![]() |
Champions League 2009/2010 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2009/2010 (/forumdisplay.php?fid=38) +---- Wątek: Champions League 2009/2010 (/showthread.php?tid=752) |
Re: Champions League 2009/2010 - panopticum - 06-11-2009 18:19 No to było dosyć śmieszne, klepanie w mur poniekąd. Zamiast wycofać piłkę, próbować wyciągnąć graczy, cały czas lecą środkiem, a Messi próbował wbiec z piłką do bramki ![]() Re: Champions League 2009/2010 - Czary - 06-11-2009 19:04 muszeq napisał(a):Warto też wspomnieć o meczu Lyonu z Liverpoolem. Nie ma się co oszukiwać - The Reds zasłużyli na zwycięstwo. Nie grali niczego szczególnego, ale jednak okazje mieli. Lyon może dziękować Llorisowi, który bronił kapitalnie. I to kolejny kandydat na bramkarza, którego chętnie wdziałbym w naszych barwach. Jednak znając życie działacze Lyonu postawiliby zaporową cenę. Warto wspomnieć, że bramkarz ten ma 23 lata. Tym samym Liverpool praktycznie żegna się z Ligą Mistrzów, z czego się niezwykle cieszę. Czy ja wiem, że Liverpool zasłużyli na zwycięstwo. Lyon miał też swoje okazje, chociażby po błędzie Kyrgiakosa i wyjściu sam na sam Lisandro. Re: Champions League 2009/2010 - ArturZ - 07-11-2009 15:55 Czary napisał(a):Czy ja wiem, że Liverpool zasłużyli na zwycięstwo. Lyon miał też swoje okazje, chociażby po błędzie Kyrgiakosa i wyjściu sam na sam Lisandro. Tylko,że Liverpool miał więcej tych okazji.Swoje szanse zmarnował Lucas,Torres,Voronin,Kuyt i Izraelczyk. Re: Champions League 2009/2010 - matys - 24-11-2009 22:56 Co tu dużo pisać: ![]() Głowy do góry, następny sezon należy do Was. :lol: Re: Champions League 2009/2010 - pedro - 24-11-2009 23:18 Ku***, pieknie ![]() Re: Champions League 2009/2010 - sebos_krk - 25-11-2009 10:03 Benitez powie tak. -Spokojnie, w tym sezonie nadrzędnym celem jest mistrzostwo Anglii i na tym od początku się skupiamy. Europejskie Puchary są dla leszczy :lol: Re: Champions League 2009/2010 - maju - 26-11-2009 15:56 Czy w przeciągu ostatnich kilku lat było w LM tak, żeby drużyna mając 11 pkt nie wyszła z grupy? Bo dziś paru sezonowców w klasie próbowałomnie pocisnąć ze wzgledu na wczorajszy mecz. Ja ich skleiłem, że w LM jest reguła, że starczy 10 pkt do wyjścia z grupy. Fan Barcy (taki porządny fan, od 9 lat) zripostował mnie natomiast, ze 4 lata temu PSV miało 11 pkt i nie wyszło z grupy (inna sprawa, że 4 lata temu PSV odpadło w 1/2 finału z Milanem). Zapewne pomylił drużyny, ale było tak? Bo jeśli tak, to nasza sytuacja w grupie najciekawiej się nie klaruje. Post dosyć chaotyczny, ale mam nadzieję, że załapiecie jego istotę ![]() Tutaj bardziej pasuje // matys Re: Champions League 2009/2010 - Kula - 26-11-2009 16:21 Nie zdarzyło się jeszcze żeby drużyna mająca 11 punktów nie awansowała, w poprzednich edycjach Dynamo Kijów, Olympiakos, PSV (10 a nie 11) i Werder odpadały mając 10 pkt. Więc sklejenie nie wyszło ![]() Generalnie chyba z matematyki wychodzi ze mając 11 pkt nie można odpaść. Ale nie chce mi się liczyć. Mu już awans mamy zapewniony. W przypadku gdy drużyny mają po tyle samo punktów decyduje -->superior goal difference from the group matches played among the teams in question; Jeśli przegramy mecz z Wolfsburgiem a CSKA wygra swój, to i tak awansujemy z drugiego