![]() |
Bundesliga - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Bundesliga (/showthread.php?tid=560) |
Re: Bundesliga - Kwas - 28-03-2010 11:29 <a class="postlink" href="http://www.mysoccerplace.net/video/hertha-vs-dotmund-highlights-0-0-mar-27-2010">http://www.mysoccerplace.net/video/hert ... ar-27-2010</a> Uznalibyście tego gola Gekasa ? Bo tak, w momencie zagrania z własnej połowy Grek był na spalonym, ale potem już rozpoczęła się inna akcja, Borussia miała piłkę, a dokładnie Santana. Tak się zastanawiam, dlaczego arbiter, jeśli już uznał spalonego, tak późno zagwizdał, przecież Gekas nie mógłby znajdować się na ofsajdzie, w momencie podania przez Santane. Re: Bundesliga - michal85 - 28-03-2010 13:21 Nie uznałbym. Zresztą niemal identyczna sytuacja była we wczorajszym meczu z Boltonem. Wtedy sędzia poczekał z odgwizdaniem spalonego do chwili, kiedy Portugalczyk wywalczył piłkę. W momencie podania napastnik Herthy był na spalonym i nadal uczestniczył w grze. Sędzia nie chciał przerywać gry(i bardzo dobrze), ale był do tego zmuszony w momencie kiedy zawodnik będący na spalonym wywalczył piłkę. Re: Bundesliga - Foster - 16-04-2010 21:45 Jeszcze parę słów a pro po meczu Koln 2-0 Bochum. Otóż od dobrych kilku meczy w pierwszym składzie gospodarzy występuje młody Polak Adam Matuszczyk. Podobnie jak Podolski urodził się Gliwicach i podobnie jak w dzieciństwie wyjechał do Niemiec. Różnica jest jednak taka, że Adam chce grać dla Polski i gra (w młodzikach chyba U-21). Dlaczego piszę o tym zawodniku? Piszę, ponieważ parę dni temu czytałem wypowiedź prezesa klubu, w której bardzo chwalił młodego Polaka i wyjawił, że teraz nie pamiętam dokładnie kiedy, ale rok czy dwa lata temu Matuszczykiem interesowało się United. Złożyliśmy nawet ofertę jednak Adam po namowie prezesa i trenera pozostał w Niemczech. Wydaję mi się, że młody dobrze zrobił. Polecam uważnie śledzić jego karierę gdyż świetnie sie zapowiada. W tym sezonie przebojem wdarł się do pierwszego zespołu i jak już wcześniej pisałem od dobrych kilku meczy gra w pierwszej "11". Matuszczyk to środkowy pomocnik, który bardzo dobrze radzi sobie zarówno w ofensywie jak i w defensywie. Dobra technika, świetny przegląda pola. W jego grze widać ogromny spokój i pewność siebie, mimo, że chłopak ma jeśli dobrze pamiętam 19 czy 20 lat. Do tego jest bardzo skromny. Będą z niego ludzie. Re: Bundesliga - Czary - 16-04-2010 21:48 Do tego w ostatniej kolejce zdobył 2 bramki dla swojego klubu. Regularne występy w Bundeslidze powinny dać dużo do myślenia Smudzie, który mógłby sprawdzić tego zawodnika nawet w pierwszej reprezentacji. Boję się tylko, że Niemcy mogą nas uprzedzić i "sprzątnąć" nam tego utalentowanego zawodnika. Re: Bundesliga - Foster - 17-04-2010 10:56 Cytat:Boję się tylko, że Niemcy mogą nas uprzedzić i "sprzątnąć" nam tego utalentowanego zawodnika.Akurat w tym przypadku nie żadnych obaw. Adam jasno deklaruje chęć gry dla Polski, wykluczając zarazem grę w rep. Niemiec. Smuda już na Azje chciał go powołać, ale Koln się nie zgodził. Wydaje mi się, że przy okazji najbliższych meczy rep. Polski Matuszczyk dostanie powołanie. Re: