Redcafe.pl - Manchester United Forum
Filmy - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Na luzie (/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Dział: Offtopic (/forumdisplay.php?fid=18)
+---- Dział: Kino i TV (/forumdisplay.php?fid=28)
+---- Wątek: Filmy (/showthread.php?tid=67)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

Re: Film - matys - 07-07-2008 21:26

http://www.youtube.com/watch?v=YsGkHts2Qgo&feature=related Ale tak jak mówie ze słuchawkami! Bo na głośnikach się traci tak z połowę tego efektu.
Cytat:Godzina szatana czyli 3.15 w nocy, przeciwieństwo godziny śmierci Jezusa.

Według niektórych moich znajomych o tej porze (jeśli już przyszło nam nie spać) mogą zdarzyć się różne dziwne rzeczy...Jedna koleżanka nawet stwierdziła,że jeśli już mieliśmy nieszczęście się obudzić o tej godzinie to należy gorąco modlić się do Boga o szybki sen i spokojną noc.Jeszcze inni twierdzą,że 3.15 to pora wzmożonej aktywności zła.

A co wy na to?
Kurwa mać! Takie coś znalazłem na jakimś forum Sad Czyli nie trzecia, no kurwa bez jaj!

Ja sie będe trzymał tego, ze 3, a więc Miko już ci tłumaczę. 3 bo ta godzina jest uznawana za godzinę cudów i o tej godzinie zmarł Jezus. Drugi powód, to trzy osoby boskie.

Re: Film - Anirin - 07-07-2008 21:36

Hehehe mi ok. godziny 3:15 w nocy pika budzik, który znajduje się gdzieś w mojej szafce, ale za cholerę nie mogę go znaleźć. Jakie jaja. xd

Re: Film - Tomassen - 07-07-2008 21:53

Chrystus umarł o trzeciej. I odwrotność to 3, ale rano Tongue Wtedy budzą się demony i mają największą aktywność.

Kisia92 napisał(a):Najlepsze jest to że wiele osób ogląda ta Emily na religii^^ Ja bym chyba umarła wtedy.

Jeszcze nigdy nie miałam takiego stracha na horrorze, a trochę sie ich przewinęło.

Taa, my oglądaliśmy na KSM-ie na projektorze. Najlepsze było jak ona leżała tak wykrzywiona, tu zbliżenie na nią i nagle się poruszyła i wszyscy od razu podskoczyli. Albo siedzimy wpatrzeni w ciemności w ekran a ksiądz w ręce klasnął :|

mateksa napisał(a):nastawił jej w budziku na trzecią, otworzył okno, drzwi na oścież, zdjął krzyżyk ze ściany i położył na środku pokoju, a w miejsce krzyża powiesił pacynkę

Idiota :|

Re: Film - Miko - 07-07-2008 22:11

mateksa, ja wiem o tym. Kolega mi to tłumaczył podczas filmu. Widzę, że film 'cieszy' się dużo popularnością wśród użytkowników tego forum Smile

Re: Film - Rafcio - 07-07-2008 22:19

Ale ten film jest dość mocno komercyjną wersją Wink Nie wszystko jest tam na faktach. (Tłumaczył na to ojciec na religi). Wersja całkowcie niekomercyjna i oparta na faktach jest do obejrzenia na googlevideo, była też puszczana przed wielkanoca w TVP.

Tylko, że takich efektów jak w EER tam nie ma Wink Ale jak ktoś chce to poszukam linków do tego i zarzuce jutro Wink

Ja tego nie oglądałem bo mi sie nie chciało a o wersji w TV nie wiedziałem. Za to z opowiadań kolegi czy ojca bardzo fajny film Wink

(zakonnik mnie religi uczył dlatego tak ojciec pisze Wink )

Re: Film - Kisia92 - 07-07-2008 22:23

Cytat:Bobek (9031510)

a tu masz do obejrzenie dokument zrobiony przez TVP o tej babce <a class="postlink" href="http://pl.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw">http://pl.youtube.com/watch?v=BlhFK2Gc1Nw</a> (tam z boku kolejne czesci)
Może to o to chodzi, koleś mi dzisiaj to wysłał jak mój opis zobaczył^^

Skończyłam oglądać i powiem, że jak już sie to skończyło to stracha nie mam, ale podczas filmu, jak te egzorcyzmy trwały to siedziałam pod kocem^^

Re: Film - matys - 07-07-2008 22:25

Tomassen napisał(a):Idiota :|
Przejebane, miał u starych strasznie. I wiesz, tłumaczyli jej, ze się brat wygłupił, ze to był kawał, ale nie pomogło. Ona dalej żyje tym, ze coś w tym pokoju było :roll: Doszło do tego, ze ona sama w domu nie zostanie, a do domu nadrabia 1,5 km drogi, żeby przez las(pare drzew i krzaków) tylko nie iść. 16 lat ma i troche jej to zjebało psychikę.

