich dużo nie będzie zdobywać, no chyba, że w przyszłym sezonie Jeśli typujemy go na następcę Scholesa to myślę, że raz na kilka meczów mógłby coś trafić, bo jak powiedział Fergie, Paul gwarantuje te kilka, kilkanaście bramek w sezonie. Chociaż jak sam przyznałeś ma do tego jeszcze czas. Co do jego zadań na boisku, to ja odnoszę wrażenie, że ta pozycja, na której stoi teraz i zadania odbioru i rozgrywania przejął z konieczności, a że sie sprawdził to już inna bajka... :wink: - Gracek_11 - 09-12-2007 15:26 Wczoraj rozegrał chyba jeden z najsłabszych spotkań meczów w barwach United, ale mimo to, gdy w 60' schodził do szatni dostał owacje na stojąco. Widać, że zaskarbił już sobie sympatię kibiców na Old Trafford. W przyszłości może być już tylko lepiej. - WoLaK - 09-12-2007 15:30 Wczoraj caly zespol zagral przecietne spotkanie,ale uwazam ,ze akurat Anderson byl wyróżniająca sie postacia.Wystep Brazylijczyka jak najbardziej na +. - WoLaK - 17-12-2007 09:28 To mi sie podoba.Walczy do upadlego i nikomu nie odpuszcza ! ![]() ![]() Nie przestraszyl sie nawet wtedy gdy Gerrard chcial go ugryzc ![]() ![]() |