miejsca mając tyle punktów co CSKA ale mając w dwumeczu wynik 4:3. Wystarczy remis byśmy weszli z pierwszego. Re: Champions League 2009/2010 - panopticum - 09-12-2009 00:08 Juve odpada po strasznej żenadzie. Żeby przegrać u siebie 4:1 z Bayernem? Kiedy wystarcza remis do awansu i prowadzi się na początku? Dla mnie to niezrozumiałe. Re: Champions League 2009/2010 - branka - 09-12-2009 00:16 I do tego takimi piłkarzami przegrać... A Chelsea pierwszym składem zremisowała z APOELem ![]() No i warto nadmienić 2 gole i podobno dobra grę Ronaldo. Póki co, to co gra to Real zdobywa gole i wygrywa, poza derby z Barcą. Re: Champions League 2009/2010 - samcro - 09-12-2009 01:06 pan_opticum napisał(a):Juve odpada po strasznej żenadzie. Żeby przegrać u siebie 4:1 z Bayernem? Kiedy wystarcza remis do awansu i prowadzi się na początku? Dla mnie to niezrozumiałe.oglądałem to jednym okiem na sopcaście a nasz mecz na przeglądarce, Diego taką padakę grał że cieszę się że nie gra w MU, ciężko kogoś wyróżnić,tylko Buffona i Treze , nie istnieli przed własną publicznością. Re: Champions League 2009/2010 - sebos_krk - 09-12-2009 09:18 Gra Juventusu przy wyniku 1-2, a później 1-3, gdzie zostawało jeszcze dobre 10 minut pokazała kompletny brak charakteru tego zespołu. Grali tak, jakby już było po meczu. I tutaj trzeba upatrywać przyczyn odpadnięcia z Ligi Mistrzów. Re: Champions League 2009/2010 - Kwas - 09-12-2009 11:34 Z racji tego, że brat jest kibicem Juventusu, a w domu posiadam tylko jedno urządzenie z internetem, byłem skazany na oglądanie meczu w Turynie. Nie kibicuję, ani Juve, ani Bayernowi, ale w tym przypadku, byłem za drużyną z Niemiec. Za bardzo, nie ma się co rozwodzić nad tym meczem, bo dominacja zespołu z Monachium byłą ogromna. Do straty pierwszej bramki gospodarze jeszcze coś próbowali, starali się coś konstruować. A potem totalna masakra. Ile ten Bayern miał miejsca w środku pola, jak swobodnie mógł operować futbolówką... Pomoc Włochów to było wczoraj jedno wielkie bagno, w które można było spokojnie wejść, i na dodatek wyjść z niego [ czyt. stworzyć sytuację ] bez żadnych problemów. Fajnie to wyglądało - Juventus przegrywa, a Bayern cały czas trzyma piłkę, atakuje, strzela na bramkę. Włosi zostali totalnie zniszczeni taktycznie. Spotkanie oglądałem, tylko do momentu, gdy zespół z Turynu, miał za chwilę stracić trzecią bramkę. Transmisja mi padła, a zaraz Gomez zdobył trzeciego gola i było po balu. I tutaj na pewno wielki w tym udział Ferrary. Od początku sądziłem, że nie warto na niego stawiać i jak widać wszystko idzie po mojej myśli. Tacy trenerzy jak on, Maradona, Leonardo, Van Basten, Klinsmann, nie powinni mieć zatrudnienia w żadnym dobrym europejskim klubie, bądź reprezentacji. Re: Champions League 2009/2010 - panopticum - 09-12-2009 11:36 Kwas napisał(a):oc Włochów to było wczoraj jedno wielkie bagno, w które można było spokojnie wejść, i na dodatek wyjść z niego [ czyt. stworzyć sytuację ] bez żadnych problemów.E. To co to za bagno. Re: Champions League 2009/2010 - Kwas - 09-12-2009 11:53 Specjalnie użyłem takiego określenia, bo ono idealnie pasuje do popisów środka pola Juventusu we wczorajszym meczu. Takie to widocznie było słabe bagno, że można było z niego swobodnie wyjść. |