I żeby nie było offtopa, to powiem wam, że Lejdis to gówno jest a nie film. I o ile, na Testosteronie można się było pośmiac, to tutaj ze słabej komedii, zrobili na końcu romansidło. Nie oglądać!

Edit: Tu macie to o czym mówi Rafcio :arrow: Egzorcyzmy Annelise Michel.

Kod:
http://rapidshare.com/files/102553207/Egzorcyzmy.Anneliese.Michel.part1.rar
http://rapidshare.com/files/102555082/Egzorcyzmy.Anneliese.Michel.part2.rar
http://rapidshare.com/files/102555122/Egzorcyzmy.Anneliese.Michel.part3.rar

Ściągnijcie, choćby temu, żeby się przekonać, czy dacie radę to obejrzeć. Masa ludzi rezygnuje w momencie, gdy puszczają te głosy z taśmy.

Re: Film - Anirin - 07-07-2008 22:38

mateksa napisał(a):I żeby nie było offtopa, to powiem wam, że Lejdis to gówno jest a nie film. I o ile, na Testosteronie można się było pośmiac, to tutaj ze słabej komedii, zrobili na końcu romansidło. Nie oglądać!

Z Lejdis jest taki problem, że jest dobrze zagrany, ale ma kiepski scenariusz. W sumie podobnie było z Katyniem, który jest beznadziejny, a przyczepić się można w sumie tylko do Ostaszewskiej, bo oprócz Stenki i Chyry nikt nie miał roli, w której można było coś pokazać, a akurat oboje zagrali to dobrze.

Re: Film - elmaggico - 08-07-2008 09:25

Skoro mowa o horrorach, to ja się bez wątpenie najbardziej bałem na hiszpńskim "Rec" (u nas do kin wchodzi gdzieś w sierpniu).
Film jest genialnie zrobiony, ale to głównie zasługa tego, że jest pokazany poprzez zwykłą przemysłową kamerę( tak jak Blair Witch..).
Naprawde polecam, przejebany film, w pozytywnym tego słowa znaczeniu Wink

Re: Film - panopticum - 08-07-2008 09:34

Na "Egzorcyzmach Emily Rose" w ogóle się nie bałem i nie miałem żadnych pofilmowych schiz. Nawet mimo tego że z nami oglądał kolega, który jest oblatany w kościelnych sprawach, zna paru egzorcystów i dopowiadał to i owo. Takie tam. Może źle to oglądaliśmy, ale nie przypominam sobie żebyśmy sobie robili z tego filmu brechty.

Co to są te "Egzorcyzmy Anelisse Michel"?

Naprawdę straszny horror to azjatycki (nie pamiętam z jakiego kraju) "Shutter". Oglądałem z siostrą parę lat temu i momentami darliśmy się ze strachu. <hahaha> Świetny film. A zakończenie... tchnienie lodowatej grozy, naprawdę świetny horror.

Re: Film - Kisia92 - 08-07-2008 09:47

Cytat:Co to są te "Egzorcyzmy Anelisse Michel"?
To jest prawdziwa historia Emily Rose. Dokument. Anelisse to prawdziwa postać, na której bazowano tworząc Emily( w końcu to film na faktach).

Re: Film - panopticum - 08-07-2008 10:01

A to chyba obejrzę. Może być ciekaweSmile.

Serio przestraszyć może jeszcze pierwsza część "Evil Dead". Efekty specjalne nie są już za specjalne, ale ten film coś w sobie ma. Oglądałem kiedyś (sam) i naprawdę nieźle się wystraszyłem. Dobry film, cała trylogia jest dobra, przechodzi od czystego horroru do czarnej komedii.

Re: Film - panopticum - 21-07-2008 12:32

Obejrzałem te "Egzorcyzmy Anelisse Michel" i nie wiem o co tyle krzyku. Takie sobie. Znamienne jest to że w tym "dokumencie" nie dano wypowiedzieć się psychologom czy lekarzom. Jedyna "opinia lekarska" w filmie pochodzi od gościa, który stwierdził że nie ma sensu podawać środków przeciwbólowych, bo nie działają na demony (czy jakoś tak). Szok :shock: . Tę dziewczynkę trzeba było karmić pod kroplówką, otoczyć opieką lekarską, a nie pozwalać na śmierć z wycieńczenia. <świr>

Re: Film - Tomassen - 01-08-2008 21:15

Harry Potter i Książę Półkrwi - trailer

Powiem tak. Mnie się podoba, warto czekać. Bo chyba gorszy od piątki nie może być Wink

Re: Film - Kisia92 - 02-08-2008 17:44

Trailer świetny, ale przed V tez były niezłe, a film dla mnie to dno.
W moich oczach najlepszą częścią była I i II. Dalsze były juz tak przesadzone, że szkoda słów.