Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - Czary - 28-07-2011 18:36 Smuda nie cofnie mu powołania, nie ma na to szans. Trzeba liczyć na to, że zagra jak ciota i swoją grą przekreśli sobie szansę nawet na grę w Polsce. Partnerzy na pewno pomocni mu nie będą. Dobrze, że chociaż szczery, a nie pierdoli, że brat ojca ciotki jego przyrodniej siostry ma dziadka który był polakiem i że od dawna marzył o grze dla Polski. Re: Reprezentacja Polski - Kwas - 28-07-2011 19:27 Foster napisał(a):no ale jak spojrzeć na inne reprezentacje to mamy to samo (Niemcy, Francja)To nie ma nic do rzeczy, niech se inni robią co im się podoba, ale to nie oznacza, że my musimy robić podobnie. Zachowanie Smudy jest skandaliczne, jego ruchy nie są poparte żadną logiką. Na początku swojej kadencji opowiadał, jak to u niego nie będzie "nowych" Polaków. I mamy po raz kolejny potwierdzenie tych słów. Błazen do potęgi. "Nie obchodzi mnie to, że niektórzy kibice będą na mnie gwizdać. Ci ludzie mają jakiś problem, ale to ich problem, nie mój. Ja dla Polski zostawię na boisku wszystko to, co mogę" Tak, ich problem... Nie wiem jak można być taki ciemny. Re: Reprezentacja Polski - rimas - 28-07-2011 19:41 Porównywanie tej sytuacji do reprezentacji Francji czy Niemiec jest jak najbardziej błędne. Ozil, Boateng, Klose, Tasci, oni wszyscy urodzili się, lub od dziecka mieszkali, w swojej ojczyźnie. Jak to się ma do sytuacji Polańskiego chociażby, o Rogerze czy Arboledzie nie wspominając. Już nawet pal licho gdzie się urodził, gdzie mieszkał, skąd byli jego rodzice. Najważniejsze, aby czuł się Polakiem, nie miałbym nic przeciwko Arboledzie i Polańskim, gdyby oni czuli się Polakami. Ozil mógł urodzić się w Turcji, jego matka mogła być Słowaczką, a ojciec Nigeryjczykiem. Ale on czuje się Niemcem - to jest kluczowe. Re: Reprezentacja Polski - Foster - 28-07-2011 20:16 Kwas napisał(a):To nie ma nic do rzeczy, niech se inni robią co im się podoba, ale to nie oznacza, że my musimy robić podobnie.A czy ja coś takiego napisałem? Re: Reprezentacja Polski - Hubson - 28-07-2011 20:31 Hah nikt sie nie powoluje na Obraniaka bo ten wymiata i jest zdecydowanie najlepszym pilkarzem w kadrze. A nie urodzil sie w Polsce, nie ma rodzicow z Polski tylko jego dziadek nim był. Jednak ja też jestem za Obraniakiem i wolę go zdecydowanie bardziej niż Rogera czy Olisadebe. Słowa "czuję się Polakiem itd" to tylko słowa, ważne by były poparte na boisku. Ludo akurat to robi i cieszę się, że jest częścią kadry. Co do Polanskiego to wolę zdecydowanie Matuszczyka, który też wziął się nagle niewiadomo skąd w kadrze. Re: Reprezentacja Polski - Kwas - 28-07-2011 21:31 Foster napisał(a):A czy ja coś takiego napisałem?A czy ja napisałem, że Ty coś takiego napisałeś ? :lol: Spodziewałem się, że o to się przypierdolisz... Hubercik napisał(a):Hah nikt sie nie powoluje na Obraniaka bo ten wymiata i jest zdecydowanie najlepszym pilkarzem w kadrze.To ja się na niego powołam. W dupie mam takich reprezentantów Polski jak Obraniak. Nie trawie jego obecności w kadrze od dawna. I nic mnie nie obchodzi jak prezentuje się na murawie. Wystarczy ? Re: Reprezentacja Polski - Foster - 28-07-2011 21:45 Kwas napisał(a):Spodziewałem się, że o to się przypierdolisz...Brawo. Jeszcze słówko na temat Smudy. Z początku byłem bardzo zadowolony, że