![]() |
Carling Cup - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Carling Cup (/showthread.php?tid=239) |
- Zashi - 24-02-2008 20:04 YES! YES! YES! Chelsea dostała po 'pupie' :wink: Żal mi było Tottenhamu w ostatnich sezonach. Maja dobry skład, a nic nie mogli osiągnąc. - WoLaK - 24-02-2008 20:26 Zashi napisał(a):YES! YES! YES!Ja beznamiętnie patrzę na wynik tego spotkania i zarazem tego całego jakże "prestiżowego" pucharu. Jedynie na zdobycie tego trofeum Tottenham miał szansę i wykorzystał ja.Niemniej jednak uważam,że między zdobyciem,a niezdobyciem tego pucharu specjalnej różnicy nie ma. EDit: A to nie wiedziałem,że zwycięzca gra w UEFA //Wolak - Wojtek3 - 24-02-2008 20:41 Wolak napisał(a):że między zdobyciem,a niezdobyciem tego pucharu specjalnej różnicy nie ma. Zwyciezca tego pucharu gra w Pucharze UEFA. - woyteq - 24-02-2008 21:10 Nie mamy "niestety" wyjscia. Kto pamieta carling cup 1999 (wtedy jako worthington cup) ten wie ze w tym roku bierzemy potrojna korone. - KanT - 24-02-2008 21:16 WoLaK napisał(a):Niemniej jednak uważam,że między zdobyciem,a niezdobyciem tego pucharu specjalnej różnicy nie ma. Nie wiem, czy Cie dobrze zrozumiałem, bo przeczytałem to zdanie trzy razy i dalej nie jestem pewien :wink: No jak to nie ma różnicy? Prestiż, jakiś tam pieniążek, radość (bo pieniążek to nie wszystko :wink: ). A dla Tottenhamów to jeszcze większy plus, bo Berbatov powiedział, że jak sie uda wygrać CC to zostanie. - WoLaK - 24-02-2008 21:17 KanTona napisał(a):Po tym jak Wojtek napisał,że zwycięstwo daje miejsce w UEFA to zweryfikowałem swoje poglądyWoLaK napisał(a):Niemniej jednak uważam,że między zdobyciem,a niezdobyciem tego pucharu specjalnej różnicy nie ma. ![]() - KanT - 24-02-2008 21:22 Wiem, ale poza grą w "drugiej lidze europejskiej" przedstawiłem Ci inne korzyści :* ![]() - WoLaK - 25-02-2008 10:20 Tak,zauważyłem. Ale gra w UEFA jest chyba najcenniejszą z owych nagród za zdobycie pucharu.Bo zresztą ile oni mogą kasy dostać,szczególnie jak na takie kluby jak CFC lub Spurs - kapszti - 25-02-2008 13:35 może za samo zdobycie to nie dostaną dużo od organizatorów ale zarząd skapnie im trochę funciaków. - Skull - 25-02-2008 13:45 Ja rozumiem że te rozgrywki są mało prestiżowe i przeważnie szanse na gre dostają rezerwowi i w przypadku szybkiego odpadnięcia nie robi sie z tego tragedii ,no ale drużyny które zaszły dalej walczą o ten tytuł ,który jest kluczem do gry w Pucharze Uefa no i jest jakąs tam zdobyczą ,np Tottenham od 6 czy 8 lat nic nie wygral,więc dla nich ta osiągniecie jest wielkim sukcesem,dodatkowo w tabeli zajmują dopiero 10 lokate i nie muszą sie martwic o udział w europejskich pucharach w nastepnym sezonie,gdyz juz go sobie zapewnili :roll: Należa im sie gratulacje,tym bardziej że Chelsea bardzo chciala wygrac ten final ,widzieliscie chyba wypowiedzi Granta no i skład jaki dysponowal do gry w tym spotkaniu... - Ciampel - 25-02-2008 15:26 woyteq napisał(a):Nie mamy "niestety" wyjscia. A ja ktoś nie pamięta, to przypomnę - Spursi wtedy również triumfowali w Pucharze Ligi, z kolei cały sezon był w naszym wykonaniu też przedni... Pamiętajmy, że historia lubi zataczać koło ![]() Wczoraj Tottenham zajebiście zaczął, "Koguty" od razu postanowiły strzelić bramkę. Co prawda nie udał im się ten scenariusz, ale liczy się przecież efekt końcowy, w tym przypadku - zwycięstwo. - Wojtek3 - 25-02-2008 19:58 Jesli ekipa przechodzi przez pierwsze 2 rundy CC rezerwami, bo tak zazwyczaj startuja ekipa z Premier League, to pozniej juz ida na maxa do konca, bo to mimo wszystko puchar, nie jest prestizowy, bo za FA Cup i LM jesli jakas ekipa walczy, ale druzyny o nie sie od cwiercfinalow juz tluka, i my tez to robimy, tylko, ze zazwyczaj odpadamy szybko bo gramy rezerwami, a, ze od 1992 juz tak kolorowo nie jest wiec lecimy. Dla mnie ten puchar byl zawsze wazny i zawsze bedzie. - Maciek - 26-02-2008 09:55 Ja tylko przypomnę, że zdobycie tego pucharu było dla nas przełomowe i po finale każdy cieszył się jak głupi, a teraz są teksty, że to puchar czwartej kategorii... Zgadzam się z przedmówcą, który narażał rodziców na ogromne wydatki odzieżowe z powodu niekończącego się wzrostu ciała, że ten puchar to nie jest taki tam sobie blaszany kubełek, do którego na dobrą sprawę można wrzucić pare kurczaczków z KFC i będzie cacy. W Anglii mimo wszystko ten puchar ma znaczenie (z kilku względów) większe niż jego odpowiednik np. w Polsce, gdzie ani nikt się tymi meczami nie interesuje, ani nikt nie chce na nie chodzić, a same drużyny grają tam jakby za karę. Także, puchary nie śmierdzą 8) |