![]() |
Edwin van der Sar - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Sezon 2005/2006 (/forumdisplay.php?fid=33) +---- Wątek: Edwin van der Sar (/showthread.php?tid=269) |
- Kuba_^^ - 05-08-2007 21:16 Tylko SWP strzelił w środek bramki, ale zauważyć też można, że Van der Sar rzucał się dwa razy na prawą stronę, Pizarro strzelił lekko w prawo i Edwin musiał jakby cofnąć rękę by obronić, później Lampard praktycznie prosto w Holendra, a Wright-Phillips centralnie w bramkę i obroniony przez VdS'a ![]() ![]() - Pejter - 05-08-2007 22:06 Wspaniała postawa Edwina w rzutach karnych. Czułem, że Chelsea nie czuje się zbyt dobrze w tym elemencie i Edwin sobie poradzi z niektórymi strzałami, ale nie spodziewałem się, że aż z trzema. Brawo van der Sar! - Ciampel - 06-08-2007 08:37 Wojtek3 napisał(a):No i tu sie z Toba nie zgodze. Nie majac klasowego zmiennika dla Edwina, i ciezko kontuzjowanego Bena, ktory tez jeszcze jakis doswiadczonym golkiperem nie jest, mamy prawo martwic sie na zapas. W awaryjnej sytuacji Edwina może chwilowo zastąpić Tomek, zresztą Holender urazy łapie dość rzadko i ten sezon jakoś "poleci" z nim między słupkami. Tym niemniej Fergie musi podjąć decyzję, czy przyszłość bramki UNITED wiąże z którymś z naszych młodszych golkiperów, czy postanowi ściągnąć kogoś na stare lata na Old Trafford - jak w przypadku transferu Van der Sara. Za konkurs jedenastek rzeczywiście należą mu się brawa. Takiej serii - jak sam mówi - jeszcze nigdy w życiu nie zanotował. Tu już nie chodzi o siłę strzału, piłka jest szybsza od broniącego i ten musi obrać sobie róg jeszcze przed uderzeniem, jednak lata doświadczeń na pewno mu pomogły w tych interwencjach. Może po prostu ich "przejrzał"... :wink: - KanT - 06-08-2007 12:52 Wojtek3 napisał(a):KanT, patrzyles karne ? Nie wszystkie byly w srodek bramki. Patrzyłem ![]() - Grzeho - 06-08-2007 14:49 KanT napisał(a):nie mogę powiedzieć, że wszystkie strzały były centralnie w środek W srodek, z tego co pamietam strzelil tylko SWP, a Pizarro i Lampard strzelali w lewa strone. Nie wazne, czy byly latwe, czy trudne, wazne ze VdS je wybronil. - Kuba_^^ - 22-08-2007 12:17 Ciekawe, co stało się Edwinowi, czy to będzie coś poważnego, czy tylko lekki uraz, martwi mnie to, bo oczywiście wolę Holendra w bramce niż Polaka, możliwe jednak, że VdS wystąpi przeciwko Tottenhamowi, z czego oczywiście byłbym bardzo zadowolony. Jak nie to cóż, nie pozostaje nic innego jak wstawienie między słupki Kuszczaka, który po raz kolejny będzie miał szanse wykazania się w Premier League. - ziomo - 22-08-2007 13:18 Mimo,iż darzę wielkim szacunkiem Tomka,to wolałbym,zeby jednak przeciwko Londyńczykom wystąpił VdS.Ma on większe umiejętności i większe doświadczenie niż nasz Rodak. - zaga92 - 22-08-2007 13:21 Ja uwazam, ze nie za bardzo bedzie sie o co marwic, jezeli obrona zagra dobrze to i Tomek nie bedzie mial duzo roboty. - ziomo - 22-08-2007 13:27 Zaga,Tottenham gra ofensywny futbol,i wątpie by Tomek,jeśli będzie bronił,nie miał prawie nic do roboty.Według mnie,jeśli będzie bronił Kuszczak,to będzie on bardzo zapracowany,takie moje zdanie. - zaga92 - 22-08-2007 13:33 ziomo napisał(a):Według mnie,jeśli będzie bronił Kuszczak,to będzie on bardzo zapracowany,takie moje zdanie. Moze byc zapracowany, dla moze nawet puscic bramke. Tylko zebysmy strzelili jedna wiecej od Tottehamu. Bo to jest najwazniejsze. - Kuba_^^ - 22-08-2007 14:13 No na pewno nie będzie tak, że Kuszczak nie będzie miał nic do roboty w tym meczu, bo z pewnością będzie to zacięty pojedynek z wieloma akcjami podbramkowymi z obu stron. - Ciampel - 26-08-2007 22:41 I Kuszczak kolejny mecz spędził na ławce. Było gorąco, mógłby chłopak nie znieść presji, w końcu w Premiership zagrał w barwach UNITED ledwie siedem czy osiem pełnych spotkań. Edwin dzisiaj się nie popisał w jednej sytuacji i usprawiedliwiać może go tylko niedawno odniesiona kontuzja. Gdyby nie interwencje Rio i Wesa, to zamiast trzech punktów na koncie, mielibyśmy bagaż trzech bramek na plecach. Dobrze, że linia obronna potrafi się uzupełniać ![]() - Pejter - 28-08-2007 12:20 Może Edwin nie grał aż tak wyśmienicie, ale do kotła pod naszą bramką dopuszczali obrońcy, głównie Rio. Dawno nie widziałem tak słabego meczu w jego wykonaniu. Ja się nie martwię o formę Edwina. Kuszczak może mu buty czyścić na razie. - pablo666202 - 30-08-2007 23:38 Taaa tylko ile jeszcze czasu VDS będzie w takiej sprawności fizycznej i psychicznej? Jego kariera dobiega ku końcowi ![]() - marcelo - 31-08-2007 08:35 W sumie to walałbym jednak by Kuszczak czy Foster nie musieli nadawać się tylko do czyszczenia butów Edwinowi, bo ten w końcu zawiesi buty na kołku i Sir Alex będzie musiał postawić na któregoś z naszych "pucybutów", a wtedy już z taką ironią to raczej mówić się nie będzie, chyba, że trzeba będzie krytykowac któregoś z golkiperów. A to moze nastąpić już niedługo bo i sam VDS coś mówił, że po tym sezonie odchodzi. |