![]() |
Reprezentacja Polski - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4) +--- Wątek: Reprezentacja Polski (/showthread.php?tid=65) |
Re: Reprezentacja Polski - Mata - 06-09-2011 22:58 Obraniak ostatnio gra mega padakę, dla mnie nie ma się nawet nad czym zastanawiać. Re: Reprezentacja Polski - Hubson - 06-09-2011 23:04 Ale to jest taki zawodnik który jednym zagraniem może stworzyć taką sytuację, że głowa mała. A jak zamierzasz to podważać to odsyłam do meczów Lille z tamtego sezonu. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 06-09-2011 23:08 <śpi> Re: Reprezentacja Polski - Kosma - 06-09-2011 23:08 Hubercik napisał(a):Ale to jest taki zawodnik który jednym zagraniem może stworzyć taką sytuację, że głowa mała. A jak zamierzasz to podważać to odsyłam do meczów Lille z tamtego sezonu.A ja odsyłam Capello do meczów Owena w Liverpoolu... Niestety, Obraniak kichę pokazuje, więc po cholerę go wciskać, bo kiedyś coś tam może pokaże. Szału nie ma, ale na jego pozycję znajdą się inni ludzie, a jak trochę odpocznie od pierwszego składu, to przeca nie zapomni jak się kopie piłkę z tymi chłopakami. Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 07-09-2011 08:57 Mecz fajny, byliśmy blisko wygranej, ale znów zabrakło kilku sekund. Kapitalny mecz rozegrał Szczęsny. Nie lubię go, ale muszę mu oddać to, że jest naprawdę świetny. Gdyby nie on, to wczoraj Niemcy wpakowaliby nam 3-4 bramki więcej. Podobał mi się także Perquis, który poza jednym katastrofalnym błędem, co mogło się skończyć straconym golem, zagrał dobre zawody. Murawski i Lewandowski. Ich także trzeba pochwalić, bo zagrali naprawdę bardzo dobrze. Widać, że Lewy gra już jakiś czas w niemieckiej lidze i nabrał obycia. Potrafił przytrzymać piłkę. Brożek także dał świetną zmianę i chciałbym,aby w końcu Smuda grając ze słabszym rywalem, wystawił zarówno Lewego jak i Brożka. Raz obaj panowie przebywali razem na boisku i ich współpraca wyglądała świetnie. Szkoda, że Smuda marnuje taki potencjał. Teraz o tych, którzy zawalili mecz. Głowacki- kilka błędów, jeden katastrofalny. przez niego był rzut karny, zasłużenie wyleciał z boiska. Peszko- niech odpocznie od reprezentacji. Żałosny mecz w jego wykonaniu. Wczoraj pewnie nawet jakby miał pustą bramkę i stał 5 metrów przed nią, to też by nie trafił. Wawrzyniak- Legia traci bramki, kiedy rywale idą jego stroną i wczoraj także dał dupy. Jak to jest nasz najlepszy obecnie lewy obrońca, to tylko można usiąść i płakać... Kibice na początku byli żałośni, kiedy Lahm czytał coś o Fair Play. Aż musiał przerwać. Normalnie wstyd. Re: Reprezentacja Polski - RedLucas - 07-09-2011 14:40 Z jednej strony mieliśmy masę szczęścia i mega bramkarza, bo w przeciwnym razie Wojtek mógłby nie wrócić przed piątą. Z drugiej - też mieliśmy wiele dobrych sytuacji, które powinniśmy wykorzystać. Ta nasza gra do przodu naprawdę wygląda fajnie, widać ogromny postęp w porównaniu do tego, co było na początku. Niestety, cały czas cuda dzieją się w obronie. Aczkolwiek nie było Piszczka no i Boenisha (czy jak to tam się pisze), którzy są graczami o klasę lepszymi od tych, którzy wczoraj zagrali na ich pozycjach. Po Perquisie widać, że ten facet da nam spokój w obronie i tak naprawdę brakuje nam tylko partnera dla niego. A Peszko od lat jest dla mnie nieporozumieniem, on może do Jagi by się nadawał, nic więcej. -----------------Szczęsny------------------ -Piszczek---?