![]() |
Newsy transferowe - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Archiwum ogólne (/forumdisplay.php?fid=32) +---- Wątek: Newsy transferowe (/showthread.php?tid=71) |
Re: Newsy transferowe - Kula - 07-06-2008 11:25 W przypadku skorzystania z prawa Webstera, trzeba zapłacić tylko pozostałe pensje gracza, odstępne nie ma tu nic do rzeczy. Re: Newsy transferowe - sebos_krk - 21-06-2008 15:08 Ciekawy kierunek obrał król strzelców primera division Cytat:Daniel Guiza będzie występował w nadchodzącym sezonie w tureckiej Superlidze. Były już gracz RCD Mallorca zasilił ekipę Fenerbahce Stambuł, co potwierdziły hiszpańskie media. Re: Newsy transferowe - bartez - 22-06-2008 09:51 manusite.pl napisał(a):W Anglii pojawiły się doniesienia o możliwym transferze Piłkarza Roku Ameryki Południowej Salvadora Cabañasa do Manchesteru United. dla mnie to plota jakich wiele w lecie <śpi> Re: Newsy transferowe - Carlito - 22-06-2008 09:55 Kolejny piłkarz południowoamerykański w United? Raczej wątpię. Według mnie będzie to drugi Veron. Wydamy na niego kase, a on się nie sprawdzi w lidze angielskiej i sprzedamy go o wiele taniej do innej drużyny/ligi. Re: Newsy transferowe - Oskar - 22-06-2008 17:35 No, no Barcelona po kupnie Daniego Alvesa, Carcaresa (jakoś tak) sprowadziła Adebayora, który ponoć niebawem ma podpisać kontrakt. A Gregory Coupet wylądował w Atletico! Re: Newsy transferowe - Lukas - 22-06-2008 18:21 Co do Adebayora (o ile to jest prawda) to jestem niesamowicie zaskoczony :shock: Jeszcze jakiś czas temu czytałem jak Togijczyk mówił, że Arsene Wenger może na niego polegać w przyszłym sezonie, a tu proszę proszę. Skoro Arsenal nie potrafi zatrzymać swoim największych gwiazd to na razie mogą zapomnieć o jakichkolwiek triumfach. Re: Newsy transferowe - sebos_krk - 26-06-2008 14:08 Cytat:15. drużyna Ligue 1 potwierdza, że pozyskała 25-letniego reprezentanta Polski Dariusza Dudkę. Dudka podpisał kontrakt na cztery lata. Były już piłkarz Wisły Kraków kosztował Auxerre około 2,5 mln euro. Oba kluby nie chcą ujawnić kwoty transferuA jednak nie serie A. Na pewno dobre miejsce do wypromowania się jeszcze wyżej. Ciekawe jak się ułoży kariera Darka, bo Francja wydaje się niezłym kierunkiem dla takiego piłkarza. To już kolejny polak w klubie z Abbé-Deschamps. Re: Newsy transferowe - BartiMU - 26-06-2008 14:47 Transfery.info napisał(a):Olimpique Marsylia potwierdziła, że osiągneła porozumienie z Olimpiqe Lyonnais w sprawie transferu Hatema Ben Arfa. Wartość transferu nie została podana, ale najprawdopodobniej nie była wyższa niż €20 mln. A pamiętacie jak bylo głośno że jest łączony z United? Możw to i dobrze że nie przyszedł na Old Trafford, choć talentu troche ma. Re: Newsy transferowe - Foster - 26-06-2008 15:02 No to ja zawsze Wisła awansuje do LM....były szumne zapowiedzi że tym razem już napewno się uda, kupimy kilku dobrych graczy i awansujemy. Już to widze. Odszedł Dudka i odchodzi Kokoszka, który skorzystał z tego prawa Webstera (jeśli się pomyliłem to poprawcie) a kupili.... no właśnie nikgo. Dla Dudki Auxerre to dobry klub, nie są najlepsi ale tez nie są najgorsi, typowy średniak. Mysle ze będzie miał szanse dzięki temu transferowi wskoczyć gdzieś jeszcze wyżej. No i nie będzie sam tam w tym klubie, pamietajmy przecież że gra tam Jeleń ![]() Ben Arfa - przyznam się szczerze że jestem zaskoczony, z Lyonu przeszedł do Marsyli a przecież był łączony z wielomo bardzo dobrymi klubami w tym z United jak już wspomniał Barti ![]() Re: Newsy transferowe - panopticum - 26-06-2008 15:16 