został selekcjonerem, jednak im bliżej Euro tym bardziej mam dość jego dziwacznych wypowiedzi, dziwacznych decyzji... widać, że Franc sam się w tym wszystkim już pogubił. Poleciał Boruc i Żewłakow, grać będzie jakiś Arboleda, a zamiast ogrywać młodych (Borysiuk, Krychowiak, Matuszczyk) stawia na Polańskiego. Re: Reprezentacja Polski - Hubson - 29-07-2011 07:11 Foster napisał(a):Borysiuk, Krychowiak, Matuszczyk Zaraz, zaraz, zaraz. Borysiuk jest poprostu za słaby na kadrę, Krychowiak to jedyne co z nim kojarze to jakaś tam bramka z Brazylią i klub Girondins Bordeaux, ale ostatnio to sama kaszanka. A Matuszczyk jak jest zdrowy to gra. Z resztą mieliśmy mieć tych talentów właśnie na wzór Krychowiaka, Starosty, Króla a tu lipa lipa lipa Re: Reprezentacja Polski - rimas - 29-07-2011 08:34 Krychowiak - 35 meczów w Ligue 2 w ostatnim sezonie. Porównanie do Starosty i Króla jak najbardziej trafne. Re: Reprezentacja Polski - Hubson - 29-07-2011 10:46 Różnica między nimi jest tylko taka, że ten zagrał tych spotkań a reszta nie. Nic z tego i tak nie wynika. Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 29-07-2011 10:50 Niestety, powołanie dostał kolejny cwaniak, który wyczuł, że Euro 2012 może mu pomóc. Cienias zorientował się, że na powołanie do reprezentacji Niemiec może dostać tylko w Football Managerze, to nagle zapałał miłością do Polski. I jeszcze ta jego wypowiedź, że czuje się bardziej Niemcem. Jak do jasnej cholery można powołać takiego człowieka Chciałem Smudę na selekcjonera naszej kadry, ale teraz widać, że Franz się pogubił, bierze każdego do kadry, kto mu się nawinie. Arboleda niestety także niedługo założy biało-czerwoną koszulkę, chociaż ma wyjebane na Polskę. Zależy mu tylko na paszporcie obywatela UE. Re: Reprezentacja Polski - Hubson - 29-07-2011 10:57 Weź mi nie mów o tym Arbelodzie... Koleś coraz częsciej pokazuje, że brak mu klasy sportowca i tyle. Re: Reprezentacja Polski - Foster - 29-07-2011 11:23 Hubercik napisał(a):Borysiuk jest poprostu za słaby na kadrę, Krychowiak to jedyne co z nim kojarze to jakaś tam bramka z Brazylią i klub Girondins Bordeaux, ale ostatnio to sama kaszanka.Zbyt często nie zdarza mi się oglądać Legii, ale za każdym razem gdy widziałem ich mecz Borysiuk był najlepszy na boisku. Poza tym zainteresowanie Udinesse nie wzięło się z kosmosu. Krychowiak w swojej drużynie w Ligue 2 do której był wypożyczony został wybrany zawodnikiem sezon, a teraz jest w kadrze Girondins Bordeaux i będzie grywał w pierwszym składzie, bo klub nie ma funduszy na nowych zawodników. Cytat:Różnica między nimi jest tylko taka, że ten zagrał tych spotkań a reszta nie. Nic z tego i tak nie wynika.:lol: Re: Reprezentacja Polski - Hubson - 29-07-2011 12:03 Wiesz, to samo co o Boyrsiuku można napisać o Wilku z Wisły. No dobra, może Krychowiak jest coś wart, zobaczymy czy się przebije do Żyrondystów, jeżeli tak to może i zaistnieje, ale na ten moment nie dziwi jego brak w kadrze. Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 29-07-2011 12:06 Krychowiakowi może pomoże nowy trener, który pracował w Sochaux i ponoć lubi stawiać na młodych piłkarzy. Jednak jeśli w nadchodzącym sezonie chłopak nie przebije się do składu Żyrondystów, powinien przemyśleć transfer definitywny do jakiegoś słabszego klubu, albo nawet powrót do Polski. |