Bundesliga - Matti888 - 18-04-2010 17:08 Wczoraj Bayern Monachium pokonał na Alianz Arena Hanover aż 7:0. Bramki strzelali: po dwie Olic, Muller, a hattricka ustrzelił Robben. Lyon, który gra z Bawarczykami w Champions League zremisował z Bordeaux 2:2. Re: Bundesliga - panopticum - 20-05-2010 11:45 St. Pauli wraca do Bundesligi ![]() Cytat:Na ten klub wpływ mieli marynarze wracający z zamorskich rejsów do dzielnic czerwonych latarni, "The Beatles" grający w lokalnych pubach zanim stali się sławni i Turecka Republika Północnego Cypru, która wygrała na stadionie Millerntorn alternatywne mistrzostwa świata. FC St. Pauli - duma grzesznej dzielnicy Hamburga - na 100-lecie klubu awansowała do Bundesligi. Strzeżcie się piratów!<a class="postlink" href="http://www.sport.pl/pilka/1,65081,7907099,Piraci_znow_w_Bundeslidze_.html">http://www.sport.pl/pilka/1,65081,79070 ... idze_.html</a> Re: Bundesliga - dsw_MUszyna - 20-05-2010 13:00 Pierdoleni komuniści, ale o tym już na sporcie nie napisali... :/ Niemniej jednak dostarczą nam kilka ciekawych opraw :twisted: Re: Bundesliga - panopticum - 20-05-2010 13:38 dsw_MUszyna napisał(a):Pierdoleni komuniści, ale o tym już na sporcie nie napisali...Whatever. W czym to przeszkadza? Re: Bundesliga - dsw_MUszyna - 20-05-2010 15:08 Pisząc dość obszerną jak na sport.pl notkę na temat historii i dewiacji wiążących się z St Pauli, nie wspomnieli o tym ani słowem, no ale to wybiórcza więc nie dziwota. Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki, a ja jak patrzę na imbecyli machających flagami z Che to nie że mi chce się rzygać, to moim rzygom chce się rzygać. Re: Bundesliga - panopticum - 20-05-2010 15:34 Mnie to tam śmieszy, jak sobie pomyślę, że część z nich Che Guevara by pewnie postawił pod ścianą jako burżujów. Re: Bundesliga - Lisu - 18-10-2010 13:20 Jestem niezwykle zaskoczony początkiem sezonu w Bundeslidze. . Kto by przypuszczał, że - ni z czego ni z owego - Mainz wygra siedem pierwszych meczy. Również wysoko jest beniaminek St.Pauli. Muszę przyznać, że poziom jest niezwykle wyrównany. Każdy jest w stanie wygrać z każdym. Można rzec, że zanika system podziału na dobre drużyny i te słabsze. W ostatnich latach kandydatów do tytułu jest więcej niż kandydatów do spadku. Fajnie się ogląda te mecze. ![]() Re: Bundesliga - Czary - 18-10-2010 16:15 A o Borussi nic? Dortmund na 8 spotkań wygrał 7 i również notuje idealny start. To może być taki sezon jak jest co 2/3 lata, gdy wyskakuje jakiś zaskakujący zwycięzca (Wolfsburg, Stuttgart). Re: Bundesliga - Adis - 18-10-2010 16:32 A propos Stuttgartu, są swego rodzaju ciekawostką w tym sezonie- ostatnie miejsce w tabeli, zaledwie 4 zdobyte punkty, wygrali jeden mecz w ciągu tych ośmiu dotychczasowych kolejek, ale za to w jakich rozmiarach - 7:0 z Mönchengladbach. Re: Bundesliga - Jaroldz - 18-10-2010 19:36 Mnie najbardziej cieszy bardzo dobra postawa St. Pauli. Po 8 kolejkach zajmują świetną 6 pozycję z dorobkiem 13 punktów. Wielkie brawa dla "Piratów". Na razie na pierwszym miejscu jest Borussia i powiem szczerze, że chciałbym, aby ekipa z Dortmundu zdobyła w końcu mistrzostwo. Zasługują na to. |