Kokoszka, z tego co słyszałem, ciągle jest w Wiśle. Już myślałem że w Legii nie będzie żadnych sensownych wzmocnień (łatanie dziury po Rogerze to nie jest wzmocnienie). A okazuje się że kupują jakiegoś młodego napadacza. <a class="postlink" href="http://sport.onet.pl/0,1248675,1776974,wiadomosc.html">http://sport.onet.pl/0,1248675,1776974,wiadomosc.html</a> Podobno jest dobry. Re: Newsy transferowe - Miko - 26-06-2008 16:33 Foster26 napisał(a):Ben Arfa - przyznam się szczerze że jestem zaskoczony, z Lyonu przeszedł do Marsyli a przecież był łączony z wielomo bardzo dobrymi klubami w tym z United jak już wspomniał Barti W Lyonie musiał też walczyć o miejsce w składzie, natomiast OM szukała pomocnika, który załata dziurę po Nasrim (odszedł do Arsenalu). Do Wisły ma wrócić Kosowski. Ten to ma w ogóle karierę ![]() Re: Newsy transferowe - Mata - 26-06-2008 17:01 Ostatnimi czasy Dudka wiązany był z Rzymskim Lazio ale jak to w świecie futbolu bywa nic z tego nie wyszło . Auxerre może wreszcie powalczy w zbliżającym się sezonie powolnymi krokami o cos więcej niż utrzymanie . Na pewno teraz zwiększy się zainteresowanie tą ligą a na bank samym klubem , przecież to już bd drugi polak we Francji i drugi w Auxerre . Może wreszcie wysyłając powołanie Leo dostrzeże Irka Jelenia , chciałoby się powiedzieć wreszcie ale czy do tego dojdzie ... Kokoszka też podobno odchodzi , z drugiej strony ile mógł grzać ławę i czekać uparcie na szanse której nie dostawał . Wybiegając w przyszłość i oceniając szanse Wisły w przejściu el.LM wygląda to gorzej niż źle ... Chwilowo zero wzmocnień (chyba że za takie można uznać rzekomy powrót Kosy) zaś pozbycie się jednego z kluczowych graczy nie napawa optymizmem . Zapewne skończy się jak zwykle , wielka nadzieja a jeszcze większe rozczarowanie ;/ Legioniści zaś trochę zainwestowali kasy w sprowadzenie Maćka Iwańskiego . Chłopak ma nie przeciętne umiejętności jak na Polskie realia , do tego dołączył jeszcze obrońca z Groclinu Kumbev (przeszedł za free) . Może L zyskała pod względem ofensywnym ale na pewno straciła i to sporo w defensywnie , wrócił niestety Astiz do Osasuny ;/ Jeśli chcą zwojować puchar UEFA(czyt.faza grupowa) to muszą nadal szukać wzmocnień albo powtórzyć passe z przed roku kilku zwycięstw pod rząd. Do boju (L)egio! Re: Newsy transferowe - maju - 26-06-2008 17:59 Legia nie próżnuje, a póki co to oficjalna oferta wpłynęłą tylko z Borussi. transfery Legii: -Giza (wykupiony, do tej pory wypożyczony) -Chiniyama (-||-) -Rocki (wolny transfer) -Kumbev (Groclin, 300 tys E) -Iwański (650 tys E, rekord wewnętrzny OE). -Arruabarrena (CD Tenerife, nei pamiętam ceny ![]() Do tego kupiony został 19-letni ukraiński bramkarz (sorry, ale nie pamiętam nazwiska), a na testach są: Serb Dalibor Vaselinović, a także 21-letni obrońca AS Nancy, Yamoudu Camara. Oficjalnie: Dariusz Dudka w Auxerre Kokoszka, póki co, jest piłkarzem Wisły, ale już zapowiedział, że skorzysta z prawa Webstera. Re: Newsy transferowe - Lukas - 26-06-2008 18:06 Szczerze przyznam, iż myślałem, że Dudka trafi gdzieś do Italii, albo Anglii- nic nawet nie słyszałem o zainteresowaniu francuskiej drużyny. Ale skoro wykazali najwięcej determinacji w sprowadzeniu naszego kadrowicza to ok. Na pewno w aklimatyzacji pomoże mu Ireneusz Jeleń ![]() Re: Newsy transferowe - maju - 26-06-2008 18:10 W Auxarre są teżKamil Oziemczuk i Mateusz Szczepaniak. Ten drugi ma 17 lat i pozyskano go z Zagłębia Lubin w tym tygodniu. Ludzie! Wisła przypomniała sobie, że rynek transferowy jest też od kupowania <hahaha> klik! |