![]() |
Wayne Rooney - Wersja do druku +- Redcafe.pl - Manchester United Forum (https://redcafe.pl) +-- Dział: Archiwum (/forumdisplay.php?fid=8) +--- Dział: Archiwum tematów (/forumdisplay.php?fid=27) +---- Dział: Byli piłkarze (/forumdisplay.php?fid=36) +---- Wątek: Wayne Rooney (/showthread.php?tid=48) |
RE: Wayne Rooney - RedLucas - 30-09-2013 21:50 Przecież, gdy wypłynęła informacja od SAFa, że Roo chce odejść, to wszyscy już wiedzieli, że Ferg kończy karierę. RE: Wayne Rooney - Foster - 10-10-2013 15:15 Rooney pierwszy raz zabrał głos po akcji przed sezonem. Cytat:- Wszyscy w klubie wiedzieli, gdzie chciałem grać i myślę, że to właśnie dlatego czułem rozczarowanie. Nakazano mi grę w pomocy, a ja tego nie chciałem - zaczął Rooney. - Uważam, że nadszedł moment, w którym, dla dobra mojej kariery, musiałem być nieco samolubny. https://twitter.com/WayneRooney/status/255055521130885121 Tyle w tym temacie. RE: Wayne Rooney - Kosma - 10-10-2013 15:20 No to się nieco milej zrobiło. RE: Wayne Rooney - Cepilek - 10-10-2013 15:31 Przecież w tym sezonie gra dokładnie tam gdzie w poprzednim, za plecami napastnika, na tej samej wysokości, RE: Wayne Rooney - RedLucas - 10-10-2013 20:42 Exactly, z tym, że w poprzednim do tego zagrał może 2-3 mecze jako CM. Skończ waść. RE: Wayne Rooney - Silvan - 11-10-2013 09:41 No teraz to Rooney powinien być zadowolony. W końcu dokonała się zmiana warty na Old Trafford, "niewdzięcznik Ferguson" odszedł i powróciły czasy nietykalnego Wazzy, który jak tylko jest zdrowy to gra (jak nie jest zdrowy - rozbity łeb - to też gra) i zawsze na swojej pozycji. Jedyny problem to forma całego zespołu i to (jeżeli koledzy nie odpalą) może w konsekwencji być powodem do odejścia. Jednak na chwilę obecną jego sytuacja indywidualna jest wręcz idealna dla samego zainteresowanego, więc po co odchodzić?. Samolubne myślenie całkiem się opłaciło. RE: Wayne Rooney - RedLucas - 20-10-2013 19:53 (11-10-2013 09:41) napisał(a): Szkoleniowiec Czerwonych Diabłów, David Moyes zaapelował do Roya Hodgsona, aby dał Waynowi Rooneyowi odpocząć podczas najbliższych spotkań towarzyskich reprezentacji z Chile i Niemcami. Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać. Najlepiej w ogóle go zamknijmy w Carrington, pilnujmy, żeby spał i jadł ile trzeba i dowoźmy go tylko na mecze United. Wszystko tak, aby u nas mógł grać mecz w mecz. Trzymajta mnie ludzie, bo nie wytrzymie ![]() RE: Wayne Rooney - Under - 20-10-2013 20:22 O ile się nie mylę pierwsza w miarę mądra wypowiedź Moyesa. RE: Wayne Rooney - Cepilek - 20-10-2013 20:50 ^ Prócz tych wypowiedzi o transferach to wywiady Moyesa so ok. E tam Fergie zaznaczał że żeby Roo grał dobrze musi dużo grać, czytaj musi zrzucić trochę tłuszczu ![]() RE: Wayne Rooney - Kosma - 20-10-2013 20:51 Przecież do tego samego dążył Ferguson, przy czym stary Szkot był na tyle cwany, że uciekał w kontuzje lub dogadywał się z selekcjonerami za plecami wszystkich, a młodszy Szkot mówi, co myśli. RE: Wayne Rooney - RedLucas - 20-10-2013 22:11 Tak, ale czemu tylko Roo musi odpoczywać od repry? Czemu nie poprosił kogo innego? RE: Wayne Rooney - Kosma - 20-10-2013 22:19 Ależ ja nie oceniam tego na zasadzie "Fergie tak robił. == Takie posunięcie jest dobre." Chodzi mi o to, że nagle praktyka niepuszczania kogoś do kadry zdała ci się dziwna. A zdała ci się pewnie dlatego, że Moyes umiejętnościami dyplomacją tu nie grzeszy ![]() RE: Wayne Rooney - Pchela - 28-11-2013 12:23 (20-09-2013 20:42)Pchela napisał(a): Przecież to od początku chodziło o to [ten...wstręt wobec zachowania Rooneya], że nie ma motywacji. Umiejętności nikt mu nie odmawiał [chyba, trzeba się cofnąć do rozkminy z ~kwietnia/maja/czerwca]. A ja tylko przypomnę, jeszcze niedawno:No siema, jak tam hejterzy? ![]() RE: Wayne Rooney - michal85 - 28-11-2013 13:41 Oby tak dalej. Statystyki wyglądają imponująco, moim zdaniem lepiej niż sama gra Wazzy, ale należą mu się niewątpliwie brawa za postawę w tym sezonie. Nadal go jednak nie znoszę. Piłka to dla mnie coś więcej. Jeśli komuś wystarcza b.dobra postawa na boisku piłkarza i kompletnie go nie interesuje stosunek tegoż grajka do klubu(i wszystkiego co się z tym wiąże), to jego sprawa. Mnie o jednak przeszkadza i zawsze będzie. Wychowałem się na zawodnikach, którzy dużo bardziej sobie cenili klubowe barwy. Tymczasem nadal sądzę, że posiadanie dwóch świetnych snajperów paradoksalnie wstrzymuje nas przed pójściem krok do przodu i grą bardziej nowocześnie. RE: Wayne Rooney - Szymcio - 28-11-2013 16:08 Popieram. W wielu meczach w których gramy 4-4-2/4-4-1-1 widać ewidentnie brak elastyczności Rooneya gdy ten pełni rolę cofniętego napastnika. Linia pomocy i ataku w ogóle nie jest wtedy zespojona, dziury na kilometr. On rozgrywa piłkę raczej w stylu Scholesa, a to nie jest to, co zagwarantuje nam efektowny i efektywny futbol zarazem. Wazza jest świetnym napastnikiem, potrafi kreować, ale nie ma w tym takiej lekkości, zwinności jak u Kagawy na przykład. Dlatego też wczoraj nasza gra wyglądała o niebo lepiej niż z Cardiff - raz, że jako dycha grał gość który ma o tym bardziej nowoczesne pojęcie, dwa, że w końcu mieliśmy lewe skrzydło. Na Tottenham również wyszedłbym podobnie jak wczoraj. Rooney, Jones, Kagawa, Nani, Valencia to są szybcy zawodnicy, a ustawieni nieco wyżej - tak jak wczoraj - potrafią pokazać się z dobrej strony w ofensywie nie zapominając o tyłach. |