---------Perquis------Boenish ---------Murawski/Polański---Dudka-------- --Kuba------------Lewy--------Mierzejewski --------------------Brożek------------------ Ja bym tak to widział i szczerze nie mam żadnych obaw względem tego ustawienia. Muraś i Dudka to typowe DMy, Lewy lubi grać naprawdę głęboko i potrafi kreować tą grę, a Obraniak jest obecnie daremny, więc na lewym zagrałby Mierzej. Do mnie nie docierają argumenty, że to ustawienie jest zbyt ofensywne, bo dla mnie pod względem gry w obronie prezentuje się ono tak samo, jak wczorajsze. Czy Adrian naprawdę tak bardzo udziela się w destrukcji? No nie, czasem dołączy się do pressingu, a tak to raczej zajmuje się grą do przodu. Dwaj tak mocno defensywni gracze w środku pola naprawdę wystarczą, nie przesadzajmy z tym murowaniem własnej bramki. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 07-09-2011 14:59 Może by tak najpierw Boenish wyleczył kontuzję i wywalczył ponownie miejsce w Werderze :? Dla przypomnienia dodam, że Brema pozyskał Lukasa Schmitza i wypożyczył kolejnego lewego obrońcę 8-) Cudem będzie jak załapie się na euro, ale z Dyzmą jest wszystko możliwe. Re: Reprezentacja Polski - panopticum - 10-09-2011 12:58 Tak sobie pomyślałem, że ten remis to najlepszy wynik. Nie tylko dlatego, że sprawiedliwy. Zwycięstwo spowodowałoby niepotrzebne nadmuchanie balonika z napisem "jesteśmy najlepsi". A nie jesteśmy. Na pewno dwa gole podbudowały nastroje wystarczająco, tak samo jak ładna gra. Pierwsza w historii wygrana z Niemcami nie powinna też być w sparingu. To musi być rozgrywka toczona przy wtórze burzy z piorunami i godna legendy meczu na wodzie. No i o stawkę i nie z Niemcami B. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 21-09-2011 21:23 <a class="postlink" href="http://www.weszlo.com/news/7884-Jak_Izrael_przegrywal_mecze_a_Maor_Melikson_zmienial_zdanie">http://www.weszlo.com/news/7884-Jak_Izr ... ial_zdanie</a> kiedy ten cyrk się skończy :plask: Człowieka kiedyś ściskało z emocji przed meczem reprezentacji. A teraz? Powoli czas sobie dać spokój i czekać na lepsze czasy. Polska kadra na Euro 2012: - Gib mir den Ball! - Quoi?! La balle?! - Den Ball - Podaj mu *****! - געבן אים דעם פּילקע <ściana> Re: Reprezentacja Polski - Jaroldz - 22-09-2011 11:38 Kabaret, a nie Reprezentacja Polski. Bierzemy ludzi do kadry z całego świata, którym nie powiodło się w swoich krajach, a teraz udają, jak to im zależy na biało-czerwonych barwach. Taki Melikson jeszcze niedawno mówił, że chce grać dla Izraela, a nie dla Polski, a teraz nagle zmienił zdanie, kiedy jego kraj nie ma szans na wejście do Euro. Mam gdzieś taką reprezentację... Niech jeszcze Mańka Arboledę sobie do kompletu wezmą. Re: Reprezentacja Polski - RedLucas - 22-09-2011 17:59 Strasznie boli, że tak się ośmieszamy, jako naród. Naprawdę wolałbym dostać po dupie na tym Euro, ale mieć możliwość być jakoś emocjonalnie związanym z tą drużyną. Re: Reprezentacja Polski - Adis - 05-10-2011 19:42 ![]() Trafiony, zatopiony. :lol: :lol: :lol: Re: Reprezentacja Polski - Mata - 08-11-2011 19:04 ![]() next: ![]() Re: Reprezentacja Polski - kojot - 08-11-2011 19:10 Gdzie jest ORZEŁ!? Chujnia, a nie koszulki. Re: Reprezentacja Polski - Mata - 08-11-2011 19:14 <a class="postlink" href="http://www.weszlo.com/news/8436-Oglaszamy_konkurs_Przebij_PZPN_wymysl_koszulke_MULTI-KULTI_na_Euro_2012">http://www.weszlo.com/news/8436-Oglasza ... _Euro_2012</a> |