![]() |
Pre-season Tour 2011/2012 - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2011/2012 (/forumdisplay.php?fid=48) +---- Wątek: Pre-season Tour 2011/2012 (/showthread.php?tid=1108) |
Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Czary - 31-07-2011 13:31 No oni rzeczywiście strasznie tam rotują w tej Barcy. Dla mnie logiczne jest, że przyjście Cesca skończy się odejściem po jednym/dwóch sezonach Thiago. Zresztą Cesc im jest naprawdę na tę chwilę zupełnie niepotrzebny. Z mojej strony EOT. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - paolo - 31-07-2011 20:23 Całkiem dobrze zaprezentowaliśmy się w tym meczu. W pierwszej połowie ostrożna gra w defensywie pozwoliła De Gei na brak groźniejszych interwencji. Wspaniała, błyskawiczna akcja Welbecka i super wykończenie Naniego dało nam prowadzenie. W ogóle Nani rozkurwiał system w tym meczu, miotał jak chciał. Young również kilka razy dał popis umiejętności, najbardziej spodobała mi się siatka na którymś tam cieciu z Barcy. W drugiej połowie Katalonia niestety zaczęła grać swoje i zaczynaliśmy się gubić. Bramka Thiago ładna, akurat to trzeba mu przyznać. Dobrze, że ostatecznie Owen pokazał kto tu jest debeściak i również elegancko trafił do siatki. Niby w drugiej połowie padło więcej bramek, ale i tak co chwilę ziewałem, a pod koniec to już oglądałem na słuch ;D Ogółem Tour można uznać za udany. SAF powinien być zadowolony z postawy swoich podopiecznych. Ciekawe, czy Cleverley, Macheda lub Welbeck znajdą swoje miejsce na ławce w nadchodzącym sezonie. Miejmy nadzieję, że chociaż jeden z nich będzie otrzymywał regularne szanse, bo prezentowali się bardzo dobrze. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Jaroldz - 31-07-2011 21:15 paolo napisał(a):Całkiem dobrze zaprezentowaliśmy się w tym meczu. W pierwszej połowie ostrożna gra w defensywie pozwoliła De Gei na brak groźniejszych interwencji. Wspaniała, błyskawiczna akcja Welbecka i super wykończenie Naniego dało nam prowadzenie. W ogóle Nani rozkurwiał system w tym meczu, miotał jak chciał. Young również kilka razy dał popis umiejętności, najbardziej spodobała mi się siatka na którymś tam cieciu z Barcy. W drugiej połowie Katalonia niestety zaczęła grać swoje i zaczynaliśmy się gubić. Bramka Thiago ładna, akurat to trzeba mu przyznać. Dobrze, że ostatecznie Owen pokazał kto tu jest debeściak i również elegancko trafił do siatki. Niby w drugiej połowie padło więcej bramek, ale i tak co chwilę ziewałem, a pod koniec to już oglądałem na słuch ;D Myślę, że Clev jak i Welbeck zostaną już w tym sezonie włączeni do kadry i w końcu SAF da im szansę w United. Dzisiaj czytałem wypowiedź Fergusona, który powiedział, że Tom ma wielkie szanse na to, aby zacząć sezon w pierwszym składzie. Natomiast nie wiem co z Machedinho. W kadrze mamy wielu napastników, jest Roo, Chicha, Berba, Owen oraz Welbeck, który świetnie się spisuje. Włoch będzie miał małe szanse na regularne występy i chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wypożyczenie do jakiegoś klubu Premiership. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Hubson - 31-07-2011 22:34 Na ten moment nawet Owen jest wyżej niż Włoch. Póki Owen będzie w United najlepszą decyzją podjętą przez Federico może być kolejne wypożyczenie, najlepiej do jakiegoś beniaminka tudzież Wigan lub ogólnie jakiegoś klubu Premiership. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - panopticum - 31-07-2011 23:59 Z Machedą nie ma problemu, ciągle to bardzo młody zawodnik. Bardzo podobała mi się gra Welbecka. Jak wchodzi na boisko to przepycha innych jak boiskowy gangster. Fajnie, że z Barcą zarówno Welbeck jak i Cleverley zaliczyli po asyście. Danny mógł zdobyć gola. Evans się ogarnął, każdy kto wątpił w chłopaka teraz dostanie pasem po dupie. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - sebos_krk - 01-08-2011 11:31 Hubercik napisał(a):Na ten moment nawet Owen jest wyżej niż Włoch.Nawet? Ja wciąż liczę, że Michael będzie dawał drużynie więcej niż w poprzednim sezonie, jak tylko złapie formę i uniknie kontuzji to może powalczyć z Berbą o miejsce w hierarchii, a nie z Machedą czy Welbeckiem. Jednak sezon jest długi i wyczerpujący, mamy dopiero 2 sierpnia, więc możemy sobie co najwyżej pogdybać. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - michal85 - 01-08-2011 12:00 A jak dla mnie Welbeck powinien zacząć ten sezon jako drugi napastnik. A przynajmniej powinien być wykorzystywany w podobny sposób co Hernandez(a wiemy, że Meksykanin będzie na początku sezonu pauzował) w drugiej części sezonu. Ten chłopak ma coś magicznego w sobie, coś co dzieli piłkarzy dobrych od wybitnych... Liczę, że Danny w tym sezonie zagra ok. 30 meczów, a Tom nie mniej niż 20. Szykuje się fajny sezon, o ile faktycznie nie będziemy się bali stawiać na swoich. A myślę, że warto ![]() Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Hubson - 01-08-2011 14:29 Napewno warto. Pytanie, czy Ferguson sobie na to pozwoli? Wszystko zależy też od sytuacji jaka się wytworzy w tabeli. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - panopticum - 01-08-2011 15:51 Jeśli są wystarczająco dobrzy, bądź utalentowani, to na pewno dostaną szansę. Fergie jest najlepszy we wprowadzaniu młodych talentów, daje się ogrywać Tomowi i Danny`emu, otwarcie mówi, że widzi ich w pierwszym składzie, a jednak jeszcze są jakieś dygoty nie wiadomo skąd. Pewnie z bliska ciężko dojrzeć jak dobrzy są Tom i Danny. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - paolo - 01-08-2011 20:49 panopticum napisał(a):jednak jeszcze są jakieś dygoty nie wiadomo skąd. Pewnie z bliska ciężko dojrzeć jak dobrzy są Tom i Danny. Może po prostu SAF działa stopniowo, aby sodówka nie uderzyła do głowy ? Chociaż fakt, trochę już to trwa. Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Foster - 02-08-2011 17:17 Dzisiaj kilku naszych zawodników zagra w charytatywnym spotkaniu z Olympique Marsylia Ukryty tekst:
Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Hubson - 02-08-2011 17:31 Ale się narobiło tych meczów "specjalnych" w ostatnich latach... Jak nigdy ;o Re: Pre-season Tour 2011/2012 - samcro - 02-08-2011 18:07 Treze zobaczyć z naszymi to super, nie przegapię Re: Pre-season Tour 2011/2012 - Cepilek - 03-08-2011 08:46 niezła postawa Cleva pogby i Welbecka reszta grała piach porażka 8-2 troche dziwnie wygląda nawet w taki meczu ![]() Re: Pre-season Tour 2011/2012 - michal85 - 03-08-2011 08:56 Widziałem pierwszą połowę i Cleverley był najlepszy na boisku. Asysta, ładna bramka, a do tego kilka ciekawych akcji i ogólnie dojrzała gra w środku pola. Welbeck również bardzo groźny, a gol i asysta mówią same za siebie. Oby tylko kontuzja nie okazała się groźna. |