Redcafe.pl - Manchester United Forum
Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - Wersja do druku

+- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl)
+-- Dział: Sport (/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Piłka nożna (/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Wątek: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe (/showthread.php?tid=918)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - brayoz - 07-05-2011 14:51

Hamit Altıntop ponoć również zawita do Realu Madryt. Nie mam pojęcia po co.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - Jaroldz - 07-05-2011 15:06

Chyba każdy kibic Realu i nie tylko, zastanawia się, po co on tam Smile W dodatku Adebayor nie przekonał do siebie działaczy klubu i nie zostanie wykupiony z City, gdzie z kolei on nie chce wracać Smile Ostatnio mówiło się o jego transferze do Bayernu. Ciekawe, gdzie ostatecznie zawędruje.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - Foster - 07-05-2011 15:55

rimas napisał(a):A co? Real Madryt to są złe warunki na rozwój? U boku Mourinho? Jasne, nie będzie może podstawowym zawodnikiem, ale jako zmiennik Alonso, którego Realowi brakuje, może ładnie się rozwinąć, a potem wskoczyć w jego miejsce. Wali od was stereotypami, Real marnuje piłkarzy bla bla bla.
Co z tego, że będzie u boku Mourinho? Nie będzie grał regularnie, a dla zawodnika w wieku Sahina regularna gra to bardzo ważny czynnik, który może pozwolić wskoczyć na ten najwyższy level. Poza tym ilu młodych zawodników wprowadził Jose w Interze, Chelsea czy dotychczas w Madrycie? Także nie wiem czy Portugalczyk to trener u boku, którego Nuri rozwinie się tak, że będzie na szczycie.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - rimas - 07-05-2011 16:05

Podstawowe pytanie: Skąd wiesz, że nie będzie grał regularnie? Może nie będzie grał w każdym spotkaniu, ale to nie znaczy, że nie będzie występował w ogóle.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - Foster - 07-05-2011 16:11

No właśnie, nie będzie grał w każdym meczu, tylko co którymś tam, czyli nie będzie grał regularnie. Widzę, że masz problem z tym pojęciem, bo nigdzie nie napisałem że nie będzie w ogóle grał.
Skąd wiem? Bo na chwilę obecną jest słabszy od Alonso.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - samcro - 07-05-2011 18:08

Foster napisał(a):Skąd wiem? Bo na chwilę obecną jest słabszy od Alonso.
Dokładnie.

A razem w parze z Alonso nie będą grać w 4231 bo Sahin mimo że dobrze gra w defensywie to jego mankamentem jest szybkość , tzn nie jest sprinterem a właśnie Alonso w tej taktyce musi mieć kogoś ochraniającego tyły, rozbijaka ataków przeciwników,Khedira pełni tę rolę.
w 433 może Sahin być jeszcze ale posadzisz na ławce Ozila?Nie wydaje mi się.

ps Jose z Chelsea zdobywał mistrza z doświadczonymi graczami <a class="postlink" href="http://therepublikofmancunia.com/stats-more-reasons-to-keep-jose-mourinho-away-from-united/">http://therepublikofmancunia.com/stats- ... om-united/</a> z młodzieżą nie tak często pracuje. W Interze też miał doświadczoną kadrę, Ballo był odkryty wcześniej tylko nawet Mou go nie naprostował. Odkrył Santona.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - Mubinio - 07-05-2011 20:05

daniel napisał(a):Nie wykorzystać potencjału a zmarnować to dwie różne sprawy.

Dla mnie to są synonimy. Szansę też można zmarnować albo wykorzystać - przeciwieństwem wykorzystania jest tutaj "niewykorzystanie".

Ja już nie chcę wnikać w to, czy po odejściu z Realu ci piłkarze się odbudowali, czy nie - ten temat wyłączam z mojego posta absolutnie. Ale spójrzcie właśnie na to, ile miesięcy/lat piłkarskiego życia, futbolowej kariery zmarnował wielu piłkarzom klub pod nazwą Real Madryt. Kupując ich, Real bardzo dobrze wiedział, że pozyskuje zawodników mających zadatki na piłkarzy światowej klasy, głodnych gry - a do tego wiedział też, że z uwagi na ich "mało-medialne nazwisko/wygląd" nie będą NIGDY piłkarzami podstawowego składu. I to mnie zawsze w tym wszystkim bolało. My np. teraz mając Rooneya czy Vidicia nie kupilibyśmy Aguero czy Chielliniego - bo po co kupować zawodników, którzy mogą stać się gdzie indziej gwiazdami tylko po to, żeby raz za czas wpuścić ich z ławki? Czy to jest fair w stosunku do takiego piłkarza? Odpowiedzcie sobie sami - ja uważam, że nie.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - rimas - 07-05-2011 21:51

Cytat:No właśnie, nie będzie grał w każdym meczu, tylko co którymś tam, czyli nie będzie grał regularnie. Widzę, że masz problem z tym pojęciem, bo nigdzie nie napisałem że nie będzie w ogóle grał.

Nie granie zawsze, nie wyklucz regularnego grania, ale widzę, że do ciebie to nie dociera. Wink

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - samcro - 07-05-2011 22:02

rimas napisał(a):Nie granie zawsze, nie wyklucz regularnego grania, ale widzę, że do ciebie to nie dociera. Wink

Do ciebie nie dociera ze Regularnie to będzie grał Alonso a Sahin sporadycznie.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - rimas - 08-05-2011 06:04

Ale skąd ty to możesz wiedzieć? Mourinho Ci się zwierza? Słyszałaś może o słowie - rotacja? Bardzo ważne słowo, zwłaszcza w drużynie piłkarskiej.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - kaka - 08-05-2011 09:05

To tak jakby powiedzieć, że Park w Manchesterze nic nie będzie grał bo na skrzydle lepsi są chociażby Nani i Valencia Wink
Poczekajmy na sezon. Może Mourinho znajdzie mu nową rolę na boisku? Przecież to młody piłkarz, ciągle rozwijający się.
A może taki transfer da mu takiego kopa jakiego dostał nasz Javier? W końcu to rówieśnicy.
To tylko piłka, nie da się tego przewidzieć! Smile

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - RedLucas - 08-05-2011 09:13

Kaka napisał(a):To tak jakby powiedzieć, że Park w Manchesterze nic nie będzie grał bo na skrzydle lepsi są chociażby Nani i Valencia Wink

Nie nic, ale on również nie gra regularnie, tak jak będzie miała się sprawa z Sahinem, proste i klarowne.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - rimas - 08-05-2011 15:09

Sahin nie będzie grał regularnie, bo tak. Okej. Koniec dyskusji.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - samcro - 08-05-2011 15:13

rimas napisał(a):Sahin nie będzie grał regularnie, bo tak. Okej. Koniec dyskusji.

Gdybyś zrozumiał co to jest regularnie to byś inaczej kończył dyskusję.

Re: Transfery - plotki, spekulacje, doniesienia prasowe - Hotwarty - 08-05-2011 15:14

Sahin nie grałby regularnie, bo Mourinho i rotacje mają się tak do siebie, jak Liverpool i zwycięstwo w Premier League. Do tej pory pamiętam utyskiwania kibiców Realu na jesieni i przełomie roku, że Mou nawet z największymi plackami gra najmocniejszym składem.

Niech chłopak zostanie w BVB, wyjdzie mu to na dobre, otrzaska się w LM itd.. A do Realu niech przejdzie, gdy Alonso nie będzie już grał tak dobrze, jak teraz.