![]() |
Premier League 2009/2010 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2009/2010 (/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: Premier League 2009/2010 (/showthread.php?tid=730) |
Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 04-08-2009 19:39 Nie wierz w ploty. Fabregas na ten sezon zostanie, a jeśli nic w tym roku nie wygrają to możliwe, że pójdzie do Barcy bądź Realu. Re: Premier League 2009/2010 - fasol - 04-08-2009 19:47 Faktycznie z tym Fabregasem to raczej plotka, lecz nawet jak zostanie to bez żadnych zbrojeń mogą mieć cieżko z pierwszą czwórką. Nikomu żle nie życzę ale jeszcze tak z 2 urazy podstawowych zawodników i z niewzmocnionym składem mogą mieć gorąco na koniec sezonu, jeśli chodzi o pierwszą czwórkę. Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 04-08-2009 19:49 Sprowadzili Vermaelena, na dniach jest transfer Chamakha, a i okienko nie jest jeszcze zamknięte. Re: Premier League 2009/2010 - Kwas - 05-08-2009 13:59 Dobra, sprowadzili Belga z Ajaxu, ale wszystkim wydawało się, że nie będzie on następcą Toure, tylko zmiennikiem mającym powalczyć o pierwszy skład z Gallasem i właśnie z Kolo. Tak więc, środek obrony, jak i pomocy w dalszym ciągu wymaga wzmocnień. Do tego dodajmy Silvestre'a, który co chwila łapie jakiś uraz, a i formą nie błyszczy, Djourou i Senderos'a, który lada moment ma odejść. Nic, tylko zapłakać <hahaha> Wspomniałem o problemach w pomocy. Mijają dni, mijają tygodnie, a Wenger w dalszym ciągu nikogo nie pozyskał. No chyba, że za transfer uważa powrót Rosicky'ego, w związku z tym nie ma zamiaru podejmować żadnych ruchów... Ale mowa jest o pomocniku o walorach defensywnych. Najlepszą opcją na rynku był Melo, ale działacze Arsenalu przegrali o niego walkę z zarządem Juventusu, który ostatnimi czasy na rynku transferowym, mówiąc delikatnie, nie błyszczy. Wszystko zmierza ku jednemu - wypadnięciu z pierwszej czwórki Premier League. Re: Premier League 2009/2010 - Tomek91 - 06-08-2009 11:55 Richard napisał(a):a Wenger w dalszym ciągu nikogo nie pozyskał. No chyba, że za transfer uważa powrót Rosicky'ego, Cytat:Kolejna przerwa w grze czeka pomocnika Arsenalu Londyn Tomasa Rosicky'ego. Reprezentant Czech, który dopiero co wrócił po osiemnastu miesiącach przerwy, podczas środowego treningu nabawił się kontuzji uda. :lol: Re: Premier League 2009/2010 - RedLucas - 10-08-2009 14:55 Cytat:Michael Ballack przyznał, że "zablokował" Patrice Evrę w meczu o Tarczę Wspólnoty, który został rozegrany wczoraj na Wembley Stadium. Przypomnijmy, że gdy Francuz leżał na murawie to londyńska Chelsea wyprowadzała kontratak, który zakończył się bramką dla 'The Blues'. Dacie wiarę? :shock: Re: Premier League 2009/2010 - dende - 10-08-2009 15:48 Odgwizdać faul? Powinien zostać wyjebany z boiska :evil: Re: Premier League 2009/2010 - Chudy - 10-08-2009 19:14 Nienawidze Ballacka, jest kretynem bez charakteru. Nie ma klasy, szacunku do nikogo, pokazuje to teraz, i ten cyrk z LM, długo by wymieniać. Dobrze że w Anglii gówno wygrał. Re: Premier League 2009/2010 - Czary - 10-08-2009 19:19 I najgorsze, że jest Niemcem. Nie wiem po co ta gadka po meczu. Prawda jest taka, że gdyby nie jego buractwo to byśmy tej bramki nie stracili, a teraz udaje skruchę. Re: Premier League 2009/2010 - Tomek91 - 11-08-2009 09:45 Cytat:- Rozumiem, czemu zadawano pytania, kiedy przeszedłem do City w poprzednim sezonie, ponieważ był tutaj klub, który od wielu lat nie świętował żadnych sukcesów. Mówiono, że przyjechałem tylko z powodów finansowych, że z powodu pieniędzy zapomniałem o moich ambicjach. Powiedziałem wtedy, że podpisałem kontrakt, ponieważ kupiłem wizję tego, że Manchester City stanie się silnym klubem, nie tylko w Anglii, ale i na świecie. Rok temu nikt mnie nie słuchał, ale myślę, że teraz muszą mi wierzyć, po tym co zobaczyli w City. Myślę, że jesteśmy blisko czegoś wyjątkowego. Chcę wygrać ligę w tym sezonie - myślę, że możemy powalczyć o tytuł - powiedział Robinho. Cytat:- Ten zespół może być z siebie dumny za to jak grał w ostatnim sezonie. Możemy trzymać nasze głowy wysoko. W poprzednim sezonie dwukrotnie pokonaliśmy w lidze najlepsze zespoły, Manchester United i Chelsea. Możemy powiedzieć, że mieliśmy za dużo remisów u siebie, ale trzeba wyciągnąć z tego wnioski, ponieważ jesteśmy młodym zespołem. Wierzymy teraz, że możemy pójść za ciosem i osiągnąć to, czego chcemy, ponieważ jest jakoś i jest postęp - powiedział Kuijt klubowemu magazynowi. Wypowiedzi zawodników z City i Liverpoolu. Jak to się przyjęło, nadzieja matką głupich ![]() Cytat:Prawda jest taka, że gdyby nie jego buractwo to byśmy tej bramki nie stracili, a teraz udaje skruchę. Może nie jego buractwo, co brak postawy fair-play zawodników Chelsea, bo gdyby się nią wykazali, to któryś na pewno wybiłby piłkę na aut. Re: Premier League 2009/2010 - michal85 - 11-08-2009 10:06 Nie róbmy z siebie niewiniątek. Pamiętam jak w tamtym sezonie w którymś z meczów na OT strzeliliśmy podobną bramkę. Nikt jednak wtedy z przeciwników pretensji nie miał. Najwięcej zawinił sędzia, który nie był konsekwentny. P Re: Premier League 2009/2010 - fasol - 11-08-2009 10:16 Uważam, że gdyby to piłkarze United wychodzili z tak grożną kontrą, to również pognali by na bramkę przeciwnika. Do piłkarzy Chelsea nie mam pretensji, oprócz Ballacka oczywiście, który zagrał chamsko i z premedytacją, nie patrząc gdzie jest piłka, przyjebał Evrze. Najgorsze w tym jednak to, że sędzia był dobrze ustawiony i nie mógł tego nie widzieć, lecz zabrakło mu zdecydowania. Re: Premier League 2009/2010 - Lasq - 11-08-2009 10:37 michal85 napisał(a):Najwięcej zawinił sędzia, który nie był konsekwentny. P Przyznam, że meczu nie oglądałem jedynie powtórki tej bramki ale to nie było przypadkiem tak, że sędzia zastosował przywilej korzyści ponieważ przy piłce po tym faulu byliśmy my (konkretniej Rooney)? Re: Premier League 2009/2010 - sebos_krk - 11-08-2009 10:44 fidain napisał(a):Michałowi chodziło zapewne o to, że arbiter wcześniej dwukrotnie w podobnych sytuacjach, kiedy piłkarz leżał na murawie, przerywał grę gwizdkiem, a teraz pozwolił grać. Nie ma obowiązku tego zrobić, ale konsekwencji mu zabrakło.michal85 napisał(a):Najwięcej zawinił sędzia, który nie był konsekwentny. P Re: Premier League 2009/2010 - Adis - 11-08-2009 10:49 Sędzia nie zastosował przywileju korzyści, po prostu uznał, że Evra nie był faulowany. Wcześniej gdy na murawie leżał właśnie m.in. Ballack sędzia przerwał grę, w tej sytuacji tego nie zrobił. |